tisdag, maj 18, 2010

Helgen hos Annika utanför DC

Här tänkte jag nu skriva och berätta lite om vår underbara helg hos Annika som vi besökte i Reston utanför DC nu i helgen. Detta inlägget kommer handla om de första två dagarna torsdag och fredag. Om ni vill läsa mer om besöket på Annikas egen blogg kan ni klicka här, samt för längre inlägg med fler bilder; här för att läsa om fredagen och här för att läsa om lördag och söndag.


TORSDAG
Efter en mycket kort flygning (bara dryga 45 minuter i luften) kom vi fram till Dulles Airport vilken var en otroligt fin och modern sådan. Tågen som gick från terminalen till baggageutlämningen kändes hypermodernt med amerikanska mått mätt, och vid hemresan insåg vi även hur effektivt och bra organiserat allt var ordnat vid t ex säkerhetskontrollen.


Annika och Peter hämtade oss med bil vid flygplatsen. Sedan bar det av hem till dem för att ta det lite lugnt ute på "Annika´s berömda Deck"....! Lill-Skruttan trivdes som fisken i vattnet precis som vi andra.

Efter en otroligt god pastamiddag satt vi och pratade över ett, två eller kanske fler glas vin. K busade med Lill-Skruttan vilket var otroligt uppskattat. Vi var alla lite trötta så det blev en ganska tidig sänggång. Vissa skulle ju även upp och jobba dagen därpå.


FREDAG

God och mysig frukost i köket och sedan biltur in till Old Town Alexandria.


Ett av de snyggaste parkeringsgarage jag någonsin sett.


Först promenerade vi ner till vattnet.


Lill-Skruttan roade sig i en trappa nere vid hamnen


Så härligt nere vid vattnet. Liten fläktande vind och alldeles underbart väder. Visst var det lite fukt i luften och lite dis men på det stora hela kändes det som en riktigt skön svens sommardag väder- och temperaturmässigt.



På väg ut på bryggan.



Eftersom det var disigt var sikten något begränsad men det är DC ni ser skymta där borta i horisonten.


Lill-Skruttan blev väldigt förtjust i "the duckies" och matade dem med lite av sin grissini.


Vackra hus.






En mysig barnaffär där vi gick in och handlade lite till Lill-Skruttan. Hon fyller ju år snart så något av detta blir nog en present då.




Efter att ha promenerat upp från vattnet och sett en del av affärsstråken blev det lunch på innergården till ett hotell.


Vår utmärkta värdinna, guide och chaufför!


Sugrör är alltid skoj...


På väg tillbaks (efter ett stopp på Starbucks) passerade vi denna man som spelade på vattenglas. Lill-Skruttan fick en dollar att lägga i hans korg men hon var lite blyg så vi fick hjälpas åt så sedeln hamnade rätt.



Här kan ni höra hur bra det lät!


På väg hemåt igen. Utanför bilfönstret syns Washington monumentet.


Här inzoomat.


Hemma igen.


Eftermiddagen var fuktigare och varmare än förmiddagen. Nu blev det lite avslappning med isvatten i skuggan. Lill-Skruttan roade sig med vattenlek.








Annika


M


På kvällen åkte vi alla in till Reston Town Center för att äta middag. Jag tycker detta lilla centrum var väldigt fint och på något vis rätt så lagom stort.

En god middag på en bra restaurang.
Hästar verkade vara deras tema.... fast inte på menyn då...


Efteråt blev det glass. Bilderna här är något blurriga eftersom det började skymma och jag tog dem utan blixt, men det var ändå roligt att visa dem

Glass är något Lill-Skruttan verkligen gillar!


Efter denna långa dag och kväll lyckades vi inte hålla oss vakna så länge. Jag hade ju även min hosta och svullna hals som gjorde sig påmind, så när vi kom hem blev det varmt te med halstablett och sedan sängen. Men en riktigt härlig dag hade vi fått. Och med tanke på att väderprognosen utlovat thunderstorms och regn hade vi lyckats göra vädergudarna riktigt vänligt sinnade. För enda åskskuren som vi råkade ut för var i bilen på väg till och från middagen. Nästa dag väntade DC och vädret såg ut att bli riktigt perfekt!

22 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilka underbara bilder! Jag älskar de där gamla husen som t ex garagehuset. Jag vet inte riktigt varför. När vi var i Boston var det rena himmelriket :) Historia vart man än gick liksom. Det kan man ju hitta på Manhattan också, men stilen är inte densamma.Men lika fint för det ;) Jag hoppas du kryar på dig! Jag tänker på dig!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
visst är det helt olika städer. Arkitekturen men också annat. NYC är en bullrig, skitig stad men med mycket hjärta och atmosfär. Svårt att beskriva. Medan t ex Boston och DC är rena, prydliga snygga städer. Fortfarande med atmosfär såklart men sååå annorlunda. De känns mer "tillrättalagda" och är på många sätt mycket mer "Europeiska" och "pittoreska". Såklart inte alla stadsdelar men generellt får man ett helt annat intryck av dessa städer tycker jag jämfört med NYC.
Kram!

Västmanländskan sa...

Åh, så mysigt ni hade det!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var verkligen en underbar helg!!!
:-)

Millan sa...

Later verkligen helt suverant!! Vilken rolig helg. Jag ska ga in till Annika och lasa om resten ocksa :-).
Maste ocksa skriva att Ellas klanning pa sista bilderna (den grona) ar SA snygg. Var ar den ifran?? *nyfiken i en strut...*. Kram!

Saltistjejen sa...

Milan,
japp det var en toppenhelg! Mysig men ändå fick vi se nya saker. Klänningen köpte M när han var i Sverige förra sommaren. Märket är Villervalla, men jag tror man kan köpa deras kläder i olika barnklädsaffärer. Tror man kan beställa på nätet också. Iallafall i Sverige.
Kram!

