måndag, februari 08, 2010

Det ska visst vara ett paket idag...

Idag när jag kom hem från jobbet satt en gul lapp i vårt postfack.
Gul lapp betyder paket!
Roligt roligt.
En leverans från vår alldeles egen privata langare i Tyringe...!
Det var ju tur att amerikanska tullen inte misstänkte något så de beslagtog innehållet. För den här lilla påsen kan man ju lätt tänka sig att den skulle kunna tas som något annat. Särskilt om man skulle se den i en röntgenapparat, haha! Nu vet jag inte ifall tullen röntgar paket som kommer via posten men jag gissar att de tar stickprov.


Resterande påsar i paketet såg dock inte lika suspekta ut. Te av olika sort samt godis också det av olika sort.


Och den lilla påsen innehåll ett grönt te inhandlat av moster M i Kina.


Verkligen en uppskattad gåva!
TACK moster M!!!!!
Du har förvandlat vår vanliga måndagskväll till en riktig festkväll!

Det var även kul att se att det paket vi skickade till Svägerskan kommit fram ordentligt.
Idag verkar det varit lite av en paketdag.
Inte illa.


13 kommentarer:

Desiree sa...

Underbart innehåll för en utlandssvensk. Ett födelsedagspaket till dig antar jag. Ni verkar ha fått en trevlig helg även om det inte blev något resturangbesök denna gången. Hoppas att ni som sagt snart få tillfälle att gå ut på tu man hand. Ni verkar ha toppen grannar. En verklig lyckoträff att både ni och Lillskruttan hittat W och hans föräldrar. Det är ju toppen att ni kan sitta och turas om att vara barnvakt. Kul att du är nöjd med Nook:en.

Stackar lilla E hoppas hon återhämtat sig från sängfallet. Men det brukar ju gå bra för det är ju inte så högt även om det självklart är obehagligt. Jag minns en gång då min lillebror rammlade ur sängen men han sov så djupt att han bara fortsatte att sova på golvet. Mamma sprang in i hans rum då hon hörde dunsen. Men han var helt ok.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja ett paket som det här är ju verklligen lyxigt! Men nej detta var faktiskt inget födelsedagspaket för det har jag redan fått av moster M. Utan helt enkelt en paket med te som hon besällt till mig efter att hon läste mitt teinlägg samt min kommentar på hennes teinlägg förra fredagstemat! :-)
Det gör det lite extra kul!
Och ja Lill-Skruttan klarade fallet utan några problem. Tror mest hon blev rädd. Det blev ju jag med.
Kram!!

Trillingnöten sa...

Ja, Jag kan inte mer än hålla med om att det är fantastiskt att få paket! Speciellt ett med sånt gott som du fick när man bor utomlands. När jag kom till New York skickade min syster ett paket ca en vecka efter att jag landat. Det var en svensk bok, en godispåse och ett mysitg brev. Det var så fantastiskt att jag grät :)

Fast dessutom är det ju lyxigt för oss svenskar i NY för tillfället, som har svenska kyrkan, Fika (alltså cafét) och IKEA med massa gott om man blir extra sugen och inte har möjlighet att få paket!

olgakatt sa...

Det gick ju snabbt med posten den här gången!Jag höjer min Java Girl-kopp med ett gott te i riktning västerut!
Kopp, på er!
mM

PS. Brorsonen J trillade ur sängen TVÅ gånger samma natt när han var hos oss när han var tre år. Han vaknade inte ens när han flyttade stolen med den tunga symaskinen vi satte för att hindra att han trillade igen efter första gången...

anna of sweden sa...

Åhhhhhh!
Den där lyckan att få paket hemifrån ... Den är stor! :)

Annika sa...

