söndag, juli 25, 2010

Klibbigt

Just nu är det riktigt jobbigt här vädermässigt. Värme värme värme. OCH Fukt fukt fukt! Alldeles för mycket av båda dessa saker för min smak. När man går barfota inomhus i lägenheten klibbar fotsulorna fast lite på parketten. Så fuktigt är det. Trots att vi kör AC i stort sett konstant.

Lördagen har annars varit mycket social. Jag fick till och med en fikastund utan barn tillsammans med grannen då M tog med sig både Lill-Skruttan och W (grannens son) till Playroom en stund på eftermiddagen. Mysigt. Sedan efter middagen kom våra vänner från våningen ovanför på besök. Med sig hade de naturligtvis sin lilla goa dotter C. Hon ska börja på samma dagis som Lill-Skruttan nu till hösten. Lite vin, jordnötter och mycket prat blev det. Jättemysigt.

Imorgon blir det utflykt på förmiddagen. Till Brooklyn. M ska dock jobba så det blir jag och Lill-Skruttan som åker tillsammans med resten av Gänget. Sedan måste jag själv jobba en hel del. Men det blir på eftermiddagen när vi är tillbaks. Tyvärr ser vädret ut att fortsätta i samma spår som idag. Värme och fukt. Klibb med andra ord. Men jag hoppas ändå det blir en bra utflykt.

6 kommentarer:

Petra H sa...

Usch för klibb under fötterna!! Jag är så mycket mer torr på ben, armar och fötter än när vi bodde i PR där jag knappt behövde smörja in mig efter duschen... och man blev ju bara mer klibbig av det!! Efter de senaste veckornas värme och "utan-strumpor-i-skorna" är jag så torr om fotsulorna att jag måste köpa en fotkräm!
Här är det nu lagom värme, faktiskt så där så att vi kunde sitta ute i shorts och t-shirt och äta frukost men det är nästan lite kyligt inomhus!! Förlåt, jag ska inte göra dig avis ;-)
Hoppas att ni får en fin söndag trots klibbet...

Saltistjejen sa...

Petra,
tack! Haha jag VET ju att DU förstår vad FUKT och VÄRME vill säga...! Och att du INTE saknar det.
Det är faktiskt något bättre luft här idag. Det åskade och regnade rejält igårkväll och jag tror det rensade luften. Åtminstone något. Men visst kommer det bli varmt. Det är redan 29 grader och klockan är inte ens 10. Hoppas du mår bra nu och att allt du varit med om senaste tiden gått bra.
Jag ska maila senare när jag har mer tid.
KRAAM!

Anonym sa...

Det är ju så jobbigt med klibbvärme (kan man säga så?)!
Det är liksom ingen idé att duscha för man blir lika svettig och klibbig sekunden man torkat sig klart.
Här har det varit lite mindre torrt än vanligt tror jag för pojkarnas hud har varit bra.
En resa till NYC skulle nog passa dem utmärkt just nu.. :)

Hoppas att ni kan sova i värmen, det är ju så svårt att sova när det är varmt.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det är väldigt jobbigt. Jag tycker fukten är värre än värmen i sig. Men visst huden blir inte direkt torr så har man de problemen annars så kan det hjälpa med lite fuktigare luft.
Kram!!!

Livet enligt Jenny sa...

Oj men snälla skicka lite värme hit!! Här är höst redan skulle man kunna tro... Hur kul är det när inte ens Juli månad är över..
`Vad mysigt att kunna umgås så med sina grannar. Här hemma får man vara glad om man ser nån på en vecka... haha
Kram

Saltistjejen sa...

Livet enligt Jenny,
hahaha jag skulle GÄRNA skicka både värme och fukt till er om jag kunde!!!
kramar!!