torsdag, februari 06, 2014

Firad i Paris

Jag hade ju min mastodontdag när jag kom till Paris förra veckan. Den som gick i ett fram till en bra bit efter midnatt. Dels för att vi jobbade ända fram till halv åttatiden på kvällen (vilket inte alls är sent med Parismått mätt, iallafall inte i för mina kollegor som ofta har planerade möten fram till minst 20-tiden på kvällarna). En av orsakerna till att det blev en såpass sen kväll var att mitt team ville fira mig och min födelsedag. Det blev alltså middag på fina Ladurée* på självaste Champs-Elysée mitt i Paris. Så trots att jag var trött blev det en riktigt härlig kväll med roligt sällskap (mina kollegor är alla sååå himla gulliga, roliga och bra), god mat och i en fantastisk miljö.

I ingången har man byggt upp dessa torn av macaroner

Vi satt på övervåningenSom sagt, franska middagstider är lite sena....

Smöret till brödet serverades som en liten "karamellrulle". Väldigt passande på ett ställe som Ladurée!

Och ja, de överraskade mig med en liten födelsedagsmacaron också! Samt skönsång både på franska och engelska.


På väg hem till hotellet lyckades jag även fånga Triumfbågen på bild. Och att promenera hem genom Parisnatten kändes ändå rätt magiskt.

Det känns så otroligt fint att jag arbetar med ett så fint team. Mina Pariskollegor ser jag ju ytterst sällan. Några av dem såg jag faktiskt för första gången i verkliga livet nu eftersom de blivit anställda efter min senaste Parisresa. Och de andra har jag inte sett på länge de heller. Vi jobbar ju mest via email och telefon samt har videokonferenser. Men det är en bra sammanhållning i gruppen och det märks när man ses. Vi hade både roliga och intressanta diskussioner under kvällen. Så det kändes lite tråkigt att säga hejdå när middagen var över. För jag har ingen aning om när jag kommer att träffa dem igen.

*) Ladurée har förresten öppnat även här i New York City. Självklart på Madison Avenue. Fint ska det vara...


16 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Vilka gulliga kollegor du har. :) Verkligen roligt att bli så uppvaktad.
Inte dåligt att få äta middag på ett sådan restaurang. Och den lilla födelsekakan var söt. :)
Det är onekligen en annorlunda arbetskultur med sena kvällar.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja mina kollegor är otroligt gulliga! Och det var verkligen roligt att bli firad på det här viset.
Vad gäller arbetskultur så är skillnaderna såklart stora mellan både olika länder och företag/arbetsplatser. Själv är jag ändå glad över att jag hittills aldrig arbetat på ställen där den normala arbetstiden är fram till åttatiden på kvällarna. det skulle vara svår att få ihop när man har barn. Jag börjar i såfall mycket hellre tidigt på morgonen och kan sluta lite tidigare.
Kram!

Desiree sa...

Vad underbart och gulligt av dina kollegor att se till att fira dig. SÅdant blir man så glad av. Det betyder mycket att ha bra kollegor och en bra stämning. Vad kul att få se bilder på dig. Det är ju oftast en själv som står bakom kameran så jag vet ju själv hur det blir. Jättesöt macroon födelsedagstårta. Mini tårta :-)
Låter super sent att ha möten fram till åtta på kvällen. Kanske börjar de senare på morgonen. Jag hade nog inte pallat att köra 12 timmars pass på jobbet om det händer relativt ofta.
Resturangen måste varit ett fint ställe helt klart då den låg på fina gatan. Det såg väldigt gott och trevligt ut. Underbart att få bli firad på ett sådant ställe.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så de har mat också alltså, trodde att de bara sålde/serverade makroner. Kul att bli firad, även om du kanske gärna velat sova istället :) På Café Egoiste i Moodgallerian i Stockholm får man också smöret i en sådan där liten rulle. Roligt med lite annorlunda presentation tycker jag.

Annika sa...

ÅÅÅ vad härligt!!
Lyxigt och gott.
Inga roliga arbetstider. Usch och FY! Tur att du inte har sådana har i amerrrkatt.
Fina foton, och jag förstår att det var speciellt att gå hem genom Paris.
kram!!

Miss Marie sa...

Mysigt! Och Paris... härligt! :)

Nej, skönt att du slipper såna arbetsdagar! Antar att det är där au-pairer kommer in i bilden för de som har barn...

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja de är så himla gulliga. Ett jättebra team verkligen! :-) Jag är glad att ha både detta team samt mitt andra team i USA. Båda otroligt bra personer som det fungerar fint att jobba med.
Och visst räd et sena dagar. Dock börjar de senare på morgnarna men inte såå sent ändå. Tror de brukar komma runt 9-tiden och då är det ju ändå 10-11 arbetstimmar om dagen som gäller...
Kram!


Anna Fair and True,
Jag visste inte heller att de hade mat. Vet inte om de serverar mat här i NYC. Tror inte det. Men i Paris minsann. En trappa upp. :-) GOTT var det också!
Kram!


Annika,
Japp rena lyxen!
Men arbetstiderna är verkligen långa. Det är högt tempo och intensivt. Jag är väldigt glad över att min chef här i USA är ok med ratt vi jobbar mer flexibelt. Hemifrån och så. Det händer ju rätt ofta att jag sätter mig med jobbet en stund på kvällarna också, men då kan jag göra det senare då E somnat eller om hon nattas av M.
Att promenera hem genom Paris på natten är en speciell känsla. Även om man är där på jobb. :-)
Kramar!!


