fredag, juli 02, 2010

Återställd men med svullna ögon

Så känner jag mig mer eller mindre frisk igen. Kanske lite trött. Och med något svullna ögon. Men det får jag nog skylla allra mest på att jag läste ut min mycket sorgliga bok inatt. Kunde inte lägga den ifrån mig efter att jag börjat läsa den igårkväll. När Lill-Skruttan började gråta inne i sängen så som hon väldigt ofta gör ett par timmar efter att hon somnat, tog jag med mig min nook in och läste i sovrummet. Men just då blev historien plötsligt så sorglig så sorglig. Där låg jag i sängen och snorade och snörvlade med tårarna rinnande nerför kinderna. Oj! Och inga servetter hade vi där heller. Så när Lill-Skruttan somnat om lite bättre och inte drömde så mycket längre smög jag tyst ut i vardagsrummet igen. Tog en näve kleenex och torkade näsa och ögon. Snöt mig ljudligt. M satt uppe vid datorn och undrade vad i herrans namn som hänt. "Min bok" lyckades jag snyfta fram, varpå han skrattade åt min ynkliga uppsyn. Sedan grät jag vidare till slutet av boken. Så nej, mina svullna ögon kan jag nog inte skylla på förkylningen inte.

Boken då? Vilken var det?
Jo, "The last song" av Nicholas Sparks. Tydligen har den även blivit film även om filmen inte verkar blivit någon succé. Sparks tidigare bok "The Notebook" filmatiserades dock också och den tror jag var en större succé, även om jag själv vare sig läst boken eller sett filmen. Jag tyckte dock om boken. Berättelsen är egentligen mycket enkel och handlingen kan ibland vara lite väl förutsägbar och tillrättalagd kanske? På slutet har den även en något övertydlig religiös ton, men i stort är det helt klart en bra berättelse på så vis att man under bokens gång lär sig tycka om karaktärerna. Särskilt fin tycker jag pappans och sonens relation skildras. Jag skulle helt klart säga att det är en bra "sommarbok". Lite kärlek, romantik, relationer och dramatik samt på slutet en hel del tårar. Inga direkta överraskningar. Ingen tvist. Men en fin berättelse om kärleken mellan föräldrar och barn och om att "bli vuxen".

Idag är det fredag. Helgen som ligger framför oss är en långhelg eftersom söndagen är USAs Nationaldag - Independence Day. Detta är ju alltid en helgdag och eftersom den i år infaller på en söndag kompenseras alla med en ledig måndag. Vi har dock inga planer inför denna helg. vare sig för själva Independence Day och inte heller har vi tänkt göra något av "långhelgen". Ingen resa planerad. Dels för att vi ju ska åka till Sverige om i stort sett bara en månad (himmel vad tiden rusar) och vi därför har en del jobb som måste hinna göras innan dess. Dels för att vi helt enkelt inte har tänkt så mycket på att det var en långhelg. Men det ska ändå bli skönt. Trots att i båda säkert måste in och jobba en del under både helgen och måndagen så är det ändå lite mer "fritt" när man jobbar på helgdagar. Vädret ser dessutom ut att bli fint. Mellan 25-28 grader vilket är skönt. Jag tycker om när temperaturen håller sig under 30. Hemma i Sverige har jag dock förstått att det är en högtrycksrygg som ger temperaturer en bit över 30 ett par dagar framöver nu. Åtminstone i södra delarna. Skönt för alla semesterfirare! Vi får helt enkelt se vad vi gör av helgen. Själv njuter jag mest av att den här förkylningen blåste över så snabbt!*) bilden är tagen från blog.newsok.com/bamsblog/

11 kommentarer:

Annika sa...

Ja, den filmen har jag hört talas om iaf. Har inte vågat se den eftersom jag VET att det är en äkta tear jerker.
Men, alla jag känner som sett den har tyckt så mkt om den.

Bra att du mår bättre. Det gör jag också!!
Trettio grader här i skrivande stund. Skönt, för det finns ju ingen fukt...AHHH!!
Ännu lättare att slagga nu också eftersom jag tjackat en fläkt.