Annika sa...

ÅÅÅ, vad roligt det var att läsa om detta även för MIG!!!
Jag är så glad att ni kom, Saltis!
KOM tillbaka när ni vill. Ni var världens lättsammaste gäster.
FATTA vilken tur vi hade med vädret. NU har det regnat i tre dagar.
Collagen hann du aldrig lära mig, men de är så fina!!!
Jättefina bilder. Nu ska jag titta på dem igen.
FEEL better, kära vän.
So far so good härnere.
Mitt öra äro kurerat, btw!!
Kramar!!

Desiree sa...

Många härliga bilder. Nog syns det att ni fick en toppenhelg hos Annika. Old town Alexandria är ju ett underbart ställe som jag förälskade mig i på en gång. Ha ha kul att den där mannen som spelar på glas sitter kvar där än. Han spelade då vi var där också. Han sitter antagligen där varje dag och spelar för folk. Men han var ju himla duktig. Supermysig helg ni fick som sagt. Jag hoppas att det känns lite bättre med halsen din idag.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
kul! Och vad BRA att örat är fixat!!!
Förresten frågade Lill-Skruttan efter dig (Annikanika) och K nu i morse. Haha hon minns så bra att K lekte med henne och sa "Spindeln kryper upp". :-) Ochom Peter säger hon "Peter all done" för det var vad vi sa när han grillat färdigt i lördags! :-)
Vi kommer mer än gärna tillbaka! Hade ju sååå himla bra hos er!
Jag ska maila dig om kollagen.
Kramar!!!


Desiree,
ja vi hade ju även otrolig tur med vädret. Det var regniga dagar både före och efter helgen men vi fick ju kalasväder. Lustigt att det var samma man som spelade på glasen! Men så är det ofta tycker jag. Att vissa har sådana där föreställningar för sig på samma plats under många år. Som hon tanten som alltid spelade orgel och sjöng vid Plattan i Stockholm t ex. Har glömt vad hon hette. Men hon satt ju där jämt!
Kram!


Desiree,

Anne sa...

Allra först, gillar det nya utseendet på bloggen. Collaget är jättefint och annorlunda, de flesta bloggar har bara en bild. Snyggt!
Jättekul se dina bilder och berättelse från resan också! Har ni varit i DC förut eller var det första gången? Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Anne,
tack! Ja jag kände att jag skule förnya bloggen lite och tyckte att ett kollage skulle passa bra. Vi var i DC för ca 3 år sedan och gjorde då The Mall samt gick på ett av muséerna där. Gillade staden mycket men ville komma tillbaks. Nu hade vi ju ytterligare en jätteanledning just för att vi lärt känna Annika! Så det var så roligt!!!
Kram!

Taina sa...

Gissa om jag ar avis! Men sjalvklart glad for er skull.Visst ar det en haftig stad? Jag aker garna dit igen.

Harligt att allt funkade bra och tur med vadret hade ni ju ocksa. Lill-Skruttan varldens sotaste dar hon leker med vattnet!

Kram kram

Saltistjejen sa...

Taina,
haha jamen du ska ju få träffa Annika i sommar ha jag hört!!! :-)
Vädrets makter var vekligen MED oss! Tur!
Hoppas nu du har det fortsatt bra i Berlin.
Kramar!

sunflake sa...

Fin grön klänning på Lill-Skruttan! :) oj vilken mysig stad de bor i , som i en film ser det ut.
Jo jag skulle skriva på tal om ekologi, skriver här så du säkert läser det - det där John Masters- kom i tanke om en produkt jag använt massor - inte till mitt hår men till liite tjockare/grövre hår som grönländska o likn, jag GISSAR att ditt liknar lite... - den heter Sea Mist - sea salt spray with Lavender. Utifall du använder styling... den är bra, enklare att använda än vax å sånt.. det var dagens frisörtips :-D

Saltistjejen sa...

Sunflake,
tack! Ja jag gillar klänningen mycekt! Det öär märket Villervalla ifall du ev vill kolla kläder till din lilla guldklimp! :-)
å TACK för frisörstipset också!!! Ska lägga det på minnet. Kolla om det finns här.
Kram!

sunflake sa...

Vad lustigt, tyckte att den såg "svensk" ut :-))

Saltistjejen sa...

Sunflake,
ja det gör den faktiskt! Svensk design....! :-)
M köpte den i Sverige förra somamren men de har en hemsida ocskå som jag tror man kan handla från.
kram!

Fröken Anki sa...

Åh var härliga bilder! Nu vill jag se DC i sommarskrud också. Så fina bilder på Ella också. Hon ser verkligen ut att trivas på decket med vattnet.

Gillar din nya header också! Jättefin.

Hoppas ni har en bra vecka och att du mår bättre nu.
kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
Visst är DC en fin och på många vis "maffig" stad. Den känns välditgt storslagen på något vis. Utan höga byggnader eller annat "blingbling" som många amerikanska eller andra stora städer i världen har. Här är det istället historia och makt som ger sin färgning.
Tack för kommentaren om headern också! Kände att jag ville förnya mig lite.
Kram!

Bejla sa...

Vilket underbart inlägg och underbar helg! Jag vill bara iväg nu med en gång!! :-) Hon är så söt, er lilla E. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack!!
Ja du skulle gilla DC det är jag säker på. Så mycket historia. Plus att det är en fin stad.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad härligt allt låter!

Jag tyckte det lilla röda huset nere vid vattnet - det var med på två bilder tror jag, nr 8 och 13 - såg väldigt svenskt ut :)

Old Alexandria verkar så mysigt. Påminner om Annapolis.