onsdag, april 07, 2010

Helgaktiviteter med våra svenska vänner

Här kommer lite fler bilder från våra aktiviteter med de gästande vännerna. Vi har ju som sagt haft två omgångar besök från Sverige den senaste tiden. Först ut var H & M som anlände till staden redan i tisdags och som vi träffat lite här hemma. Middag förra onsdagen samt på fredagen. Sedan sågs vi en stund i Parken på lördagen när vi hade picknick där, och så hann vi med en förmiddagsfika i söndags innan de skulle styra kosan tillbaks mot Sverige igen. Som alltid så roligt att ses!!! Trots att tiden alltid går alldeles för snabbt när man ses så var är vi glada att ni kom hit så vi hann ses en del. Tack för underhållande sällskap samt de fina Sverigepresenterna!!!! Lördagen bestod annars till största delen av umgänge med den gästande Sverigefamiljen. Som jag skrev i inlägget här så hanns det med både besök på Central Park Zoo, leksaksaffären samt picknick i Central Park. På kvällen var det hålligång hemma hos oss i lägenheten. Här är lite fler bilder från de gångna dagarna.


fredagen hade Lill-Skruttans säng kommit. Här visar hon stolt upp den för M.
Hittills har det gått över förväntan med att få henne att både somna och sova i den. Hon har i stort sett valt att krypa upp i den varje kväll och somnar i den. Med ett enda undantag har hon sovit där varje natt sedan den kom och verkar tycka det är supermysigt med egen säng.

lördagen skulle vi träffa Sverigefamiljen i Central Park Zoo. Just nu blommar många träd och det är ljuvligt ute. Här är vår gata med blommande träd och buskar.


Fasad


Som sagt vackra gatuvyer just nu.


Här korsas Madison Avenue.


Även inne på zoo:t blommade träden.


Lite glass i solen och sedan koll kollades sjölejonen in.


Detta "konstverk" står intill ena ingången till Central Park (sydvästra hörnet) och här är det nästan alltid barn som klättrar. Lill-Skruttan skulle givetvis utforska hon med klätterapa som hon ju är.



Tyvärr blev denna bilden väldigt suddig men jag tycker ändå den är så söt. Detta var inne i den stora leksaksaffären F. A. O Schwartz där Lill-Skruttan vill" Poussa hounnen".


Picknicken i Parken var hur skön som helst. Fast det vackra vädret hade givetvis lockat ut massvis med folk som ville göra samma sak - äta och njuta av vädret. Här syns ett blommande träd i Parken i närheten av vår picknickfilt.


Lek med pappa och pappas keps.


Bollar är alltid skoj.


Ännu fler blommande träd i Parken.


När vi kom tillbaks efter vår dag ute på stan hade M´s ipad kommit! Här syns han samt Lill-Skruttan, båda väldigt uppslukade och koncentrerade med sina respektive leksaker.


söndag förmiddag blev det fika med H & M innan de skulle ta sig till flygplatsen för att resa hem till Sverige igen.


Söndag eftermiddag bestod av fika med M´s svenske kollega O och hans Sverigebesök. Jättegott och trevligt. Sedan promenerade vi en sväng på stan i det underbara vädret innan Sverigefamiljen anslöt till oss för middag på kvällen. Vi hade först tänkt grilla men det vackra vädret hade gjort att grillkolen var slut i de flesta affärer så vi valde att fixa maten i köket ändå.

Sedan dess har vi hunnit med en hel del fler aktiviteter med den gästande Sverigefamiljen, men det kommer mer om dessa senare. Idag är deras sista hela dag här för imorgon bär det av hemåt igen för dem. Känns sorgligt tycker jag. Som alltid är det jobbigt med avsked när man inte vet när man kommer att kunna träffas igen.



12 kommentarer:

Annika sa...

Det ser ut som om vi ligger lika till i naturen just nu.
Det som blommar här blommar hos er också, men förmodligen ligger vi lite före med vissa växter.
Kul med besöken.
Tror du ni trasslar er ner till DC i maj?
Vore kul, tycker jag.
Avsked är så jobbiga. Och sista dagen är hemsk. Alltid.
Kram!!

Therese sa...

Helt ljuvliga foton! Åh vad jag längtar till NY just nu.
Kramar

Desiree sa...

Vad vackert det är i NY nu med alla blommande vårträd. Vilken härlig och mysig weekend ni fick med era Sverigebesökare. Jo nog går tiden allt för snabbt ibland. Kul att ni ändå hann med så himla mycket. Lillskruttans säng är ju jättefin! Jag förstår att hon trivs där. Det är ju toppen att hon vill sova där och har sovit där ända sedan den kom. Stort plus i kanten och eran nattsömn har nog kvalitetsmässigt ökat en hel del för er alla tre kan jag tänka mig. Härliga foton som alltid.

Kram

Livet enligt Jenny sa...

Åh vilken mysig tid ni har haft med era sverigegäster. Perfekt väder verkar det ha bjuts på med vilket aldrig är fel... Klart det är svårt att säga farväl när man inte vet när man får ses igen, men tiden går fort och innan man vet ordet av så träffs man igen.
Ha en toppendag!
Kramen

Anne sa...

