fredag, februari 14, 2014

Mina hjärtan

Idag. Alla Hjärtans Dag. Valentine's Day. Och här är de. Mina två Hjärtan. Det större hon sjunger, pratar och pussar på det mindre. Förklarar ofta hur världen fungerar. En riktig Storasyster. Redan. Så fint att se. Den mindre rumlar mest omkring nu. Slår kullerbyttor eller vad det nu är. Så att hela magen hoppar, gungar. "Du är en del av familjen nu förstår du. Fast du inte ens är född" säger hon, Storasystern med allvarlig röst. Innan hon ger ännu en puss.

Puss Puss!

Och Dagen till är lyste toppen av huset rött rött rött. Även om det ser ut som orange här på bilden så var det i verkligheten riktigt rött. 

Dagen har gått fint. Lill-Skruttan var besviken över att inte ha fått gå till skolan eftersom det var både Valentine's Day och 100:e dagen i Kindergarten. Det senare skulle "firas" med ett 100-projekt. Vilket hon såklart missade eftersom hon var hemma. Just idag. Typiskt. M tågade iallafall iväg till hennes klass i morse för att lämna alla hennes Valentine's Day kort. Fast hon blev lite ledsen när hon insåg att hon inte skulle få några från sina klasskompisar. Inte idag i varje fall. Men vi har ändå haft det bra. Framförallt är jag glad över att hon inte blivit sämre. Ingen feber alls idag. Att himlen varit blå och solen strålat hela dagen har även det bidragit till ett bättre humör. Kanske kanske kan man ändå ana att våren finns någonstans där framme. Som en strimma hopp vid horisonten. Och jag försöker locka på den. Kom! Kom! Kom! Tveka inte. Men jag inser också att det troligen kommer att dröja. Det gör det ju alltid. Ibland kan februari verkligen kännas som den allra längsta månaden på året. Trots att det egentligen är tvärtom. Konstigt det där.

9 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Vilka fina bilder :)

Anonym sa...

Vad söt hon är lilla E!!!
Kramar, Lisa

Therese sa...

Underbara bilder! Hon kommer bli en fantastiskt fin storasyster.
Kramar

Taina sa...

Helt underbart!!!

Hoppas E mår bättre nu. Liisa kunde heller inte dela ut sina Valentinepåsar och kort eftersom de stängde skolorna igår. IGEN!

Kramar!

Suzesan sa...

Åh vilken underbar bild. Lill-Skruttan kommer bli en bra storasyster. Krya-på sig hälsning från mig.

Och hoppa alla- hjärtans-dag(Valentine) var härlig.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
Tack!


Lisa,
Tack! Hon ser verkligen fram emot att bli Storsyster.
Kram!


Therese,
Tack söta du! Ja det tror vi också.
:-)
Kram!


Taina,
Tack vännen! Och ja E mår bättre nu. Känns som det var en sådan där typisk "släng av något" som barn kan få. Du vet, feber på kvällen sedan bara borta. Skönt iallafall att hon inte blev sämre. Och nej hos er var ju skolorna stängda också. Det var de ju inte här. Hoppas de kan fira V-day när Liisa är tillbaka i skolan igen. Vi har vinterlov nu. Har ni det också?
Kram!!


Suzesan,
Tack!! Och ja vi tror att hon kommer att tycka mycket om att bli Storasyster även om det såklart även kommer att bli en stor omställning för både henne och oss.
Kram!

Martina sa...

Ah vilka underbart fina bilder!! Och sa söt hon är lilla E som snart kommer att bli storasyster. Det är stort!
Massa kärlek till er!
Kramar

Taina sa...

Ja, men bara två dagar, måndag och tisdag. Jonas är ledig med Liisa. De ska nog åka skidor. What's new, liksom? Hahahaha!

Anonym sa...

Unbara bilder på dina nästan två barn! Tänkte aldrig på att göra, vad du gjorde, när jag väntade nr 2 och 3. Dom klappade sykonet, förstås, men foto! Förresten tror jag inte att vi had en kamera "på den tiden".
Ljuvligt att se! Tack!

Ruth i Virginia