måndag, augusti 24, 2009

Bättre

Idag har det tydligen gått bättre. Fick uppdatering av M via sms idag. har inet hunnit prata med honom på telefon idag, utan har endast textat honom.
Men det känns jättebra att det verkar gå framåt.
Han skickade ett så kryptiskt sms om att det gick bra nu efter badsvampen, och jag förstod nada. Men sedan förklarade han att jag skulle kolla Svägerskans blogg så det gjorde jag och himmel vilken badsvamp!!! Haha! Den ser ju snudd på amerikansk ut....!
Tydligen verkar Lill-Skruttan tycka det hon också och efter att ha bekantat sig med den verkade hon känna sig hemma och på bra mycket bättre humör. Hurra! Heja Badsvampen!
Mammahjärtat slog en liten volt av glädje.
Jag vill ju bara att hon ska må bra. Och nu verkar det kanske ha vänt. Det känns otroligt bra!

Imorgon är det Avskedsfrukost på dagis. Eller rättare sagt i Violet Room.
Jag och M har ju varit s.k "Room Parents" detta året, men jag gissar att några andra av föräldrarna kommmer ta över stafettpinnen det kommande året i Pink Room. Så det sista vi organiserat var väl denna Avskedsfrukost samt presenter till lärarna.
De kommer få en bok vi gjort via Apples iphoto med bilder på alla barnen. Vi bad alla föräldrar om bilder. En där barnen är små och en ny. Samt om de hade fler gick det bra det också. Vi har satt ihop en bok där vart och ett av barnen har ett eget uppslag. Däremellan har vi även några sidor med foton som är tagna på dagis. Det var verkligen roligt att sätta samman boken eftersom man då fick en sådan översikt över hur mycket alla barnen växt och utvecklats sedan de började! Tyvärr är boken fortfarande inte levererad. Vi hade egentligen planerat att ha frukosten i slutet av veckan och boken kommer levereras på torsdag. Men p g a att flera av barnen och deras familjer ska på semester i slutet av veckan så blev frukosten tidigarelagd till imorgon. Så det får bli endast "presentkort" imorgon och sedan kommer jag gå till dagis och lämna över böckerna när de kommit.

Detta med presentkort känns också väldigt annorlunda mot i Sverige. Här är det nästan som om vi dricksar lärarna för ett väl utfört arbete. Men det verkar vara tradition att man ger kontanter eller presentkort till dagispersonalen här. Vi samlade även i julas till detta. Och det blir faktiskt rätt bra extra fickpengar de får ändå. Vi har nu lyckats samla ihop ca 470 dollar som ska fördelas på 5 lärare. Jag har dock fördelat lite olika så att huvudläraren C kommer få mest. Sedan kommer de lärare som inte är där på heltid att få lite mindre summa. Men det blir trots det en del extrapengar för dem allihop. Det är ett spann på 70-130 dollar per person. Det tycker inte jag är så dåligt. Förutom böckerna som vi ju också beställt till dem och som de kommer att få.

Nu låter det kanske som om jag är sniken. Men det är jag inte. De är väl värda sina pengar och gåvor. Men jag har nog ändå som svensk inte riktigt vant mig vid detta att man liksom "dricksar" en person för deras arbete som de ju faktiskt har en lön för att utföra. Det känns fortfarande lite konstigt.

Efter frukosten imorgon ska jag äntligen få Skypa med familjen!!!!!!! De befinner sig ju just nu i Sommarhuset där det inte finns någon internetuppkoppling, men ska imorgon åka hem till M´s moster och där ska vi förhoppningsvis kunna höras via Skype! Å vad jag längtar! Vill så gärna se dem, och framförallt Lill-Snorpan. Iiiih! Saknar såklart massvis...

Men i övrigt går det ingen nöd på mig.
Har haft en bra dag på jobbet och utan hämtning på dagis eller någon som väntar på mig här hemma, så har jag kunnat jobba ca 11 timmar idag. En bra jobbdag.
När jag kom hem började jag fixa med långkok eftersom jag rensade frysen igår och vill använda en del av det jag hittade där så att det inte ligger för länge och blir gammalt. Så nu puttrar en Boef Bourgogne på spisen och sprider en ljuvlig doft. Tänkte frysa in den sedan så man lätt kan fixa middagsmaten framöver. Imorgonkväll blir det vänner över på middag. Om vädret håller i sig blir det lite grillat. Vi har ju grillar på bakgården och jag hoppas det ska gå bra att fixa middagen där.

