måndag, april 26, 2010

Resten av helgen

Jag har ju redan skrivit om fredagkvällen här samt här. Men nu tänkte jag skriva lite mer om vad vi hittat på under resten av helgen.

lördagsförmiddagen var vi bjudna på brunch hemma hos Lill-Skruttans nyaste kompis E. De bor bara ett par våningar ovanför oss så vi tog helt enkelt Lill-Skruttans stol under armen och åkte hissen dit. Där bjöds det på pannkakor, bacon & ägg, bröd, kaffe och frukt. Plus jättetrevligt sällskap så klart. En perfekt morgon! Senare under dagen blev det en promenad i det underbara vädret. Och dagen avslutades med att Lill-Skruttan lekte med sin kompis W både på vår lekplats nere på gården samt i ett av lekrummen. När hon somnat passade M och jag på att se en film "Shooter" vilket var en riktigt bra "konspirationsthriller" med Mark Wahlberg i huvudrollen. Nedan är bilder från vår lördag.


Brunch hemma hos E

Här äts det pannkakor!


Lill-Skruttan förälskade sig i E´s lilla stroller och vi fick tipse om var de köpt den. Senare under dagen bestämde vi att promenera förbi affären och köpa en till Lill-Skruttan också.




Filmen ovan tog jag när tjejerna lekte i E´s rum! Jag tyckte den här sjungande hunden kändes väldigt amerikansk och väldigt kul. M tyckte däremot att den var lite "läskig" med de viftande öronen. Som tagen ur en skräckfilm...


Liten lässtund blev de också.



Senare promenad - här lättare lunch på Sa-Woy

Senare på dagen tog vi en promenad i det vackra vädret. Stannade till och åt en lättare lunch på en thairestaurang Sa-Woy som ligger i hörnan 1st Ave och 77th street. Vi har varit här ett par gånger förut och tycker det är en bra och prisvärd thairestaurang. Nu hade de dessutom specialpriser på lunch så vi åt varsin pad thai med två olika förrätts-dumplings/rullar för under 9 dollar per person. Gott och skönt att sitta i det öppna "fönstret" och titta på förbipasserande flanörer.


Lekplatsen i Carl Schurtz Park
Efter maten blev det en tur till Carl Schurtz park. Här gungades det för fullt!


Det blev även lite klättring och rutchkaneåkande.


Lill-Skruttan gillar att "styra" så alla de olika rattar som finns på många klätterställningar här är populära.

v
De här vackra tulpanerna blommade för fullt i en av rabatterna i parken.


Uppe i en annan klätterställning.


På hemväg med nyinköpt leksaksvagn

Efter lekparken gick vi till affären för att köpa strollern till Lill-Skruttan. När vi kommit ut därifrån ville hon prompt hålla den och satt i sin vagn hela vägen hem med leksaksvagnen i knät. Det var verkligen ett lyckokast att köpa den här leksaksvagnen. Hon var helt salig och lycklig hela kvällen och vagnen fick följa med ner på gården och i lekrummet när vi gick dit med W. Även här hemma har hon sprungit runt i lägenheten med vagnen mest hela tiden.


Under söndagen var vädret riktigt uselt. Regn och rusk hela dagen. Vi hade bestämt med ett par vänner att ses på en brunch och om vädret varit bra skulle vi tagit en tur i Central Park, men eftersom det inte var särskilt kul ute så ändrade vi planerna till att äta en "hemma-brunch" hos oss istället. Så vi fixade lite pannkakor (alltså svenska tunnpannkakor vilket här väl kallas crepes) och scones samt kaffe. Yoghurt och tilltugg. Våra vänner tog med sig juice, färska bär samt lite sötsaker. Det blev en riktigt härlig brunch och det var superkul att träffas. Vi har inte setts sedan i december så det kändes roligt att uppdatera sig lite om varandras liv och vardag igen. Lill-Skruttan var dock lite ur slag hela morgonen och förmiddagen. Det mesta var bara "no no no" och ilska. Gråt och frustration. Och när våra vänner kom blev hon ganska blyg och tyckte nog att det kändes lite läskigt i största allmänhet. Hon tinade upp lite när vi började äta, men efter ett tag verkade hon väldigt trött så M gick med henne för att sova middag. Jag och vännerna tjattrade vidare ett bra tag till innan de gick hem. Tyvärr glömde jag helt ta bilder på brunchen så den får ni inte se.

