måndag, april 19, 2010

Söndag på CMOM

Helgen som gick var väldigt "aktiv och social". På lördagen var vädret rätt ruggigt med regn i luften och kylig blåst men Lill-Skruttan älskar ju att gunga så det blev ändå en del gungande på förmiddagen. På eftermiddagen hade vi bjudit in vänner på fika vilket blev hur trevligt och roligt som helst. Men det kommer mer om denna eftermiddag i ett annat inlägg. Här tänkte jag främst visa bilder från vår söndag. Eftersom väderprognosen sagt regn och kyla även för söndagen hade vi bestämt att ta Lill-Skruttan till Children´s Museum of Manhattan (CMOM) tillsammans med hennes kompis R och hans föräldrar.

Söndagen bjöd dock på riktigt vackert väder om än ganska kyligt, men vi gick trots det till CMOM eftersom det kändes kul att se vad det var för ett ställe. Det fanns hur mycket som helst för barn i alla åldrar. Lill-Skruttan och R tyckte det var väldigt kul, särskilt spännande var brandbilen och bussen som man kunde "köra". men det hanns även med mycket annat som att göra ett djungelcollage, åka kana på flera ställen, springa runt och utforska samt mycket mer. Efter ett par timmar här började vi bli hungriga så vi tog oss till en barnvänlig restaurang Uno Chicago Grill (en kedja) för att äta. Efter ett glas mjölk däckade Lill-Skruttan. Hon började plötsligt gråta vid bordet och sa "Trött. Sova vangen" så vi tog in vagnen och satte henne i den. Där somnade hon sedan ganska snabbt vilket gjorde att vi kunde äta i lugn och ro. R höll sig vaken tills maten kom men efter att ha ätit en hel del pasta så somnade även han i sin vagn. Det blev därmed en riktigt trevlig måltid för oss också eftersom vi kunde äta och prata helt ostört. Lill-Skruttans orörda mat tog vi med oss hem så det blev middag istället.


På CMOM

Glad tjej






I favoriten - Brandbilen! Här kör hon tillsammans med kompisen R.




Cool kille i sin brandmanna-outfit!


Även Lill-Skruttan ville efter en stund ha på sig hela brandmannautstyrseln.




Men det var många barn som ville leka i brandbilen. Flera av dem var "stora killar" och de var ganska "pushiga". Som förälder kniper det lite i hjärtat när man ser sin lilla lilla tjej som så gärna så gärna vill sitta och styra, men som inte riktigt vågar eftersom de större barnen mer eller mindre puttade undan och/eller drog undan henne. Den här bilden tog M genom fönstret och hennes min känns så talande. Vi gick in i brandbilen för att se om vi kunde hjälpa henne lite men då ville hon inte längre vara kvar där.


Här är hon på väg ut ur bilen.


Som tur var stod det en buss alldeles i närheten och den styrde hon mer än gärna. Att hon kallade den för fire truck gjorde inget. Hon var hur glad och stolt som helst när hon berättade för oss att hon "drive fire truck" och det kändes bra att se henne glad igen.


Från brandbilar och bussar till matlagning. Tydligen har hon lärt sig ordet "melon" på dagis för det sa hon när hon tog vattenmelonen.


Senare blev det lek med sand. Här tillsammans med R.


Den här bilen fanns på våningen under. Fylld med mjuka gosedjur var den också, och Lill-Skruttan rattade så glad så glad.


Hoppa, skutta och balansera.


Tidig middag på Uno Chigaco Grill

I väntan på bord sippas det vatten ur Sigg-flaskan i baren.


Vid bordet innan Lill-Skruttan somnade i sin vagn.


Central Park

Eftersom vädret var så fint bestämde vi oss att promenera hem. Vi gick genom Parken.


Blommande träd syntes överallt. Nu är Parken helt ljuvlig!


Skir grönska.


Mer blommande träd.