Nu blir det nog lite TV fram till sängdags.
Imorgon tänkte jag försöka ta mig upp tidigt så jag hinner in en sväng på jobbet innan frukosten på dagis som ska börja kl 09. Så jag ska försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll.
Godnatt!



12 kommentarer:

Anne sa...

Jag har faktiskt följt med på Svägerskans blogg. Jag blev helt biten av den här följetongen med Ellas Sverigebesök och anpassning så öven jag har flitigt följt med :).

Så roligt höra det blir bara bättre och bättre. Den där sista bilden på Svägerskans blogg och det sista inlägget är bara för underbar!
Vad härligt det måste vara att ha en "extra" familj som tycker så mycket om Lill-Skruttan och är så engagerade. Faster verkar vara väldigt go och härlig, det måste kännas härligt för dig som är endabarn att M har så fin syster och familj/släkt överlag.

Apropå det där dricksandet, visst är det lite svårt förstå ibland. Restaurangdricksandet köper jag och är van med nu, men allt det där andra... Som t.ex. dagis du nämner,det visste jag förresten inte, att det är en hel insamlande ibland. undrar om det är så på skolan också...
Det där är ju faktiskt rätt mycket pengar per person, 70-130/person tror jag du nämnde. Det är rätt mycket. Vi snackar ju då inte presentkort på en latte på Starbucks direkt utan en rätt stor slant.

KRAM!!!

KARLAVAGNEN sa...

Bravo!!!! å vilken badsvamp!!! Hysteriskt mycket pengar att ge lärarna tycker jag...

underytanjag sa...

Du är duktig du. Jag borde börja rensa frysen på "gammalt" älgkött, tur att det håller sig så länge. Jag älskade badsvampen och är glad att det går bättre. Kram.

Desiree sa...

Den där badsvampen verkade vara en riktig hit. Jag får ta och kolla in svägerskansblogg för att se lite bilder på hur Ella har det här hemma i Sverige. Låter bra att du njuter lite av din vardag och att du kommit över den värsta ensamheten. Duktig du är som hunnit med både att frosta av frysen och fixa långkok. Supergott det lät med grytan. Ha en bra dag.

Kram
Desiree

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är jätteroligt att ha M´s familj! och otroligt härligt att se dem med E också!
Svägerskan själv är supermysig och härlig så det känns finemang! Hennes sambo Loff är också helt suverän och en otrolig talang vad gäller barn. Så det är alltid lika roligt när man hälsar på hos dem, eller de hälsat på här. Kul att du började följa med Svägerskans blogg nu haha!
Och dricksandet ja, det är verklige gnt jag tror att jag aldrig riktigt kommer vänja mig vid. Som du säger så är det annorlunda på restaurang men alla andra serviceyrken där man förväntas dricksa. Det känns fortfarande konstigt.
Kramar!!!


Karlavagnen,
haha japp badsvampen går inte av för hackor! ;-)
Visst är det väl en rätt bra "bonus" de får lärarna. Men som sagt, sådan är traditionen här och som alien föröker man mst att följa den och "göra rätt". :-)
Kram!


underytanjag,
ja det är bra att få undan en del ur frysen. Detta kött hade legat där i över ett halvår så jag kände att det var på tiden. Det tog dessutom en massa plats... Så det känns bra nu när man istället har en massa burkar med god gryta! :-)
Lycka till med ditt älgkött!
Kramar!


Desiree,
ja det känns så himla bra att hon verkar acklimatiserat sig lite nu!!!!
Underbart!
Men visst saknar jag. Fast jag kan fortfarande njuta av kravlösheten som råder just nu. Som nu när jag istter här och dricker mitt morgonte helt utan avbrott. Så skönt!
Jag kommer fortsätta länka till Svägerskan blogg framöver när hon skriver om E så det kommer gå att kika in hos henne även härifrån. Men om du vill kolla upp den själv så är det ju bara kul!
Kramar!!!

Taina sa...

Vad skönt att det har vänt för usch vad det gör ont när man inte finns där! Lilla Ella då.

Men du fixatr och donar så det står härliga till! Heja Saltis! Långkok! När gjorde man sånt sist? Have no idea.

Dricks har jag så svårt för. Till och med frissan ska ha det! Va? Igår var det ett inslag om att vi i stort sett måste betala dricks på restaurangerna. Vaddå måste? Om jag inte är nöjd med servicen eller maten så ska det väl inte behövas dricks? Restaurangbranchen har märkt krisen genom att dricksen nu gått ner till 10-15 % istället för 15-20. Jajaja, nu sk jag jobba iaf. Sverigeresa om 3 veckor. Jobb.

