onsdag, april 28, 2010

Tjejkväll

Det blir tjejkväll ikväll.
M ska ut med kompisar i labbet för att se finalen i Stanley Cup på storbilds-TV på någon pub. Så Lill-Skruttan och jag blir själva. Förutom Lipton och Tazo har vi alltså Tjejkväll.
Undras just hur vi ska mysa till det då?

Lite playdough kanske? Säkerligen blir det "sitta souffa" och "dricka mjoolk-i-flaska" för åtminstone en av oss. Den andra kanske istället kommer "dricka öl-ur-flaska"? Troligen blir det både "gå stroller", "rita", "läsa book", "kasta bollet", "leka babyn" samt kanske "titta Ruffell", "titta Abbe", "titta Thomas" eller "titta Fia".

På menyn står nog "köttbooulle och passsta" till en av oss och troligen köttfärslimpa m potatismos och lingon till den andra eftersom båda dessa rätter redan finns i kylen. Fixt och färdigt. Rester är så bra ibland!

Efter att ha jobbat sent igårkväll så jag knappt hann med att rå om Lill-Skruttan så känns det extra mysigt inför kvällen. Jag ska försöka minnas denna känslan även när hon kastat sig skrikande och gråtande på golvet och "nononono:ar" för fullt. Eller när hon vägrar äta middagen och iställt glatt slår med sked och gaffel i bordet så maten yr och säger "Ajm drumming! Ajm banging!"

Men allt allt allt är förlåtet på en sekund. När hon tittar på en med sina stora ögon och säger "Mummy ajlavjo. Mummy ja eskede". För jo, hon har börjat säga "älskar dig" också även om hon oftare använder det engelska uttrycket. Men oavsett vilket av språken hon använder så är man totalt och fullt förlorad. Eventuell ilska och irritation smälter som en isbit i solsken.

Min Gosetjej.
Visst blir det Gosetjejkväll ikväll!?!

22 kommentarer:

SweFlo sa...

Så härligt! Jag uppskattar nu när Sarah är lite äldre och vi liksom kan gå på stan tillsammans. Gp på ett mall, mumsa popcorn på bio och prata över en lunch på stan. Hon är inte sådär jätteintresserad av att shoppa, men om man mutar med något är det OK. Jag gillar verkligen att ha långa samtal med henne, det är så intressant att se vad hon har för tankar om saker och ting, och jag blir ofta förvånad om hur smart och insiktsfull hon är, tiden har gått så fort, hon är så stor redan! Det är verkligen supermysigt att ha en dotter. Ha det så gott nu ikväll!

olgakatt sa...

Håller tummarna för supermys och inget nonono. Önskar jag kunde vara en fluga i taket!


(Gssa vad ordverifieringen är! Zatan, haha!)

Oakbeach sa...

Inte finalen men avgörande match mellan Montreal och Washington. Det är långt till final i Stanley Cup!

Att det skulle krävas fel på hockeyinformationen för min kommentarsdebut här...

Emmama sa...

Ja du har också en svengelsktalande gullegris.. ;) Visst låter det häftigt! Hoppas ni får riktigt "rouligt" och att ni myser till det ordentligt.

Kram!

Katarina sa...

Hoppas ni fick en riktigt tjejmys kväll!

Anne sa...

Mmmmm, vad mysigt det låter. Hoppas er tjejkväll var mest mys och gos och mindre nonononono.

Fröken Anki sa...

Låter riktigt mysigt!
Njut.
kram

Saltistjejen sa...

SweFlo,
å det kan jag verkligen länta efter. Just att hon är ännu lite större så man verkligen kan föra mer samtal med henne. Fast å andra sidan tycker jag ibland att tiden går alldeles för snabbt och vill stanna den istället. ;-)
Kramar!!!


Olgakatt,
hahaha! zatan då!
Det blev mest mys faktiskt och abra lite nono just innan läggdags. Tröttheten som kom fram.
Kramar!


Damitri,
jajajajaaaaa Jag ber om ursäkt! Men jag tyckte du sa finalen! Och så tänkte jag att det ju snrt är maj och då borde ju hockeysäsongen var slut....
Fast nu såhär i efterhand inser jag ju att det ju snart är hockey-VM och det minns man ju från sin ungdom att det alltid var sådant prat om vilka NHL-spelare som ev skulle kunna hinna hem från slutspelen för att ansluta till Tre Kronor. och DET var ju i maj!
Puss puss!


Emmama,
ja svengelskan kommer som ett brev på posten. Men tycker att hon verkar ha förstått ganska väl med vilka hon bara kan prata engelska ändå nu.


Katarina,
tack det fick vi!


Anne,
jo det blev mysigt. Och itne så mycket nono. :-)
Kram!

Fröken Anki,
tack! Och visst ska man njuta. Tiden går så snabbt så snabbt.

Anne-Marie sa...

Din Lill-Skruttan verkar vara ett riktigt charmtroll, trots protester ibland. Kul med tjejkväll. ;) Kram!

Desiree sa...

Hoppas ni fick en riktigt gosig tjejkväll ihop och att lillskruttan var glad och inte nonoade och åt sin mat glatt utan att vägra och slå med gaffel och sked i bordet. Du har allt en underbart liten go tjej för det allra mesta.
Kram

Trillingnöten sa...