När Lill-Skruttan vaknat efter sin lilla "nap" var hon som en ny person. Den riktigt goa, mysiga, härliga, roliga och charmiga Lill-Skruttan var tillbaks! Så eftermiddagen blev härlig med lek, bus och mycket prat. Både M och jag hann dessutom jobba lite och jag tog Lill-Skruttan en sväng in till grannarna för att leka lite med W. Tazo smet in dit han med så det blev en riktigt rolig lekstund för barnen.

Här sitter Lill-Skruttan i soffan och myser. Gosig och glad liten tjej med huvudet fullt av tofsar som hon själv bett om att få.


Vi bestämde oss även för att nu "bygga om" hennes stol och ta bort "babydelen" så att hon nu får en "öppen" stol. Vi har tänkt göra detta ett tag nu men det har inte riktigt blivit av. Hon följde med intresse denna förändring och hjälpte även M att "ficka stolen" genom att ge honom ena nyckeln till skruvarna samtidigt som hon upprepade "tack tack tack!" högt och tydligt. Haha, hon är för rolig nu! Mycket stolt provsatt hon sedan stolen för "Stora flickor" och jag tror hon var nöjd med förändringen.


Här är en bild på ovan nämnda stroller. Kom på att jag inte visat den i utfällt skick. Den är verkligen en fullträff! Hon fullkomligen ÄLSKAR den! Om hon kunnat hade hon säkert velat sova med den i sängen också.

Jag inser att denna helgen verkligen gått lite i en "träffa-gamla-och-nya-vänner-anda" vilket alltid är kul. Både fredag, lördag och idag har det ju varit sociala aktiviteter. Nu är det dock ny vecka igen och jag känner mig faktiskt lite mer motiverad till jobbet igen efter en kort period av negativ stress vilket känns bra. Att ha små svackor är naturligt men det är alltid skönt om de blir hyfsat kortvariga. Vädret ska dock fortsätta vara regnigt fram till tisdag men jag hoppas det bättrar på sig sedan.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken underbar helg ni hade! Brunch tycker jag är så himla trevligt :) Lite som en sen mysig frukost med massa gott. Och skönt att Lill-Skruttan tog sig igen efter middagsluren. Ibland behövs det så lite :) Och det blir lätt lite mycket för småttingarna. Fast de tror att de är så stora själva :p
Jo, vi blir i NY från den 15 juni till den 20 juli. Så det blir ett tag! Hoppas vi kan klämma in nåt gemenskapt! Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten
KUL att ni ska vara här så länge! SJÄLVKLART måste vi försöka ses!!!! Bor ni på Manhattan då eller vart kommer ert hem att vara? Gissar ni bor hos svärföräldrarna me jag vet ju inte var debor... haha!
Visst är brunch så himla mysigt! Gillar det otroligt mycket!
kramar!

Unknown sa...

I see you got her a little toy stroller - glad to see it's a hit! Thanks again for all the great pictures & movies of the little ones!

Desiree sa...

Vilken underbar och mysig weekend ni fått. Även om vädret inte var det bästa igår så fick ni en vacker dag med strålande väder på lördagen iallfall. Ha ha underbart att den lilla strollern blivit en sådan hit för lilla E. Just det där sociala saknar jag jättemycket. Det ska bli underbart att flytta tillbaka till Stockholm och få tillbaka sitt sociala liv igen på ett helt annat sätt. Lillskruttan är ju bara för härlig på alla sätt.
Kram!

olgakatt sa...

Vad roligt att Ella verkar ha fått rätt många lekkamrater vid det här laget!
Bra att det då går att leka inomhus när det är dåligt väder, så ombytligt som det är i NY.

