måndag, februari 17, 2014

Kort promenad i Paris

Nu är det ju närmare tre veckor sedan jag var i Paris, men tänkte ändå att jag skulle visa några bilder från den korta promenad jag hann med sista dagen innan jag skulle ta mig till flygplatsen igen för att resa vidare till Barcelona. Tror jag gick i hastig takt i 20-30 minuter och tog då en del (väldigt turistiga) bilder. Vädret var milt. Runt 8-9 plusgrader eller så. Skönt till skillnad mot kylan som då rådde här i NYC. Kändes nästan lite som vår i luften. Molnigt var det förvisso, men inget regn. Vårt huvudkontor ligger verkligen mitt i centrala Paris (ca 5 minuters gångväg från Champs-Élysées) så man kan verkligen få en glimt av Eiffeltornet, Triumfbågen och Seine även vid en kort promenad. Jag valde att promenera lite längs med Seine och använda min alldeles nya kamera. Häng med!Det blev som sagt en rätt rask promenad, men det kändes fint att iallafall ha sett lite av Paris så att man mentalt insåg att man ändå varit där. Haha! Annars är det lätt så att jobbresor blir sådana där man i stort sett endast ser kontor och olika konferensrum, men inget av själva staden man för tillfället besöker. Tyvärr.

Idag har vi för övrigt ledigt. Det är President's Day och skolorna är stängda. För en gångs skull har även jag officiellt ledigt. Min arbetsplats är stängd idag. Holiday. Det känns himla skönt. Nu på morgonen ska jag med bilen till service medan M är hemma med Lill-Skruttan. Sedan tar jag över hemma-rejset så att M kan gå och jobba. För han är inte ledig. Fast det är mer eller mindre självvalt för hans del så det är inte så jättesynd om honom ändå. Ute strålar solen från en klarblå himmel så just nu känns det inte så jobbigt att gå iväg. Det finns klart värre måndagar.

9 kommentarer:

Annika sa...

Vad härligt att du har ledigt. INTE VI!! Prez day fick stryka på foten eftersom vi haft så många snödagar iår. Nu ska vi börja betala tillbaka dem, och då ryker denna dag. Tråkigt.
Vi hade verkligen behövt vara lediga idag efter vår resa.
Njut av dagen!
Vika härliga Parisbilder!!
Vill åka dit!!
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Tur du fick till en liten promenad i alla fall!

Om något helt annat, hade ni behållit barnvagn och babyskydd och allt vad det är, eller har ni fått shoppa nytt? Jag tycker ju sådant här är lite kul så jag undra såklart vilken vagn ni valt?! :)

Kram!

olgakatt sa...

Det är ett förskräckligt kattrakande om tjänsteresor som ABSOLUT INTE får kombineras med turism här. Redan för snart 20 år sedan sattes det för min yrkesgrupp stopp för att kunna ta ut några semesterdagar i samband med t ex en kongressresa till andra sidan jordklotet dit man kom kanske bara en gång i livet. Då fick man betala HELA kalaset själv. Nu står politiker och offentliga tjänstemän i skottgluggen. Bra om man ser till att inte skattepengar läggs på sprit och nöjen men om man själv betalar sin safari eller annan utflykt och tar ut en semesterdag kan jag inte förstå att man inte skulle kunna få se något utanför kongresshallen eller sammanträdesrummet!
Tur att du åtminstone fick en liten promenad i Paris! Det var väl det minsta man kunde begära!

Saltistjejen sa...

Annika,
Ja det är väldigt skönt. Fast jag fick spendera halva dagen på Nissan eftersom Servicen av bilen tog mycket längre än väntat. Grrr! Å andra sidan är det skönt att ha det gjort.
Paris är härligt. Hoppas ni kan åka dit någonting du o Peter!
Kram!


Anna Fair and True,
ja det kändes fint att iallafall fått känna liiiite av att ma var i Paris.
Ang babysaker så har vi kvar E's vagn så vi lär använda den. Men däremot måste vi köpa babyskydd eftersom vi bara lånade ett förra gången då vi inte hade bil, och i stort sett endast behövde det för att få ta med oss E hem från sjukhuset (det är lag på det här i NY att man inte får ta barnet från sjukhuset om man inte har ett babyskydd att sätta det i).
Kram!!


olgakatt,
ja det är faktiskt konstigt det där med hur reglerna är för vissa saker som tjänsteresor. Jag förstår också att man inte ska få nöjen betalda av skattemedel men att själv ta en extra dag eller två av sin semester tycker jag man borde få.

Desiree sa...

Underbart med en promenad i Paris även om det fick bli en kort en. Paris är alltid en härlig stad till och med då det är mulet och lite grått. Det är extra kul att kolla in dina bilder för jag känner verkligen igen mig. Har gått precis längst med dessa stråk själv. Guld värt att ert kontor ligger mitt i centrala Paris så att du kan få njuta av stan lite på det här sättet.

Måste bara kommentera de fina och väldigt söta magbilderna nedan. Jättefint. Så himla fint när E pussar på sitt syskon där inne.

Jag hoppas att ni får lite vår snart och att vintern släpper sitt järngrepp om USA. Men du ska nog inte fundera på att flytta hem till Svedala kan jag rekomendera. Där fick vi vänta på våren lääääänge. Vi har lovat oss själva att inte flytta längre norrut än vad vi bor just nu. Så skönt att slippa de där riktigt långa och mörka vintrarna som Stockholm har. Älskar att besöka Stockholm men vill inte bo där. Men man kanske aldrig ska säga aldrig heller förvisso.
Kram!

Suzesan sa...

TÄNK att det finns en sån underbar stad som Paris. UNDERBAR! För längesen jag var där. Dags igen. Snart när allt är i balans hos mig.

Fina bilder. Jobbresor är ihoppressade Kompakt och "isolerade" så inget hinns med. Vilken tur du hann med en promenad så du fick med dig lite Paris hem.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Desiree,
Ja Paris är verkligen en fantastisk stad. och det känns på något vis så härligt och annorlunda att promenera runt i en stor Europeisk stad till skillnad från en amerikansk. :-)
Och visst är det lyxigt att huvudkontoret ligger mitt i centrala Paris. Annars skulle man inte se något alls av staden.
Tack också för din komplimang om magbilderna. :-) Det känns väldigt fint att E är så mån om sitt syskon.
Kram!


Suzesan,
Ja det är en underbar stad. Hade gärna spenderat lite mer tid där bara än vad det blivit de gånger jag varit där i jobbet. Men det är å andra sidan fint att man fått se lite av staden då trots hektiska scheman.
Kram!

Freedomtravel sa...

Det ser fint och charmigt ut! Jag har inte varit i Paris sen jag var 14, och då var det bara ett kort stopp på en bussresa ;)

Saltistjejen sa...

Freedomtravel,
Kanske dags för en parisresa snart då för din del? :-) Det är verkligen en fin stad.