tisdag, augusti 18, 2009

Händelsrik helg

Helgen som var har det varit rätt mycket som hänt faktiskt. Detta trots att vi inte alls tyckte att vi hade särskilt mycket inplanerat innan helgen började. Men det var trots en hel del aktiviteter ändå sköna dagar. Väldigt varmt dock. Dryga 30 grader både lördag och söndag. Även början på denna veckan har varit varm. Såpass varmt att det även tidigt på morgnarna (i måndags var jag t ex upp redan runt 06-tiden) varit dryga 25 grader.
Nedan är helgen i bilder.

Lördag

Vi tog en promenad tll 86:e gatan för att kolla in det nyöppnade Barnes and Nobles som just slagit upp dörrarna. Jättefint och stort och nytt. Men M konstaterade att "det tar nog en stund innan man får den där speciella bokdoften som är på Barnes and Nobles för här luktar det mer som Akademibokhandeln". Det blev naturligtvis en fika också. Vi kunde även konstatera att vi klätt Lill-Skrutan som en kille efter att en kvinna helt självklart kallade henne "he". Svart tröja och svartmönstrade shorts modell "baggy".


På eftermiddagen var vi bjudna till grannarna på fest. Flera saker firades men bl a att deras lilla W nyligen fyllt 1 år. Det är han som bekantade sig med Lill-Skruttan tidigare på gården.
Eftersom grannarna bor rakt mitt emot oss i samma korridor var det den allra näramste fest vi båda varit på. Cirka tre steg mellan deras ytterdörr och vår. Smidigt!


Kalaset till ära hade Lill-Snorpan på sig sin rosaprickga klänning. Inget snack här inte om hon var kille eller tjej....
Denna pose hade hon stor del av kalaset. Det var nämligen på detta kalas hon verkligen började gå lite längre sträckor själv och för att hålla balansen var armarna ofta sträckta upp i luften. En av hennes promenader syns i sista klippet i filmen jag visade här i söndags.


Men vart tog mitt andra ben vägen nu då????? Det behöver jag ju för att kunna gå!


Våra grannars otroligt fina utsikt! De bor som sagt mitt emot oss på samma våningsplan men deras lägenhet vätter mot East River. Nice! Detta gör självklart att deras hem är otroligt mycket tystare än vår som är vänd mot staden. Vårt allra första temporära boende här var i en lägenhet som låg mot floden. Minns att vi njöt av den utsikten då även om vi då endast bodde på 4:e våningen. Sedan fick vi vår egen med stadsvy istället. Fast jag gillar vår utsikt också. Den känns än mer New-Yorkig vilket på sätt och vis är roligare. Fast floden är ju avslappnande på ett annat sätt.


Här är vår granne C med sonen W samt vår Lill-Snorpa.


Det är en konst att balansera en liten tjej med myror i brallan och sin tallrik med mat samtidigt.


På detta kalaset var det tre barn- W och Lill-Snorpan samt C som syns här längst fram. C var äldst med sina dryga 15 månader, sedan vår lilla tjej och yngst W som nyss fyllt året. Det blev rätt blandat med lek och bråk om leksaker. Men en liten stund spelade iallafall C och Lill-Skruttan tillsammans. Men sedan var det dags igen för vem som skulle ha vilket instrument. Eller snarare vem som skulle ha något instrument....
Vi hoppas iallafall att de tre småttngarna ska kunna leka med varandra framöver. Alla bor i ju samma hus så det vore smidigt.


Söndag

Söndagen började med lite Skypesamtal hem till Skåne. Lill-Skruttan fick demonstrera sina nya gångtalanger för farmor G och faster A. Sedan tog vi en promenad neråt och passerade bl a en av mina favoritaffärer Anthropologie. Denna ligger alldeles intill Rockefeller Center och är jättemysigt inredd. Det finns även en i SoHo men den gillar jag nte alls lika mycket. Den känns mest rörig.


I ena delen av affären säljer de saker till hemmet. Bland annat finns ett par ställ fulla med olika dörrknoppar och handtag i alla möjliga färger och mönster. Jättekul att titta på tycker jag! De är dock rätt dyra så det kan kosta en del ifall man skulle vilja byta ut flera knoppar på t ex skåp eller lådor. Men fina att titta på är de.


De här gillade jag!
Efteråt promenerade vi vidare till Toys R us där vi köpte lite kritor, ett par burkar Play-Doh lera samt en liten xylofon till Lill-Skruttan. En sådan som hon tyckte var så roligt att spela på W´s kalas. Hittills verkar det vara ett bra köp för hon plingar mer än gärna på den.



På söndagkvällen tog vi sedan trappan upp en våning för att hälsa på våra vänner som nyss fått en liten dotter. Här är den lilla bedårande varelsen hos stolta mamma E.