Men åh vilken trevlig helg. Ser underbart mysigt ut med Parken just nu. Den måste verkligen vara en av de bästa sakerna med New York, kan jag tänka mig.
Förstår hon gillar sängen, ser hur gosig och inbjudande ut som helst. Det fluffiga bumperskyddet får sängen se så ombonat och "varm" ut, mysigt. Vad enkelt det verkar gå för henne att anpassa sig till egen säng, såna där omställningar har man ju hört kan ta sin lilla tid för vissa barn.
Visst är det lite sorgligt när Sverigegäster åker hem, känns alltid lite tomt. Beror nog säkert på att det alltid med såna besök känns så ovisst när man ses igen. Det jobbigaste kan vara det där "när ses vi igen", inte själva avfärden i sig för jag tycker ofta man känner sig rätt "klar" med varann efter ett gästabud. Men just det där, hur länge dröjer det till nästa gång och ovissheten. Det kan göra det känns så ledsamt... Kram på dig!

Marianne sa...

Guuud så vackert det är hos er nu! Förstår att ni njuter av Central Park just nu!

Så M har en iPad! Vad tycker han om den? Kan han läsa böcker på den också? Som en vanlig läsplatta? Kan du inte be honom göra ett gästinlägg med en recension?

FIN säng Lillskruttan har fått!

KRAM!

Fröken Anki sa...

Underbara vårbilder. Blir sugen på att åka in till storstan och gå i Central Park när jag ser dom.

Härligt att ni haft så trevligt tillsammans med gästerna, och vilken tur att våren kom när de var här.

Skönt att det går bra med egna sängen för lillan. Vet att det inte är lätt att stanna i sin egen säng.

Ha en fin torsdag!
kram

Suzesan sa...

Guuu' vad fint. Det verkar så härligt med NY med natur och storstad så blandat. Så det ska vara inte undra på att alla pratar sig varma om NY.

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Anonym sa...

Så har jag använt så gott som hela min kväll på att uppdatera mig på din blogg. Jag har ju inte tillgång till Internet här som jag bor just nu, men så kom jag på den smarta idén att gå in på din blogg på jobbet och sedan ta med mig datorn hem (den är så klart bärbar), så att jag kunde läsa alla inläggen där, off-line. Det funkade ju utmärkt, med undantag för att jag ju inte kunde se filmer och inte kommentera samt läsa andras kommentarer. Fast nu har jag i alla fall som sagt uppdaterat mig och läst massor av underbara inlägg!

Jag har läst om bilar, zoobesök, underbara ”lavjo”-uttryck, sjuka tjejer (även om lillan visade sig att vara frisk), shoppinglycka i Esprit (där jag som oftast också hittar mina kläder) och om språkutvecklingen som ju tycks vara så lika (som detta med att allt med ”nej” och ”inte” kommer först). Jag har dessutom sett din underbara ”bild utan ord”, läst om våren, sett fina foton av dig på zoo, skrattat gott åt den sköna ormen Ohmar och läst om & nickat igenkännande till mindre roliga och deffinitivt mer krävande faserna i barns utveckling. Det var även ett starkt längtan-inlägg där jag är tacksam för ditt ”tips”, fina inbjudningskort, liksom fina dagisfoton (men enig, konstigt med böcker i bakgrunden) och härliga Sverigebesök!!

En onsdagkväll ”i” New York är nu över och jag får väl se att komma tillbaka till min verklighet igen. ;-) När du får denna kommentar har det dock säkert gått ännu ½ dygn, då jag ju föst kan skicka den imorgon, när jag kommer på jobbet och får tillgång till Internet igen. ;-) Nu ska jag dock se till att bli bättre på att följa bloggarna igen. Fast först får det nog bli att spendera några kvällar med att läsa ikapp mig på några av de andras bloggar också! :-)

PS: Det är otroligt så STOOOOR lilltjejen har blivit!! Så söt, så söt!! :-)

Kram!!

Taina sa...

Vilket väder!!! Och alla dessa blommande träd. Det ÄR vackert. Men alla får ju samma idè som att ha picnick i parken...

Bilderna är ljuvliga och Lill-Skruttan är ju bara så sockersöt man kan bli! Stora tjejen har hon blivit.

MEN en IPAD!!! Wohooooooo, jag vill också ha! Vad tycker han? Vad tycker han? Vad tycker han? Märks det at jag är nyfiken??? Hihihi

Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Å vad vackert det är, särskilt med alla vita blommor på träden!

Vad kul att det gått så bra med Ellas säng! Såg att du satt svarta rosetter på sängen - snyggt!

Skrattade åt bildtexten "...med sina respektive leksaker" :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja sängen går bra även om hon emellanåt vaknar mitt i natten och då kryper över till oss. Men det är faktiskt helt okej. Det är inte varje natt så det går bra.
Rosetterna är faktiskt vår gamla "bumber" som vi hade i spjälsängen och som vi nu satt i hennes säng. Eftersom toddler beds och cribs här har samma mått så går det bra. Så rosetterna är mörkbruna för bumpern är mörkbrun.
:-)
Kram!