tisdag, februari 11, 2014

Nästan ett och ett halv kilo

Det är vikten på Bebben just nu. Siffrorna jag fick var ju egentligen inte i kilo såklart. Utan i Pound och ounces. 3 pound, 3 ounces.  Men det är ca 1.4 kg. Jag var på tillväxt-ultraljud igår eftermiddags och fick veta att allt ser bra ut. Nu är jag snart i vecka 29 (imorgon går jag in i v 29 för att vara specifik) och barnet är för stort för att man ska kunna mäta det från huvud till fot inne i magen. Därför görs istället flera mätningar av olika kroppsdelar och sedan sätts alla de måtten in i någon formel som sedan simsalabim, hokus pokus räknar fram vikten på barnet. Detta är tydligen i den 70:e percentilen. Så lite över medelvikten för denna åldern alltså.  Heja heja! Det känns tryggt med tanke på en eventuell för tidig ankomst även för denna Bebben. Då skulle det vara bra om vikten låg lite över den normala. Fast självklart hoppas jag innerligt att det inte blir någon tidig bebis denna gången.

Man kollade även en del inre organ som hjärtat, magen, urinblåsan och njurarna. Allt såg tydligen bra ut. Och så mätte man i vanlig ordning min cervix (livmoderhals). Det har de gjort sedan länge nu. Varannan vecka. För att se att den inte förkortas. Anledningen till alla dessa ultraljud jag går på är ju för att denna graviditet i och med Lill-Skruttans för tidiga ankomst, nu räknas som en "high-risk pregnancy". Jag har väldigt mycket sammandragningar sedan ett par veckor tillbaka, och även detta gör att min gynekolog vill ha bra koll på min livmoderhals för att försöka undvika samma entré som Lill-Skruttans. Min gynekolog jag går till är specialiserad på just högriskgraviditeter så som min samt även på att följa kvinnor som väntar tvillingar (eller fler).

Mitt nästa tillväxtultraljud kommer om ca en månad. Och jag hoppas att Bebben stannar inne tills dess och helst längre. Lill-Skruttan kom ju dock i vecka 33 så om vår nya familjemedlem skulle vara lika snabb skulle det ju ankomsten vara om just en månad. Men som sagt, jag hoppas verkligen att den här vill stanna inne lite längre!

15 kommentarer:

Taina sa...

Åh låter ju underbart! Du får knipa ihop, hehe, säger än annan som knep ihop 3 veckor FÖR MYCKET!

Kram kram!

olgakatt sa...

Håller tummarna! Ville inte gynekologen att du skulle ta det litet lugnare? Kanske inte direkt sängläge men i alla fall.....

Annika sa...

BRA där!!
Jättebra. Tycker du är så fin!! Världens finaste lilla babykula har du, och den är ju större nu än när vi sågs.
Hoppas att dina Braxton-Hicks inte ska bli värre. Men du har ju en bra OB/GYN så han har nog koll på dig ordentligt.
Håller tummarna för att bebben ska stanna kvar i magen länge till.
Stora kramar!!!

Trillingnöten sa...

Hoppas du får ha bebisen inne i mer än 33 veckor! Det är alltid en oro när barn föds för tidigt (även om det oftast går bra nuförtiden)! Den växer på bra där inne bebisen! :) Tänk att du redan är i vecka 29! Det går så himla snabbt. För oss andra, som bara följer. När man själv är där så känns det något långsammare :)

Coolaannna sa...

Så himla spännande!!! Kramar i massor <3

eastcoastmom sa...

Det går framåt! Bra att du går hos en specialist den här gången.

Therese sa...

Vad snabbt det går! Redan vecka 29. Så spännande med en ny liten familjemedlem. Håller tummarna för att bebis stannar därinne ett bra tag till.
Kramar

Liz sa...

Harligt att hora att allt ar val och att babyn ligger lite over medel, bra att ha lite extra att ta av utifall den trots allt kommer lite tidigare, forhoppningsvis inte lika tidigt som Ella da, men anda!

Spannande, vet inte om du sagt om ni vantar med att ta reda pa kon, eller vet ni fast avslojar inte? Ibland kan man ju inte undvika att se, speciellt om du som jag gjorde gar hos en specialist, och man har manga fler ultraljud an normalt.

Finns inte nagot battre an att hora hjartat picka pa och se sprattlandet.

Har ni enats om namn annu? Den kommer sakert stanna inne nagra veckor till, det ar alldeles for kallt ute nu! :) Den far vanta tills varsolen och korsbarstraden borjar knoppa tycker jag! Tanker pa harliga promenader med baby i Central Park!

Stor kram och ta hand om dig/er!!

