fredag, augusti 28, 2009

Ännu en lyckad kväll som gräsänka

Gårdagen var en synnerligen bra dag. På flera plan.
Ett mycket lyckat möte med två andra forskare där jag fick hjälp och råd om mitt jobbproblem. Jag kände mig helt sprudlande glad när jag gick därifrån även om detta självklart inte är någon garanti för att det ska fungera, men nu har jag åtminstone fått nytt hopp. Och hoppet, det kan man leva bra på iallafall ett tag, haha!

Sedan kom två av mina vänner från gamla jobbet på middag. Å, det var bara så himla mysigt och kul att träffas. L träffar jag ju med lite jämna mellanrum och det har blivit tätare mellan gångerna nu de senaste veckorna (senast nu förra fredagen när jag var ute på sta´n och rullade hatt). Men R var det ganska längesedan jag såg. Senaste gången var på hennes systers quinceanera och då pratade jag ju inte så mycket med henne eftersom hon var fullt upptagen att agera värdinna. Detta påminner mig om att jag fortfarande inte bloggat om denna fest, men det kommer jag lovar. Jag måste först bara gå igenom alla foton och filmsnuttar som jag tog under den kvällen.

Jag hade fixat maten och de kom med efterrätten. Innan middagen mixade jag ett par drinkar vilket blev uppskattat. Ibland finns det verkligen inget bättre än att träffa goda vänner och prata en hel kväll. Om allt mellan himmel och jord. Att "catch up" om allt som hänt sedan sist. Både privat och på jobbet. Att få ventilera saker man funderat över. Att få höra senaste "skvallret". Så ja, det var en sådan där kväll som kändes bra på alla vis. Jag gillar ju att bjuda hem folk på mat, men sedan Lill-Skruttan kom så gör vi det inte så ofta. Det är ju lite knöligare nu med tanke på hur smått vi bor. Så det kändes jättefint att kunna ta tillvara på detta tillfället och bjuda hem vänner två av veckans kvällar.
Men ikväll ska jag bara ta det lugnt. Jag känner mest för en skön lugn hemmakväll.
Det ser jag faktiskt fram emot.
Och imorgon är det lördag och sista dagen innan M och Lill-Skruttan kommer! Wiiiih!!!

13 kommentarer:

SweFlo sa...

Härligt! Måste vara skönt att ha tillfälle att liksom bara vara vuxen ett tag!

Taina sa...

Visst är det kul med skvaller, fnitter, tjatter och pladder? Det är världens bästa medicin mot längtan.

Och nu bara 2 dagar kvar till du får hem resten av lilla familjen. Så mysigt.

Underbart att du fick lite tips och råd på jobbet. Jag har fastnat jag med men inte med kloning utan struktur på ledningssystem och dess underhåll. Suck. Rapporten ska in om två veckor. Åker till Svedala då. GAAHHHHHHHH!

Ha en mysig fredag kväll!

Kramar i massor

Suzesan sa...

Tänk vad fort det gått ändå. Nu kanske du har vant dig vid att kunna råda över dig själv lite så det blir ovant när de kommer hem haha. Nääeee. Skönt att de snart är hemma så du slipper längta.

Ha en bra helg

Kram
/Susanne

KARLAVAGNEN sa...

Här växer ingen mossa på gräs-änkan!
Bara lördag kvar och sååååå... Ha de gott nu!

Annika sa...

Yes, yes...Det är alltid så himla mysigt med snack, skvaller, vin och värme i goda vänners lag. LOVE IT!!
OCH nu är det fredag, och snart SÖNDAG!!
DET ska bli kul att läsa ditt inlägg på måndag. DÅ lär du väl vara helt uppfylld :-)
HA en riktigt skön helg!!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Sweflo,
ja det är väl just detta man saknar och längtar effter när man har hela vardagen full av jobb och barn, haha! :-)
Kram!