Men åh vad mysigt! Och åh vad jag känner igen det där :) Ups and downs. Ibland är det jobbigt tycker jag när jag, som jobbar hela dagen, kommer hem och jag vill gosa och mysa och ha det bra med dottern, men hon är inte lika sugen och är på ett jädrans humör! Men sen kommer de där guldögonblicken då allt bara känns så bra :) Superbra inlägg!

Millan sa...

Ah vad mysigt med tjejkvall!! Och josses vad hon pratar bra! Sa gulligt och visst ar det coolt nar de borjar prata bada spraken och blandar hej vilt?!
Det dar med utbrotten kanner jag igen. Sofia har plotsligen blivit en riktig busunge och sura kan hon ocksa. Detta lugna lilla barn har visst en annan sida ocksa :-).
Hoppas ni hade en mysig kvall!
Kram

Malin sa...

Mysigt! Hoppas kvällen blev bra!
vad sött med svengelska!
Min dotter är ju snart 11 år, men det känns som igår hon var så liten som din tjej!! Tiden går fort, men jag tycker ändå att varje ålder har något nytt och positivt med sig!!
kram

sunflake sa...

:)) myysigt!!

Emma sa...

Vilken mysig blogg du har. När jag läser ser jag fram emot att även min dotter börjar prata...det är ju extra spännande när man lever på flera språk.

Taina sa...

Those were the days när mjölk dracks ur nappflaska! Hoppas ni fick en riktigt mysig tjejkväll. Vi hade mindre mysigt igår. Liisa blev magsjuk!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
jo det är hon! :-)
Kram!


Desiree,
haha jo det gick så bra så. Och det blev mest nono innan sängdags vilket är vanligt eftersom hon då ofta är sååå trött.
Kram!


Trillingnöten,
visst är det så. man vill ju alltid bara mysa och gosa och ev leka, men DET vill oftast inte dottern utan hon vill fara runt som en virvelvind och orkar man inte hänga med då så tycker hon det är tråkigt... ;-)
Men det finns ju alltid gyllene ögonblick som glimtar fram och de är verkligen helt fantastiska!
Kram!!


Millan,
hahaha, ja du de inser ju att de faktiskt KAN göra saker som de vill UTAN mamma och pappa. Och detta ska givetvis testas! ;-)
Ofta roligt men ibland väldigt påfrestande.
Kram!!!


Malin,
ja alla säger att tiden rusar iväg och att man sak ta vara på den. Ibland är det dock svårt eftersom man själv känner att man inte alls hinner md på det sätt man skulle önska. Jag tycker redan nu att de här snart 2 åren gått väldigt fort. Men jag ser ocksåf ram emot att hon blir äldre, lär sig mer och att man får lära känna hennes person mer och mer!
Kramar!


Sunflake,
:-)


Emma,
ja det är verkligen väldigt roligt nu när hon pratar mer och mer. :-) Och att de har fler språk än ett gör att det blir en lite större utmaning. Både för dem och omgivningen men det är riktigt kul!
Vad roligt att du gillar min blogg också!


Taina,
haha ja det gissar jag är över för er del. Fast ölen kanske fortfarande inmundigas från flaska ibland...? ;-)
Trist med Liisa och magsjuka. Det är verkligen en av de värsta "vanliga" sjukorna tycker jag. Hoppas hon snart blir bra och att ni andra klarar er undan!
Kraaam!

Annika sa...

Kvartsfinal i Stanley Cup igår...
OCH THE CAPS förlorade.
Lite tuuungt faktiskt. Trodde nästan de skulle vinna Sanley Cup iår...Slutspelet går i JUNI. FINALEN, otroligt seeent.
Hårda BUD för the CAPS!!!

Ni verka iallafall ha haft en mysig kväll du och Ellan...
SÅÅÅ himla gulligt när de börjar prata, så fint!
Visst, man bara smälter...
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag tänkte på dig igår faktiskt. Men när M kom hem visade det sig ju att Montreal vunnit. Fast han var glad för svägerskans sambo hejar tydlgien på Montreal men det hade jag ingen aning om haha! Å adrna sidan var M mest glad för att han haft en riktigt trevlig kväll ute med vännerna på en bra pub där de sett matchen. De är ju inte var dag.... Fast det var nog vlite väl trevligt för i morse mådde han inte helt bra haha! ;-)
Förstår att det känns lite tungt för dig som sagt. Att se sitt lag gå så långt men itne hela vägen är trist. En av mina kompisar här på jobbet är Barca-fan och hon var INTE glad igår när de förlorade mot Inter....!
Kramar!

Suzesan sa...

Åhh jag sitter och läser och tårarna är på väg för det beskiver småungar så bra. Jag längtar efter mina nu. Ibland kunna vrida tillbaka tiden lite. Och ändå inte. Söta söta LillSkruttan. Vad jag fnissade åt orden. OCH henne uttryck.

Vilken härlig mamma du är Saltis. Tänk vad Skruttan ska skratta när hon läser det du skrivit när hon blir stor.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
:-)
Ja jag förstår att man kan längta tillbaks. Samtidgt kan jag ibland känna att det måste vara en enorm lycka att ha vuxna barn också! En helt annan typ av relation.
Tack vad gulllig du är också för dina fina ord om mig! Jag blir alldeles generad... och rörd. :-)
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
:-)