Måste nog hålla med M om leksakshunden - rätt gräslig tyckte jag! Även Ella verkade skeptisk!

Kram!

Saltistjejen sa...

Andreas,
yes she LOVES the stroller. And constantly talks about your E having one as wel! Thansk a lot for the tip of where to buy it!
:-)


Desiree,
ja det blev en riktigt bra helg trots att söndagen var riktigt trist vädermässigt. Och just det sociala är oerhört viktigt så jag förstår verkligen att du längtar tillbaks till Stockholm där ni säkert har en mängd vänner. Att inte kunna skapa nya sociala kontakter när man flyttar måste vara jättejobbigt. Vi har haft mycket tur tror jag som bor i en stad där folk verkar vara lika angelägna som vi om att lära känna andra! :-) Med barn blir det ytterligare nya bekanta man får också via barnen vilket vi har märkt.
kramar!


Olgakatt,
hahaha ja hunden VAR gräslig på många vis, MEN just DET tycker jag gjorde att den blev riktigt kul!! ;-)
Det är jättekul att E fått så många vänner och det känns även roligt för mig och M att lekkompisarnas föräldrar är riktigt trevliga de med! För på så vis ahr vi ju fått nya vänner vi också! :-)
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Vilken härlig helg! Ni verkar ha ett toppen gäng med grannar och föräldrar på dagis. KUL!
Å fin vagn! Vänta bara tills hon kommer på att Tazo kan åka vagn! ;-)

Fröken Anki sa...

Oj vilken aktiv helg! Men den verkar ha varit väldigt trevlig. Brunch med vänner är alltid rätt. Och promenad och lek i parken likaså.

En stroller, eller dockvagn kan man ha mycket kul med. Kanske katterna snart blir skjutsade, minns att vi gärna gjorde det när vi var små, min syster och jag.

Hoppas att regnet snart dragit bort. Det är likadant här. Önskar att det ska vara sol och värme nu. Är trött på fulväder.

Ha en fin vecka!
kram

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
javi har ju lärt känna en hel del nya personer här i och med att vi fick lill-Skruttan. Nu känns det verkligen ovärderligt! :-)
Haha, ja vi får väl se om Tazo skulle ligga kvar i vagnen..!
;-)


Fröken Anki,
ja det hände en hel del under helgen men den känns ändå inte alltför "jobbig" eftersom söndageftermiddagen av rätt lugn ändå. Haha ja vi får väl se vilka som kommer åka i vagnen...
Kram!

Trillingnöten sa...

Hehehe, det är det som är underbart med NY! Man kan säga NY och sen på långt up state som sjutton :p Och det tar tre timmar att komma in till "stan". Vi bor i Bronx, tar vällan en ca 30 minuter att komma ner till Midtown. Bor näst sista stoppet på nb 1 train. Så nemas problemas med det :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
visst är det så.
Aha WEST side alltså!! För mig en annan värld hahahah!!!! ;-)
När jag jobbade i Bronx tog jag alltid 5 eller 6 tåget. Gröna linjen med andra ord. East Side...
Men det känns ju sjukt kul att vi kan fixa träff! :-D
Kram!

Taina sa...

Oj, här har det verkligen umgåtts. Hela helgen! Visst är det kul och mysigt men ibland kan det bli tröttsamt. Kanske det LillSkruttan kände av..Men hon är völ van att det går i 110. Så som Liisa. Blir det för lugnt blir man rastlös och hispig istället. Hahahaha!

Vilken lycka att få en sådan fin liten vagn.

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
japp umgänge hela helgen! DOCK UTAN samlag!!!!!!! Hm, nu syftar jag alltså till inlägget om Google Translate! om du inte läst det inann så hoppas jag du förstår efter att ha läst det! :-)
Kramar!!

sunflake sa...

Åh, minns när man var liten och fick en sån där sak som man bara ääälskade, om det så var stövlar, eller docka eller vad så skulle man sova med dem... söt vagn:)

Saltistjejen sa...

Sunflake,
ja det är så kul som förälder också när man köper ngt som visar sig vara en fullträff! :-)