Gulliga Olgakatt!! Vilket underbart paket!!
ÅÅÅÅÅÅ, jag är avis!
Att få såna paket är GULD värt!
Hur mkt det är värt kan bara vi utlandsbloggare fatta, buhu!!!
Kram på dig saltis, och STAY warm för idag kommer Rune ;-)
Annika

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja detta är verkligen så roligt och uppskattat! Svenskt godis och gott löste!!! :-)
Och visst har vi det bra här i NYC där det finns både FIKA och AQ Café. Ikea ligger ju lite längre bort men ändå fullt möjligt att ta sig till en helg. Bra nu när de öppnat i Brooklyn. Tidigare fick man ju åka långt.
Men trots att dessa oaser finns så uppskattas sådana här saker mycket. Just saltlakrits som var en del av innehållet i godispåsen har de ju inte här. Inte på Ikea eller ngt fik. Trist!
Men det fick jag igår! Jippie!
Kram!


Olgakatt,
ja ibland är posten snabb. Vi frossade i godiset igår! Mmmmm!!! Så himla GOTT!!!! Gulle dej!
Ja det var verkligen en superpresent! :-)
Och teet kommer avnjuas snart det också. Testa alla sorterna du skickade med.
Och det där med sängen. Barn är otroligt mjuka och kan klara höga fall utan en skråma. Och det verkar inte som om förra nattens fall har satt några som helst spår. Skönt!
Kram och TACK igen!!!!!!


Anna of Sweden,
ja visst är det härlgit!


Annika,
japp det är svårt att beskriva känslan när man får sådana paket här! Saker man i Sverige tog för givet och knappt tänkte på kan här bli något fantastiskt! Haha, tänker bl a på Petras inlägg om toaborstar t ex! :-)
Och du nu har man varnat igen här så vi är beredda på att det kommer blåsa som bara den och vräka ner snö. Denna gång kanske vi också får snö. Det verkar så. Varje gång sådant händer är jag såååå glad att jag inte pendlar längre!
Kram!!

Petra H sa...

Och jag då? Skulle jag inte få ett brev från NYC? ;-)
Jättehärligt med paket hemifrån fullt med en massa gott!! Det är så roligt med paket och det behöver ju inte vara något mer avancerat än lite te och godis för att vi utlandssvenskar ska bli helt överlyckliga... Mer paket åt utlandsfolket!
Kram

Saltistjejen sa...

Petra,
hm, jag skcikade de samtidigt! paketet ill dig och till Svägerskan alltså. Så jag trodde du fått det????
Hoppas nu det kommer fram ordentligt.
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Alltid kul med paket! Och särskilt när man bor i utlandet. Jag ska precis skicka iväg två paket med kläder till kompisar (fast utländska, ej svenskar), en i England som precis fått barn och en i Spanien vars dotter fyller ett år. Hittade jättefina kläder på Lindex med Bamse samt Mumin på som åker till nyfödingen. Kul med nordiskt tema liksom!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp det är såååå skoj!
och kul att du skickar saker till dina vänner utomlands också! :-)
Kram!

Anne sa...

Haha, jo den där påsen såg lite suspekt ut. Jag har också funderat på hur posten gör.
Tanten på postkontoret sa en gång att om man skickar utlandspaket och bara skriver "gift", men inte preciserar innehållet, då är risken större att de går igenom det på nåt sätt.
Men åh vad härligt med lösgodis och te. Du som precis nyligen skrev om din kärlek till te också :)

Saltistjejen sa...

Anne,
ja visst skulle den kunna tas för ngt annat? iallafall om man bara ser den via en sådan där x-ray apparat.'Jag tror att jag ibland skrivit present eller gåva i saker till Sverige. men de har kommit fram.
Å andra sidan vet jag att min mamma har skrivit godis om paket m torra ärtor hon skickat hit. Du vet sådana till ärtsoppa. Haha, jag sa det till henne eftersom jag tänkte att om hon skrev mat eller grönsaker skulle de kasnke öppna eftersom det säkert är mer reglerat. mamma tyckte det vore lustigt ifall de öppnade paketet och skulle smaka på godiset. De skulle då tycka att svenskar hade väldigt konstigt godis! ;-)
Ang te så var det just p g a det fredagstemat som Olgakatt skickade efter teet till mig! :-)