Väl hemma var vi rätt möra men nöjda med dagen. Det har verkligen varit en bra men väldigt aktiv helg. Lördagens fika kommer jag som sagt att skriva om i ett annat inlägg. Nu är det ny vecka och jag börjar känna att jag längtar efter lite ledighet. Vi har bokat en resa till DC om en knapp månad och jag ser otroligt mycket fram emot den! Det blir en långhelg där vi kommer hälsa på min bloggvän Annika och det känns fantastiskt att få träffa henne och hennes härliga familj mer! Dessutom få möjlighet att se mer av Washington DC.

20 kommentarer:

Desiree sa...

Helt underbara bilder Saltis. Så söta de var både lillskruttan och R. Nog ser man att det hade kul och fullt upp på museet. Inte konstigt att de däckade vid resturangen. Åh vilka fina träd i Central Park. Ah man bara njuter av att se dessa. Här har träden nu blommat ut och allt är bara grönt men fortfarande vackert. Kul att du ska åka och hälsa på Annika. Det gjorde ju även jag och C för något år sedan och det blev en toppenhelg vilket jag säkert tror att också eran kommer att bli. Är det första gången ni åker till Washington eller har ni varit där innan? Jag önskar att vi själva hade haft mer tid för det fanns så mycket att se. Men vi får åka tillbaka en annan gång helt enkelt.

Kram!

Victoria sa...

Åh, vad roligt att ni ska träffa Annika!!
Vilka fina bilder från museét, men jag vet precis hur det skär i föräldrahjärtat när man ser de där stora barnen knuffa bort de små som inte törs säga ifrån. Jag kan bli helt tokig när jag ser sånt! Vad duktig E var när hon sa ifrån att hon var trött och ville sova i vagenen, många andra barn blir ju bara helt övertrötta och speedade så det bästa är att ge upp alla tankar på en lugn stund och gå hem...

Många kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack!!
Ja det ska bli jättekul att komma till DC. Vi var där för ett par år sedan men då bara två dagar och vädret var väldigt kallt första dagen vilket gör att det känns kul att komma tillbaks när det är lite varmare!
Kram!

Vic,
heeej! å vad glad jag blir att du kommenterar här nu! Hoppas du mår bättre!!!! Och ja det är jobbigt att vara förälder ibland... ;-) Jag försöker dock att balansera det där med att "hoppa in och ta itu med situationen" och att vänta lite och se hur det utvecklar sig. Nu gick jg dok in i bilen men då hade hon som sagt redan gett sig iväg från "styrhytten". och det att hon sa ifrån själv att hon ville sova var faktiskt första gången. Vi va rlika snopna men glada både M och jag åt detta! Hoppas hon fortsätter så! haha, JAG var tydligen sådan som liten enligt mina föräldrar. Jag sa ifrån när jag ville sova och kunde t o m be kompisar som var hemma och lekte med mig att gå hem för jag var trött...! ;-)
Stor kram till dig och vila ordentligt!!!

Trillingnöten sa...

Vilken fantastisk helg! CMOM är ju helt otroligt roligt :) Har de kvar Dora the Explorer, eller är det utbytt nu? Vi tänkte gå dit i sommar då vi kommer på ett snabbt besök. Roligt att ni ska till DC också. Det är alltid skönt att komma bort ett slag och se nåt nytt :) Hur intressant NY än må vara så blir det ju liksom vardag! STOR kram till dig

Anne sa...

Vilket fantastiskt ställe, verkar rena rama himlen för barn i olika åldrar. Haha, bilden på henne där hon sippar vatten vid bardisken är bara för rolig. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det var ett bra ställe för barn! Visserligen tror jag att just dagisbarn kanske inte tycker det är lika fantastiskt eftersom mycket av vad som fanns där är sådant de har på dagis. Men självklart är det ett bra ställe att gå till om man vill roa barnen under helen när dagis är stängt och man själv är trött på lekplatser eller om det är dåligt väder.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja Dora och Diego var kvar!
Fast jag tror varken Lill-Skruttan eller R har koll åp Dora än. Däremot gillar Lill-Skruttan Thomas train, Sesame Street, Handy Manny samt Disneykanalens Mickey Mouse Clubhouse.
Det fanns även utställningar för äldre barn om t es mytologier men det var Lill-Skruttan och R alldeles för små för.
Kul att ni kommer hit i sommar! Vore skoj om vi kunde ses!
Kramar!