Suzesan sa...

...och helst stanna ännu längre.........;) spännande och så gulligt. Ivrigt att ha så bråttom ut som Lill-Skrutta. Vad tryggt att du har så bra doktor.

Kram
/Susanne

Syster i söder sa...

Härligt!!

Mallis in real life sa...

Underbar känsla att få kika in hos bebben. Vi gjorde ju också ul igår och nu ligger han "rätt". Jag gick över tiden med Marlon så jag räknar kallt med att vara gravid i fyra veckor till. Det är lika bra. Bf 8 mars.

Hoppas nästa tillväxt-ul ser lika bra ut och att bebis stannar lite längre än Lillskruttan gjorde. Härligt med vårbebisar och jag skulle sannerligen gärna gå barnvagnspromenader i Central Park istället för i Lidköping. ;)

Kram

Desiree sa...

Ooooh så spännande! Skönt att allt ser bra ut och att den lilla/lille växt som den ska. Håller absolut tummarna för att han/hon får stanna kvar där inne lite längre än vad E fick. Det är ju faktiskt ändå inte så himla långt kvar nu ändå tills nya familjemedlemmen är hos er. Så roligt och spännande som sagt.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det känns bra! Nu hoppas jag att det inte blir någon alltför tidig ankomst.:-)
Kram!


olgakatt,
njae han har inte sagt något särskilt mer än att jag ska ta det lugnare rent fysiskt om jag känner att jag får sammandragningar. Han frågade om de lugnar ner sig då jag vilar, och det gör de ju oftast. Men att sluta jobba eller sängläge eller liknande verkar inte vara ngt just nu. Så länge livmoderhalsen verkar ok så verkar han vara hyfsat lugn. :-)


Annika,
Tack vännen! Ja nu är kulan definitivt större!! :-)
Nej Braxton Hicks är inte kul faktiskt. Det känns dels lite obehagligt tycker jag. Dels gör det mig såklart lite småorolig med tanke på min förra graviditet f´då jag också hade många sådana och sedan kom ju E. Nu är det mer också. frekvens. Och tidigare. men men.... Jag försöker ta det hyfsat lugnt ändå.
Kram!


Trillingnöten,
Ja vi hoppas på det. Och visst gick det bra med E men man vet ju aldrig och en för tidig födsel innebär alltid mer oro och risk för komplikationer. Så vi hoppas på att det blir åtminstone 2 månader till inne i magen! :-)
Kram!


Coolaanna,
Tack vännen!
:-)


eastcoastmom,
Ja det går framåt. Även om jag gärna varit lite längre gången nu haha! Men det är som sagt bra att det är en specialist jag går hos.


Therese,
ja det har gått betydligt fortare denna gången än förra. Rent känslomässigt alltså. Säkert för att man har så mycket mer omkring sig nu att man inte fokuserar lika mycket på samma sätt på själva graviditeten som vid första.
Kram och tack för tummar!


Liz,
Ja det känns väldigt bra att vikten var såpass bra. Och jo vi vet faktiskt könet men jag har bara inte outat det här än. Det är ingen stor hemlis egentligen men det har bara känts naturligt att inte göra det helt "officiellt" än. :-) Fast alla jag träffat vet. :-)
Namn däremot är trixigare och vi har inte fullt ut tagit "tag" i det än även om vi då och då försöker bolla lite idéer.
Kramar!


Suzesan,
Ja vi hoppas på det såklart. Och det känns bra att ha en bra gyn. jag litar på hans erfarenhet och omdöme.
Kram!!


Syster i söder,
Ja det känns fint!
:-)


Mallis,
ja det är ju så speciellt. Och du jag såg just att din lille har vänt sig nu! Härligt!
Att få vara med bebis i NYC under våren känns verkligen inte fel.
Kram!!


Desiree,
Ja det känns tryggt att veta att vikten och tillväxten är bra. Och nej sååå långt är det väl inte, fast det känns ganska länge hahaha! Om jag nu får gå större delen av tiden alltså. Och det inte blir ankomst om en månad.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Det låter ju bra och hoppas som sagt hen stannar där inne ett bra tag till.

Såg att någon frågade om namn, hur länge har man på sig att välja namn i USA? I Sverige är det ju som du vet tre månader men här i Belgien t ex så är det ju 8 dagar eller något sådant.

Kram!

Emma sa...

oh vad spännande! Bra att allt såg bra ut och hoppas liten stannar så länge som möjligt. Eller snarare tills du är fullgången så slipper du gå över tiden. I en perfekt värld... Hur som helst, bra att allt är som det ska och skönt att du går till en specialist. Det är så roligt att ni väntar en liten till! Grattis igen!!