torsdag, februari 13, 2014

Snö snö snö

Så är det snöstorm igen då. Här inne i sta'n är det inte så illa som utanför. Dock är det ett väldigt ogästvänligt väder. Helt klart. Just nu snöar det såpass mycket att när man sitter inne och tittar ut ser det helt vitt ut på andra sidan fönstren. Det yr i luften. Väldigt blandad snö. En stunden är det sådana där "flygningar" och nästa ser det mer ut som tyngre blötsnö. Katterna tycker om att titta på snön som flyger runt i luften. Ibland försöker sig Tazo på att jaga flingorna som kommer nära fönstret. Men nu efter så många snöfall som vi haft denna vinter (1-2 per vecka ungefär) känns det lite som om de tänker "been there done that" och de söker sig hellre till de varmaste platserna i lägenheten (intill våra element samt på värmedynan). Och så tar de sig en lur istället. DET hade jag också gärna gjort faktiskt. Om jag kunnat. Tror att jag i mitt nästa liv mycket gärna skulle kunna tänka mig att bli en bortskämd, ompysslad hemmakatt...

Skolorna har trots snöovädret öppet här i staden. Till M's och min glädje och till Lill-Skruttans besvikelse. Hon hade nog hoppats på en hemmadag idag. De gav sig båda iväg ut i snöyran nyss. Jag var, igårkväll helt inställd på att skolorna skulle vara stängda idag så detta blev en överraskning i morse då vi kollade. Hörde dock från en pappa härom veckan att just NYC är väldigt noga med att försöka ha skolorna öppna trots snö. Det ska vara riktigt riktigt överjävliga snöoväder för att skolorna ska stänga. Det tycker jag är bra. Självklart ska det inte vara förenat med "fara" att ta sig till skolan, men de flesta här i staden har ju inte så långt till sina skolor. Många bor på promenadavstånd. Vägarna är dessutom sällan helt igenkloggade (här på Manhattan i varje fall) så som de är utanför staden när det kommer sådana här oväder, vilket gör att bussar och tunnelbanor oftast går (om än med förseningar). Så heja heja skolgång trots snö!!

Däremot fick jag ett email i morse från jobbet där det stod att min arbetsplats är stängd idag så alla ombeds jobba hemifrån. Det är helt klart värre i New Jersey. Jag tänker på alla kollegor och vänner där samt i t ex Connecticut, och hoppas att de ska slippa strömavbrott. Att de ska kunna hålla sig varma och torra. Och så tittar jag ut på snöyran utanför fönstret här och längtar ännu mer till våren.

9 kommentarer:

Annika sa...

Jadu, SaLTISEN!! Nog snöar det alltid, och nog har det kommit otroliga mängder. Sist jag såg snö av denna kaliber var snowmageddon.
Här har det fallti säkert 40 cm, och det ska komma en dust till.
Nu är det underkylt regn. Snön SÅÅÅÅÅÅ tung att skotta. SÅ SÅ tung.
Var glada att ni slipper skotta gångar och bilar.
Snödag här idag, förstås. OCH säkert imorrn också.
OCH vi som ska till CT, ja du vet….
Förstår att NYC väntar i det längsta med att stänga skolor. Ni har ju närmare till dem oftast, OCH snön lägger sig inte som den gör i förorterna.
BRA att den är öppen. Undrar om de stänger tidigare???
Förstår att Ellan är besviken, men att ni är lättade.
Stay warm. Ja, det var white out här tidigare också.
Kramar!!!

Martina sa...

I ar har ni verkligen fatt rejäl vinter i olika omgangar! Och jag kan tänka mig att det blir väldigt kyligt när det yr och stormar mellan skyskraporna.
Skönt att du inte behövde köra till jobbet idag. Be safe.
Kramar

Saltistjejen sa...

Annika,
Ja det är så jädrans trist med all denna snö tycke jag. OM snön kom och stannade kvar utan att smälta och komma igen om och om igen skulle jag gilla vintern bättre. Men detta av och på gillar jag INTE! Här har vi mest blötsnö nu. Inte bra för trafiken dock, men det är inte så "illa" som hos er. HOPPAS ni kan komma iväg till CT! Men jag förstår er oro och att ni än inte bestämt er.
Kram!!


Martina,
Ja denna vinter har varit den mest vintriga hittills under våra år här tycker jag nog....
Och ja det känns bra att inte köra idag. Tycker synd om alla som är tvungna att köra på vägarna idag.
Kramar!

Melting Pot sa...

Tillbringar sportlovet i Åre och där har det också snöat idag - och det behövs. Lite lite snö i vissa backar. I morgon sol hoppas vi. Ny har jag precis finalröstat på din blog! Kul & grattis! Kram

Desiree sa...

Skönt att du slapp ge dig ut och köra iallafall i detta oväder. Bättre att stanna hemma och jobba. Ja usch det är risken då det kommer stora snömängder att det ska leda till strömavbrott. Det får man innerligt hoppas att det inte blir så.
Kram!

Saltistjejen sa...

Melting Pot,
TACk vad gullig du är som röstat! :-)
Och ja är man i fjällen och vill åka skidor så ä ju snö något positivt. Här börjar jag dock känna mig väldigt färdig med vintern....
Kram och hoppas ni får fint skidväder!


Desiree,
Ja att köra i det här vädret är ingen höjdare så jag är väldigt glad över att jag slipper.
Och strömavbrott är vi i stort sett alltid förskonade mot som tur är här i storstaden. Det är värre för dem utanför.
Kram!

Trillingnöten sa...

Idag hade jag gärna sett att skolorna hade stängt :) Vi går dock till skolan så det tar väl en dryga 20 minuter i vanliga fall, men nu tar det längre tid...Plus regn och rusk efter skolan. De andra stormarna var inga problem :) Det måste vara svårt att bestämma det där tycker jag. Som bestämmande får man ris hur man än gör :) Dock är det bra att skolorna är öppna så att föräldrar som måste jobba kan det. Jag tänker på de som inte kan jobba hemifrån eller som har minimum wage och faktiskt inte kan vara hemma en dag. För dem är det också bra att skolorna är öppna! Man får tänka positivt. Och är man svensk så: Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!

Anne-Marie sa...

Har sett att det kommit mycket snö i hela nordöstra USA. Ni har verkligen fått en ordentlig dos av vinter detta år. Här regnar det i alla fall vilket alla är mycket tacksamma för.
Tycker också det är bra att skolorna inte stänger i första taget. Kan man ta sig säkert dit finns det ju ingen anledning att stanna hemma.
Såg att 6500 flighter ställts in. Det är många det.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha ja det är inte skoj att gå ut i sådant väder. MEN jag är glad över att skolorna inte stänger på grund av det ändå. De ska ju inte stänga för annat än om det inte är säkert för folk att ta sig dit. Och någonstans så kan man ju som förälder och familj bedöma ifall det inte skulle gå att ta sig till skolan och då får man ju vara hemma med sitt barn. MEN att skolorna ändå är öppna för de som kan ta sig dit. :-)
Kram!!


Anne-Marie,
ja det har kommit mycket snö runtomkring oss. Här har det mesta kommit som blötsnö och is. 6500 flighter DET är verkligen många. jag är så glad över att inte ha någon flygresa inplanerad nu under resten av vintern.
Kram!