Ha en superfin Independence day! Missar alltid att fira den i US. Lite trist, men...

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
Vad skönt med trettio grader UTAN fukt! mmm....! Här är det faktiskr också riktigt skönt nu. Torr luft och ca 25 grader. perfekt tycker jag! :-)
Ja det är ju lite trist att du misar 4th of July här varje år. Men du får ju annat istället! :-)
Kramar!

Katarina på Filippinerna sa...

Bra att du mår bättre. Jag har bara hört lite om filmen, men jag ska kolla om jag får tag på boken när jag besöker en större bokaffär inom kort!

Ha en bra helg!

Saltistjejen sa...

Katarina,
jag kände bara till The Notebook tidigare men inte the last song.

Mrs Clapper sa...

Det är härligt att kunna läsa och ha förmågan att leva sig in i det så! Det är ett lätt sätt att hälsa på i en annan verklighet en stund. Just därför läser jag bara och åter bara chic-lit böcker med många skratt och lite romantik... Klarar inte av nått annat utan att få mardrömmar!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
jhag gillard et mesta i literaturväg men har en tendens att dras åt lite mer lättlästa böcker (fast i olika genre). Du skulle nog ev gilla denna bok tror jag. Trots att den är sorglig också så är den på flera vis en feel-godd-bok också.
kram!

Anonym sa...

Åh, det är liksom skönt att få gråta en skvätt när man läser en bok.
Jag är en sån som ALDRIG grät förut men efter barnen bölar jag som en tok till vissa serier på tv! :D
Boken låter bra!
Hoppas att ni hittar på nått skoj under helgen och att du snart mår bättre.
Är det baciller som dina jobbkamrater delat med sig eller?
Inget skoj att vara sjuk nu när sommaren är som bäst.

Varma kramar från mig och boysen till er!

Desiree sa...

Toppen att du känner dig återställd. Det var bra att du känner dig piggare. Ha ha jag kan också bli helt snörvlig då jag läser en sorglig bok eller ser en sorglig film. Men det gör ju inte så mycket för då är det ju en riktigt bra bok. Jag har läst The Notebook men inte sett filmen. Alla säger att filmen ska vara superbra så jag får nog ta och kolla in den. Skönt att ni tar helgen som den kommer och vilar upp er lite. Det kan behövas nu när du precis varit sjuk. Vi stannar också hemma denna helgen eftersom vi snart ska iväg på road trip. Det blir klassiskt firande med grannarna. Ska bli jättekul för jag har faktiskt bara firat independence day en gång tidigare.
Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
haha ja så kan jag också tycka! Fast jag har alltid varit rätt blödig när det gäller filmer och böcker. Enda sedan jag var liten. Vissa saker är jag dock ÄNNU känsligare för nu sedan jag fått barn. Och det handlar ofta om barn som far illla eller om det är tragiska familjeöden eller så. Usch!Då kan jag gråta ögonen ur mig... ;-)
Har ingen aning om vad jag fick förkylningen från. Just nu är jag bara glad att den är över!.
Kramar!!!


Desiree,
ja det är sååå skönt! Jag ahr varken läst boekn eller sett filmen "The Notebook" men har hört att de ska vara bra bägge två.
Kul att ni snart ska ut på roadtrip! Och så får ni fira Independence Day på "riktigt vis" :-)
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Filmen har jag hört ska vara så där men böckerna brukar ju vara bättre så. Ibland är det faktiskt skönt att gråta en skvätt! Av just en bok eller annan historia, inte av personliga skäl förstås.

Saltistjejen sa...

Anna Fair end True,
ja jag har egentligen bara hört talas om filmen "The notebook" inte filmen som bygger på boken JAG läste. Men den ska ju tydligen också ha filmats. Själv känner jag mig inte så sugen att se den men boken var som sagt bra. Om man gillar "enkla" stories om relationer och som har en sorglig del.