Sedan vilade lilla C en stund i sin pappas knä.

Det var så otroligt roligt att träffa M och E och deras lilla C. Hon är nu ca 2 veckor och har redan gått upp ett lb (ca ett halvt kg). Precis som när vi träffade våra andra vänner som nyligen fick barn så känns det konstigt att vår egen dotter nyligen var precis sådär liten och hjälplös. Ett år är en hel evighet ju. Trots att man själv ändå på vissa vis tycker det gått fort. Men nu är ju Lill-Skruttan en egen person med en högst egen vilja som hon ofta visar. En liten bestämd och envis dam. Och de där nätterna när man knappt fick sova känns faktiskt väldigt avlägsna. Tänk, man glömmer rätt fort ändå.

Nu är det ny vecka och faktiskt de sista skälvande dagarna som Lill-Snorpan är på dagis. Eller iallafall i Violet Room. Efter semestern blir det ju nytt rum och nya lärare. Det känns också konstigt. Och vemodigt. Jag kommer verkligen att känna stort vemod när jag säger hejdå till lärarna för sista gången. Vi kommer självklart att se dem. Men det kommer ju ändå bli annorlunda. Hennes första år på dagis har verkligen varit högt över förväntan så det är med blandade känslor man kommer att lämna Violet Room bakom sig. Men det blir säkert bra.

Imorgon blir det "hembesök" då Lill-Skruttans nya "head teacher" i Pink Room ska komma hem hit och prata med oss. Med sig har hon även Lill-Snorpans "primary teacher" vilket visat sig vara den lärare som följer med barnen från Violet Room. Det är alltid en lärare från varje rum som följer med barnen till det nya rummet. Detta för att göra övergången och förändringen så bra som möjligt för både barn och lärare. Jag gillar den filosofin. Att de har med sig någon som känner dem väl. Någon som de känner sig trygga och hemma med. Som har följt dem under hela året och kan både deras personligheter och deras vanor. Efter en del strul visade det sig att den lärare som kommer följa med barnen i Violet Room är en av deras och även föräldrarnas favoritlärare vilket känns otroligt bra! Och idag fick jag alltså veta att det var just denna lärare som ska vara Lill-Skruttans "primary teacher". Väldigt bra!

Imorgon ska jag även få träffa två bloggvänner igen. Nämligen Petchie och Anna. Jag har träffat båda två ett par gånger tidigare men aldrig tillsammans. Det ska bli jättekul! Vi har planerat en lunch tillsammans och det ser jag otroligt mycket fram emot.




11 kommentarer:

Victoria sa...

Åh vad superkul med bloggträff! Hälsa dem från mig! Kram/Vic

Taina sa...

Mysigt med barnkalas tycker jag. Ella är ju så fin i sin prickiga klänning.

Jasså, luktade det Akademibokhandel? Hahahaha. Annars är ju Barnes & Nobles en suverän bokhandel som jag kan strosa omkring i hur länge som helst. Så annorlunda mot de svenska boklådorna.

Kul med bloggträff!! Have fun :D

Kramen!!

Marianne sa...

En sån mysig helg! Och vilken himla tur ni har som får just den läraren som Primary Teacher till lilla Gosnuttan!

Jag skulle nog också föredra er stadsvy framför floden, som inflyttad vill man ju gärna ha mycket av stadens atmosfär, även om det kanske är lugnare med flod. Om man får välja.

Så roligt att ni tre ska träffas! Ha en toppenlunch!!!

KRAMAR!

KARLAVAGNEN sa...

å från mig! Kul inslag! Sociala till tusen och en STOOOR Barnes and Nobles - lycka!!!!
Er granne har en snygg matta förresten! :-)

Västmanländskan sa...

Vilken härligt helg. Hoppas bloggträffen blir lyckad!

Mia sa...

Vilken härlig helg ni har haft! Ellas klänning är såå fin. En riktig liten prinsessa! Era vänners utsikt är väldigt fin den också men det är en viss tjusning med en stadsvy och inte vilken stad som helst så klart! Vilken underbar butik ni har hittat, ett sånt ställe där man kan gå och botanisera i evigheter. Hoppas bloggträffen var trevlig. Kram!

Annika sa...

Antrhropologie är min favvisaffär ALLA kategorier!
DÄR vill jag ha allt. Shoppar där väldigt mkt.
Barnes and Noble är en annan favvis...LOVE IT!! Tänkte på doften som M saknade...Hmmm, tycker mest det doftar kaffe därinne och det luktar ju GOTT. B&N, gotta LOVE IT!!!
Ärligt, Saltis, jag tycker att du har coolare ohc fränare utsikt än era kompisar. Deras är superfin, men er ÄGER (ett uttryck jag lärt mig i sommar, hehe...det "lönar" sig att ha en tonårig systerdotter).
HA så kul med Petra och Anna idag. Wish I was there!!!
Kramar!!!

mammigranten sa...

