söndag, juli 04, 2010

Fotboll, utslag och överraskningsinbjudan

En varm lördag med sol och runt 30 grader. Förmiddagen inleddes med fotboll. Tyskland- Argentina. Vi gick alla till en av våra närbelägna pubar för att träffa ett par av mina kollegor. Med oss följde även vår kompis A, pappa till Lill-Skruttans kompis E. A som är född i Tyskland (men uppvuxen här i USA) hejar självklart på Tyskland under VM. Lill-Skruttan och E underhöll sig själva en hel del och annars turades vi om att hålla lite koll på dem på puben. Matchen var ju riktigt rolig att se och flera av målen väldigt snygga. Det var dessutom roligt att Tyskland vann eftersom vi såg matchen tillsammans med flera tyskar.

Senare under dagen blev det lite jobb samt en promenad i staden. Bland annat till leksaksaffären FAO Schwartz där det inhandlades present till nästa veckas födelsedagskalas. Skönt att ha det gjort. En tur i Central Park men eftersom Lill-Skruttan inte var så pigg där gick vi hem ganska snart. Vi funderade en del över om hon eventuellt var sjuk för återigen har hon fått utslag på kroppen. Stora röda utslag över hela magen och bröstet. Inget som verkar bekymra henne det minsta dock. De verkar vare sig klia eller göra ont. Allergi? Men mot vad? Vi får se hur det hela utvecklar sig. Om det blir värre och/eller sprider sig. Vi avskrev dock de där med "sjuk" när vi kom hem eftersom hon piggnade till i samma sekund som hon insåg att hon kunde knacka på hos grannen för att leka med W. Sedan var det full fart. Så antagligen var hennes lite tysta och "trötta" beteende på vår promenad endast det att hon var uttråkad?

Eftersom det är Indenpendence Day imorgon (eller idag egentligen eftersom det är efter midnatt nu när jag skriver detta) så har en av de skyskrapor vi ser från vårt fönster rött-vitt-och blått ljus. Normalt är det endast vitt. Jag försökte fånga det på bild men tyvärr är de rätt suddiga p g a lång exponeringstid och en inte alltför stadig hand. På bilden ovan är det svårt att se att det faktiskt är röda, vita och blå lampor men på den inzoomade bilden nedan kan man se det trots att den är otroligt oskarp.


Vi hade ju inga planer alls inför morgondagen även om vi löst funderade på att eventuellt åka till Brighton Beach eftersom det ska bli upp emot 35 grader. Alltså väldigt varmt. Men så blev vi hastigt och lustigt inbjudna till en liten BBQ-fest imorgon eftermiddag. Det är våra österrikiska vänner M och U som ringde och spontanbjöd oss. Inget stort utan sådär lagom med 8 vuxna och 3 barn hemma hos dem i Harlem. Vi ska ta med dessert. Det känns jätteroligt och väldigt lagom med en lite mindre tillställning. Så imorgon blir det till att fixa någon efterrätt och sedan ta en taxi till Harlem.

8 kommentarer:

Karin sa...

Grattis på Nationaldagen!!!! Vi "firade" er igår med drinkar hos några kompisar. Idag vaknade vi vid 11-tiden ;-), så det var en glad kväll med många roliga drinkar!
Ha så kul på BBQn. Vad blir det för god dessert?
Kram!

Victoria sa...

Vad kul med spontanfester, de brukar bli de bästa! Ha en härlig nationaldag!! Många kramar//Vic

Desiree sa...

Happy 4th!!!! Låter supermysigt med en liten lagom BBQ fest i Harlem. Vad fint och kul med skyskrapan och färgerna. Det gör inget om bilden blev lite suddig. Det är inte lätt att ta skarpa bilder i mörker. Ni får ha en riktigt trevlig och mysig fest.
KRam!

Saltistjejen sa...

Karin,
tack! Kul att ni ahde ett bra firaden igår då!! ;-)
Kramar!!!


Vic,
ja det ska bli kul!!
Superkramar till dig på Nationaldagen!


Desiree,
tack detsamma!ja det är lite skoj med skyskraparn. Första gången den skiftade färg förstod vi inte alls vad det handlade om, men insåg sedan att det måste vara p g a July 4th.
Kram och ha en fin dag!!!

Leles värld sa...

Ha en trevlig 4th of July ni också!!
Kram

Marianne sa...

Härligt med nationaldagar så att man får lite extra ledigt! Kul att ni ska på bbq så där lite apropå.

Jag har läst igen hos dig, men uppkopplingen trasslar så jag har inte kommenterat på de tidigare inläggen.

Ha en skön 4th of July!

KRAM!

Katarina på Filippinerna sa...

Happy 4:th of July.. Kul med en BBQ fest, igen! Spontanfester är trevliga oftast, man är helt oflrbered med det mesta och sedan brukar det bli dem man minns bäst!

Fröken Anki sa...

Happy Fourth! Hoppas ni får en fin dag. Trevligt med grillparty.

kram