Miss Mari,
Ja Paris är speciellt!!!
Men visst är det skönt at inte ha sådana dagar. I mitt Paris-Team är det dock inga som har barn. Mer än Storchefen då, men hennes barn är stora och går på College... :-)
Men annars är det väl papporna (om inte de jobbar lika sent) och/eller nannys eller andra familjemedlemmar som gäller när det kommer till barnen på kvällarna. ELLER så säger de som har barn till att de faktiskt inte KAN arbeta så sent. Ibland blir det ju sådana här arbetskulturer också just i grupper där ingen har barn.

Martina sa...

Kul att träffa dina kollegor pa riktigt!
Trots ett riktigt pressat schema verkar du ha haft en toppenresa med en massa positiva upplevelser. Och trots langa resor, langa dagar och MYCKET ser du helt stralande fräsch och pigg ut! Superwoman!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är så himla roligt att ses på riktigt eftersom vi annars nästan alltid ses via videolänk eller hörs på telefon eller bara skickar email. :-)
Haha tack för din sta kommentar också! Jag kände mig inte direkt som superwoman men det var såklart roligt trots det otroligt intensiva schemat. Så man FICK ju även en del energi. Så är det ju när man träffar roliga och intressanta personer, och får saker och ting gjorda.
Kramar!

Therese sa...

Underbara kollegor du har! Såg hur mysigt ut som helst på restaurangen!
Kram

Desiree sa...

Jag skulle ärligt talat inte fixa sådana arbetsdagar. Vare sig man har barn eller inte så har de flesta ett liv. Man kanske vill träffa vänner, träna, utöva någon annan hobby för att inte tala om alla andra plikter man har med sitt hem och sitt hushåll. Det skulle inte funka med sådana sena arbetsdagar för mig. När jag jobbat mina 8 timmar vill jag kunna gå hem och göra annat. Men visst man är olika. Jobbigt dock om man har tycket och förväntningarna att man ska köra sådana dagar och arbetspass. Tycker också att det är lite knäppt att du ska behöva känna att du måste "jobba ifatt" när du varit iväg på en jobbresa som denna. Du har ju för sjutton jobbat hela tiden och rest 24-7. Nog måste det finnas utrymme för sådant utan att behöva jobba igen extra efter en sådan resa.
Men jag är rätt petig med min fritid.
Kram coh trevlig helg.

olgakatt sa...

Jag har också firat en födelsedag i Frankrike en gång, fast i Provence. Likaså med kollegor men under en facklig seminarievecka så vi jobbade nog bara 8-9 timmar per dag även om vi var flitiga. Du måste ju ha tärt på den sista energireserven dessa Europadagar, ditt arma liv!
På den tiden ägde Läkarförbundet hus som vi kunde hyra billigt och ha självhushåll. Av lätt insedda skäl var jag populär bilförare;) och åkte varje morgon iväg i ottan och köpte varma baguetter.
Macroner är för mig en dansk småkaka, fick dem ofta hos danska vänner, jättegoda. De färgglada av den just nu även här populära amerikanska varianten är inte alls så goda som de danska jag ätit, somliga ser ju rent giftiga ut!
Men de makaroner man fick stuvade i skolbespisningen var värre....haha.

Saltistjejen sa...

Desiree,
Jag håller helt med dig om att även om man inte har barn så ska man inte "tvingas" att arbeta sådana tider. MEN jag tror att det ofta är så att många som inte har barn är yngre och därmed mer "karriärsinställda" och gärna arbetar långa dagar på ett sätt som många om inte har barn gör. Iallafall tycker jag det verkar s i många företag och på många arbetsplatser.
Vad gäller detta med att jobba ikapp så är mitt jobb helt enkelt sådant att vi hela tiden har deadlines av olika slagg, och dessa måste såklart hållas oavsett om man varit på jobbresa eller ej. Det handlar ju inte enbart om vad ens senior management tycker eller sätter upp för deadlines, utan detta styrs ju av just att vi är i en "launch phase" vilket gör att om vårt läkemedel ska ut på marknaden i t ex land X en viss månad så måste vissa saker vara färdiga tills dess. Och detta är ju inget som kan ändras p g a att vissa av oss varit på jobbresa. :-)
Jag inser såklart att där jag jobbar är en arbetsplats med högt och intensivt tempo. Höga krav på alla för att saker och ting ska fungera och bli färdiga i tid. Det kan självklart kännas stressande men det är faktiskt också en faktor som gör att jag tycker det är så otroligt stimulerande. Att man ser att det man gör direkt och ganska fort ger resultat och att man är en del av ett större sammanhang. Att vara i en launch phase är såklart mycket speciellt och det tar enormt mycket kraft av alla. Dock är det ju inte så vanligt så jag är glad över att jag får uppleva det. Man lär sig oerhört mycket även om jag också kan känna att jag inte skulle orka hålla ett såhär högt tempo "för alltid".
Kram!!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
hahaha jaså makaronerna i skolan var ingen delikatess alltså! ;-)
Min resa VAR väldigt intensiv och jo det har tagit litem tid att hämta sig, men samtidigt är jag otroligt glad över att jag fick chansen att åka på detta. Det har varit otroligt bra och jag har lärt mig mycket. Dessutom är det så bra att kunna få träffa både kollegor och andra som man annars inte skulle kunna träffa.

Saltistjejen sa...

Therese,
Ja det var jätteroligt att ses och väldigt mysigt att få bli firad så fint!
Kramar!

Anonym sa...

Vad fräsch & pigg du sag ut!!! Att du orkade! Verkligen superwoman. Var far du all kraft & energi ifran? Jätte gulligt av dina kollegor att vilja fira dig...verkar vara ett fint team. Vet inte om jag skulle orka att jobba till kl 20 varje dag. Kanske en kortare tid & om det jag höll pa med var stimulerande...da flyger ju tiden iväg liksom. Launch phase är nog nagot väldigt speciellt. Kul att fa vara med om det.
Hoppas du kan ta igen dig lite nu i helgen!
Kramar, Lisa