Underbar tårta!
De ser så fina ut, men ofta smakar de ju bara smör.
Härligt med bloggträff!

Kram

Anne sa...

Jag skulle också hellre ha er häftiga och så New York:iga utsikt. Utsikten över floden var också fin, men er smäller mycket högre.
Det är lustigt det där hur små barn i pojk respektive flickkläder (färger, former osv) automatiskt tas för givet vara av den ena eller andra sorten. Det har hänt massor med gånger då jag varit i parken med en kompis och hennes tjej, att barnet fått höra "he" då hon haft på sig andra färger än typiska flickfärger. Lite störande...det är som att man inte ens tittar på barnet ifråga utan bara går på kläder och färg för att bedöma vad för sort det är.

Gulligt med namnen på rummen, Violet Room och Pink Room. Sött! Dagisavdelningar brukar i och för sig ofta ha rätt gulliga namn, typ blåbäret och såna där liknande.
Kram!

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det var superkul! Men som vanligt sprang tiden iväg alldeles för snabbt.
Kram!


Taina,
ja det var ett skönt kalas. Jo jag älskar Barnes and Nobles men håller med M om att det är lite annorlunda när det är i en alldeles nybyggd lokal. Det känns mer som AK än B&N. men atmosfären kommer väl efter ett tag! :-)
kram!


Marianne,
ja det var en riktigt skön och mysig helg. Lagom myket aktiviteter och inte-aktiviteter.
Jo, vi tycker ju jättemycket om vår utsikt och själv skulle jag nog kanske inte byta den. Det ÄR rätt häftigt med stadsbilden utanför fönstret. Särskilt på kvällarna.
kram!!

Karlavagnen,
japp den här nya B&N känns gjuten eftersom den ligger på gångavstånd från oss! Inte som den stora nere vid Union Square om det är bra mycket längre att gå till eller ta t-bana till.
Kram!


Västmanländskan,
ja det blev en riktigt lyckad träff. Som vanligt! :-)
kram!


Mia,
ja klänningen köpte jag faktiskt förra året på rea just för att jag tyckte den var så himla fin! haha, tur jag köpte stor storlek eftersom hon ju är större än genomsnittet för sin ålder... Tror detta är 18 månader i storlek och hon är ju faktiskt bara 14 men ändå är den på väg att bli för liten redan...!
Jo som jag skrev tilll Marianne så äklskar vi vår utsikt. Tyvärr "ser" man den inte så ofta längre eftersom man blivit så van. men vissa kvällar kan jag verkligen haja till och tänka "wow"
kram!!


Annika,
Japp jag älskar affären me tycker att priserna är lite i överkant för min plånbok. Tyvärr. Annars skulle jag handla mycket där, Nu blir det mest att gå runt och titta samt sedan handla lite smått ibland. Eller presenter...
Och B&N älskar jag också! Fast på andra B&Ns doftar det mer ja "böcker" på ngt vis. Men på detta nya var det mer en doft av "nytt". Men det är ett helt nybuyggt hus så det tar nog ett tag innan "rätt" doft kommer, men jag är säker på att den gör det haha! :-)
Kramar!!


mammigranten,
ja jag håller med. jag är itne särksilt förtjust i amerikansk tårta alls. De är ofta roliga eller vackra eller extremt hemska att titta på, men smaken najeee. Jag tycker sisådär.. Denna var dock godare än vad jag trott.
Kram!


Anne,
ja det där med pojk- och flickkläder tilll barn är lite lustigt. jag förstår till viss del att det blir så eftersom hela klädbranshen är väldigt modestyrd. Men det är rätt trist att det inte finns mer unisexkläder till små barn som är fina oavsett kön. och som inte kostar skjortan. Här finns olika märken med fina barnkläder som inte är typiskt killiga eller tjejga men då kostar de ofta 2-4 ggr mer än de "vanligare" märkena.
Dessutom ÄR det verkligen så här att nästan alla tjejer kläs i rosa eller iallafall ngt "sött". Och de flesta tar för givet att barn som inte är klädda så är pojkar oavsett färg eller mönster...
Men så är kvinnorna här ofta mer "kvinnligt" klädda än i Sverige också tycker jag. Alltså mer "traditionellt kvinnligt". Ofta högklackade skor och kjol etc...
Så kasnke är det en kulturell skillnad också.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så hur luktar Akademibokhandeln?! Kanske inte går att svara på mer än "inte som Barnes & Nobles"?! ;)

Har era vänner lika stor lägenhet som er eller större? Hur stora lägenheter finns i huset?