Kramar i massor!!!

Annika sa...

Good girl, Saltis!
Tänk om jag kunde komma mig för att göra långkok...

Skönt att allt går bättre med lill-tjejen därhemma så att du kan koppla av och njuta av den här tiden också. Thank god for the badsvamp!

dricksandet ja...Idag ska jag till frissan och henne ger jag väl typ 20%, sen ska hårtvättaren ha också, kanske 5-7 dollar. På restauranger är det bara att punga upp, men där vet man ju att deras timpenning är usel.
Skolan ja...jomenvisst ger man fröknarna ngt varje år, men oftast var för sig. jag har nog bara varait med om insamling då K gick på lekis, på skolan kör alla för sig själva vad gäller julklappar och sommarpresenter. Ofta är det presentkort.
Gillar presentkort. Presentkort är numera vad alla kids ger varandra på fdlsedagsfesterna också. Lite trist, men...

Hoppas att din tisdag ska bli BARA bra!!
När kommer Ella och M hem igen?

Kramar!!!

Anonym sa...

Härliga bilder på svägerskans blogg och ytterst cool badsvamp - praktiskt med tak som ger skugga!!
Vad duktig du har varit med långkok, storstädning utöver allt ditt jobbande. Du kanske behöver lite semester nästa vecka ;-) Förresten, jag hoppas att det inte blir alltför mycket för lilla Ella att åka hem från Sverige, och sedan komma hit, med ytterligare nya intryck... O och jag får ligga lågt så att hon får känna sig trygg. Kanske det går lättare när du också är med.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det känns bra att det vänt där hemma. Hoppas hennes goda humör håller i sig.
Och dricksa är svårt. MEN jag har just insett att jag gett MER till dafislärarna än det var tänkt! Ooops! Pratade just emd Mats och självklart har klantiga jag iten tänkt på detta ordentligt utan gett bort även de pengar vi skulle betala böckerna med! Arrrgh!!!!!!! VARFÖR är jag så kolossalt dålig på sådant här?!?!?!
Jaja, nui får vi bita i det sura äpplet och stå för bikkostnaden också. 150 dollar ca. Hm, de skulle jag ju DRAGIT AV från totala summan. Såklart! men men inte tänkte jag på det igår inte. Jaja.... så är det. Läropengar eller vad det kallas....
Kram!!


Annika,
haha ja tack för badsvampen!! DEN var bara bäst!
Nu har jag pratat med dem på Skype också. Fast det var nästan lite jobbigt för att när jag såg Ella så längtade jag ju mer... ;-)
Men det är rätt fullbokat schema resten av veckan så tiden kommer säkert gå rätt fort.
Kram!!!


Petchie,
jo jag har hållit igång rätt bra. tror det är mitt sätt att liksom inte sakna så mycket. Plus att det är saker jag funderat länge på att göra men som itne hunnits eller orkats med tidigare. Men nu har jag ju tid och ork så då blir det en bra att göra allt! :-)
Jag tror det kommer gå bra. Visst hade det kanske varit optimalt att vara hemma här lite längre innan vår resa till er, men jag tror att det kommer göra ganska stor skillnad bara det att BÅDE M och jag är med. Det är ju trygghet för henne. Och så kan M få vila lite. tror det varit lite mycket för honom där hemma nu eftersom hon varit så väldigt pappig...
Jag ser iallafall otroligt mycket fram emot att få semestra hos er ett par dagar med familjen! :-)
Bamsekram!!!

Taina sa...

Nä men oj då! Det var ju inte lite heller...150 dollar!

Du får väl sälja lite prylar nu då du har rensat så flitigt!

Kramisar och good luck !

Saltistjejen sa...

Taina,
hahaha! Ja jag kanske ska ta och se ifall jag kan sälja min högst förvirrade hjärna. Eller åtminstone byta ut den....
fast det lär ju inte vara ngn som vill byta gissar jag...
;-)
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Jag har också problem med allt dricksande i USA men detta är väl mer som att ni samlar till present och det gör man ju i Sverige också. När någon slutar och kanske till jul samt till skolavslutningen varje år. Sedan kanske det är vanligare att man köper något men presentkort är ganska vanligt också. Men att ge pengar direkt tycker jag alltid är lite konstigt.