Taina,
hahaha!! ja DU kan ju det där med snack och fnitter, pladder och annat som hör till! ;-)
Vi var ju rätt bra på det när vi sågs hos er sist om jag inte minns fel...?1?
Trist att du fastnat du emd. Det är bara sååå frustrerande när man kör huvudet i väggen och inte hittar någon bra väg ut. Men när man får lite vägledning så känns det verkligen så himla hoppfullt. Iallafall tills man fastnar igen haha!
Lycka till med detta nu och hoppas du får en bra helg!
kramar!


Suzesan,
jo särksilt nätterna och morgnarna kommer jag att sakna för det är just den tiden på dygnet som det varit skönt att ha sin "frihet" att göra va man vill utan att bli avbruten.
MEN det ska ändå bli såååå härligt när de kommer tillbaks!!! :-)
Kram!!


Karlavagnen,
nej men man måste ju passa på när man kan...?! ;-)
Hoppas du får en riktigt bra helg!
kramar!!!


Annika,
japp det är verkligen det jag gillar mest tror jag. Att tillbringa tid med personer jag tycker om och äta gott, dricka gott och prataprataprata.....!
haha på måndag får vi se om det blir något inlägg alls. jag ska nämligen iväg med jobbet då. INTE vad jag vill nu egentligen men så är det. Så det blir ytterligare två dagar borta från M och Lillskruttan. Men men sedan är det ju semester! Jeho!
Kramar!!

Petchie75 sa...

Härligt att ha tid att umgås lite ensam med kollegor och kompisar, även om du så klart saknar resten av familjemedlemmarna. Men det är ju jättebra att du tar dig tiden att göra det nu när du har tillfälle, och så slipper du tänka alltför mycket på hur mycket du saknar M och lilla ELla.
Jag ser verkligen framemot att läsa om quincearneran, de har ju sådana fester här i PR också men känner tyvärr ingen tonåring ;-)
Stor kram!!
PS Vad äter ni till frukost, och vad brukar ni ge Ella att äta? Vi ska väl försöka storhandla på Costco imorgon eller söndag...

Saltistjejen sa...

Petra,
japp man får som sagt passa på.
Och jag lovar att jag ska skriva mer om Quincearneran, men jag har inte alls haft tid att gå ignom allt bildmaterial från den tillställningen.
Oj frukost. Det är rätt lätt tror jag. Vi dricker båda te på morgonen och äter gärna yoghurt med bär/sylt och flingor. Här brukar jag köpa Dannon´s plain (alltså naturell) men det går bra med fruktsmak också. Fast gärna inte vanlij.... Det är lite väl sött på morgonen tycker jag. Men yoghurt är inte ett måste heller. Te och smörgås går utmärkt!
Vi tar med cereal och "fruktpuréer"till Ella så det behöver ni inte fundera på!
Jag ska försöka ringa dig i helgen!
kramar!!!

Lullun sa...

Tyckte inte det var så länge sedan jag tittade förbi (har ju fortfarande inte läst ikapp mig på alla bloggar ännu, så jag har inte riktigt hunnit hålla jämna steg), men oj vad har det hänt saker! Ella som går och åkt på Sverige-turné och allt möjligt! En dag kvar, så ses ni igen. Kul!! :-)
Kram!

Stef sa...

Låter som att du hade jättemysigt!
Jaaa nu kommer dom äntligen hem, förstår att du har saknat dem jättemycket!

Stef sa...

Förresten, går det bra om jag länkar till dig på min blogg?

Saltistjejen sa...

Stef,
ja det var en jättemysig kväll!
Och självklart får du länka till mig! jag blir bara glad! jag gillar din blogg så det är bara roligt.
Kram!!

Emmama sa...

En del av mig får lust att skicka iväg mina två herrar för en vecka med middagar och mys för mig själv. Men förstår och vet att jag skulle längta så mycket också! :) Snaaaart har du dom hemma igen!

Kram!