måndag, februari 17, 2014

Mer snö på väg

Det börjar kännas väldigt tjatigt nu. Detta med att det är nya snösystem på väg hitåt. Igen. Och igen. Och igen. Under senare delen av natten är ett nytt på väg till oss. Inte så kul med tanke på att jag egentligen borde köra till jobbet de närmaste tre dagarna. Detta eftersom min Storchef från Paris är på besök. Jag får se hur illa det är imorgonbitti. Vill helst inte ge mig ut på vägarna om det ser ut att vara alltför mycket snö. Men ibland varnar de ju lite i överkant också. Vi får helt enkelt se.7 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Det känns som att all snö har hamnat västerut i år. Här i Sthlm har vi bara haft några få veckor med tunn snö...

Desiree sa...

Usch inget vidare eftersom du måste ge dig ut på vägarna. Kör försiktigt.
Kram!

Taina sa...

Jaaaa, det börjar verkligen bli tjatigt. Det är FEMTE snöstormen i februari. Kan du tänka dig? Helt otroligt. Jag är väl ok med snö men varför ska det dumpas tonvis?

Kör försiktigt!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Går det något tåg dit där du jobbar eller är det bara bil som gäller?

Saltistjejen sa...

Freedom Travel,
Ja vi har verkligen fått vår beskärda del här i vinter. Och då har vi i NYC ändå igen alls fått samma mängder som många ställen runtomkring oss.


Desiree,
Jag kunde jobba hemifrån idag som tur är!
Der snöar än men något mindre nu.
Kram!


Taina,
Ja eller HUR!?!? Jag är sååå trött på snön nu. Och vintern faktiskt. Normalt gillar jag vinter men detta har blivit lite för mycket. Särskilt som det här i staden blir så himla jobbigt med mycket snö också. Trafikproblem etc.
Kram!


Anna Fair and True,
Det går tåg till själva "samhället" men 1) man måste byta i Newark samt 2) min arbetsplats ligger en bra bit utanför stationen där det andra tåget stannar, vilket gör att man måste ta en taxi från tågstationen till jobbet. Inte optimalt. Vare sig tidsmässigt eller praktiskt eller kostnadsmässigt. Så tyvärr är detta inte något man gör helst. Dessutom är inte tågen helt pålitliga när det kommer snöoväder heller. Liksom i Stockholm, där pendeltågen ofta hade förseningar eller inte gick alls då det kom smycket snö... Så just tåget känns inte som någon bra och pålitlig backup för pendling under vintern.
Kram!

Annika sa...

Det var ju ett lätt system som kom in, iaf i Washington. Bara ngra cm. Nu är det tö, och det är det säkert hos er också.
Resten av veckan ska bli mild.
jag är helt Ok med snön också, bara den inte ställer till det. OCh den gör ju ofta det, tyvärr.
Men snön som fäll inatt var lindrig. OCh det kanske inte blir mer nu?
Glad att du jobbar hemifrån.
FÖ har jag gillat den här vintern :-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
nej det var inte så mycket snö, men tillräckligt för att klogga igen vägarna. Så man rådde folk att inte köra om de inte var tvungna. Alltså jobbade jag och de flesta i mitt team hemifrån idag.
Jag tycker det är rätt skönt med mer milt väder nu faktiskt. :-)
Även om jag som du egentligen gillar vinter, så tycker jag att vintern här (iallafall med pendling och "snow days i skolorna, etc etc) är väldigt jobbig. Det blir så himla svårt att planera. Plus att jag nu faktiskt är trött på kylan och gärna skulle gå ut utan jacka snart hahaha!
Kramar!!