Marianne sa...

Mysigt med sådana där museer för barn där de får undersöka grejorna. Antar att ... eh, det där i Södertälje är likadant.

Härligt att ni ska åka till DC snart!

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
japp! Tom Tits heter museet i Södertälje och det är väl något mer inriktat på just vetenskap jämfört med CMOM som var mer lek.
Kram!

Suddrik sa...

Bilden på dig och lillbruden, den där du pekar, ÅÅÅÅÅ vad söt hon är! (ja båda två :)

Saltistjejen sa...

Suddrik,
:-)

Anonym sa...

Vilket härligt ställe för barnen! Sånt kan man sakna ibland. Hoppa i berg i all ära, men när vädret är lite si och så hade ju ett sånt ställe varit super.

Och visst gör det ont i ens hjärta när man ser sitt barn så olyckligt. Det är inte lätt när det är många barn och dessutom olika åldrar. Det är ju en konstant balansgång hur mycket man ska ingripa, hur mycket man ska mana på barnet att inte ge sig alternativt det motsatta. Klurigt, klurigt. Turligt nog blir de små snabbt glada igen. :-)

Kul med DC-turen förresten! Lite avis blir man ju. ;-)

Kram!

Taina sa...

Häftigt museum! DET måste jag besöka med Liisa nästa gång!

Lill-Skruttan kanske vill bli brand"man" när hon blir stor så mycket som hon är exposed by them ;)

KRAMAR!!!

Trillingnöten sa...

Det vore verkligen roligt om vi fick ihop våra scheman för en liten träff i sommar :) Nu har vi köpt biljetter och allt så det blir lite över en månad vi ska vara i NY. Härligt :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
å det vore verkligen kul!!! När är det ni kommer vara här?

Saltistjejen sa...

isflaket,
japp det var verkligen perfekt! Även om jag hellre är ute men om vädret inte är så bra är det klart bättre att vara på ett sådant här ställe än på en liten yta där barnen blir enbart uttråkade.
Kram!


Taina,
ja Liisa skulle älska det!!!! Det fanns ju olika avdelningar för olika åldrar också så allt var inte för "småbarn". Och tja brandman kanske hon vill bli? Det är mycetk sådant nu. Det och babies...
Kram!

Petchie75 sa...

Vilket kul museum!! Så roligt att det passade även för "små" barn som Lill-Skruttan och R. Jättefina bilder men det knep i hjärtat när jag såg bilden på lill-Skruttan i brandbilen med de stora pojkarna, stackaren, inte kul att vara minst.
Och vad härligt att ni ska åka till DC och hälsa på Annika & co, lite avis minsann nu när jag sitter i Europa och inte har några bloggträffar inplanerade ;-)
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det var ett toppställe för barn! Men man går nog inte dit alltför ofta ändå för det var rätt hög ljudnivå också haha!
DC ska vbli superkul och att få tid att träffa Annika m familj lite längre än bara ett par timmar över en fika känns såååå kul!!!!!! Ni fick ju tillfälle när de hälsade på er i PR. Ang bloggträffar så får du kanske träffa fler av de i Europa nu? och för tillfället verkar ni ha fult upp med att träffa gamla vänner så ert schema verkar rätt fullbokat med träffar ändå?!? ;-)
Kraaam!

Anna, Fair and True sa...

När jag kom till USA som aupair och var på introduktionskurs i NYC så var vi där. Minns att jag var imponerad. Minns att de hade miljötema redan då (1995).

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha där ser man?! :-)