söndag, februari 16, 2014

Guld

Både igår och idag kändes det helt fantastiskt att vakna. Och se att Sverige tagit GULD! Damerna igår och nu herrarna idag. Vi missar ju tyvärr tyvärr tyvärr att se loppen live. På grund av tidsskillnaden. PLUS att här sänder man ju endast sporteventen live till de som har kabel-TV, och det var flera år sedan vi sade upp vårt abonnemang. Just under OS kan jag sakna det mycket. Men men. Det är som det är. Vi försöker se vad som går på nätet. Igår kunde vi ladda ner NBCs app och då få 30 minuters gratis tid vilket vi spenderade på Damernas skidstafett såklart. Men herrarna idag lär vi få nöja oss med slutet (de visar alltid höjdpunkterna gratis online men det är ju då oftast slutspurterna när det handlar om längre distanser).

GRATTIS till Alla fantastiska Skidprestatoioner vi sett och hört detta OS! Till Gulden såklart. Det är kanske de vi kommer minnas längst. Men också ett stort grattis till alla andra som lyckats överträffa sig själva och sina egna mål! Jag är t ex djupt imponerad av Emil Jönsson. Jag missade även detta lopp, men lyssnade på en intervju med honom på Radiosporten och ja vad säger man. Vilken prestation! Vissa kanske tycker att han inte var värdig sitt brons eftersom han lyckades med den bragden enbart på grund av att andra konkurrenter ramlat. De som egentligen "var bättre". Men det är ju faktiskt också en del av sporten. Och livet. Ibland har man tur. Ibland uppenbarar sig stunder, luckor, möjligheter som man inte räknat med. Och då gäller det att vara där och ta dem. Gripa ögonblicken. Ta chansen. Och Ge Allt. Precis så som Emil gjorde. Jag tycker det är starkt. Sådant gör mig glad. Och ja, även att läsa detta gör mig glad.

3 kommentarer:

Martina sa...

Även om jag inte prioriterar att titta mycket pa OS sa är det ända kul när det gar bra för Sverige saklart!
Kramar

Lena och Tilde och Hugo (Smint) sa...

ja dom är sjukt duktiga. Jag var imponerad av nelson, som tappade skidan och kom efter men ändå kom ikapp så bra. Och såklart av de andra också :-)

olgakatt sa...

Vi ser ju inte på detta men det kommer ju på nyheterna och står i tidningen. Roligt för dem som jobbat så hårt att få litet belöning. I Sydsvenskan idag hade man intervjuat en 83-årig dam som var med i laget förra gången Sverige vann en skidstafett i OS. Hon berättade att hon varit i sitt livs form just då och ville vara med i flera lopp men det fick inte damerna! De skulle hjälpa pojkarna och bl a laga gröt åt dem! Dessutom fick de inte sina guldmedaljer av prisutdelande prins Bertil utan han tog fel och gav dem bronsmedaljerna istället. Det fick byta efteråt med finskorna som fått deras guld vid prisceremonin! Idag hade sånt blivit stor skandal; då var det bara att svälja.
Fast även idag hoppar hiskliga grodor ur munnen på vissa idrottsföreträdare. Zlatan kan tugga på sin cykel och storkna, inte mig emot.