fredag, juli 30, 2010

Bättre

Idag känns allt bättre igen. Gårdagen var ganska hektisk och intensiv på jobbet, men resultatet blev att jag fick mycket gjort! Dels en sak som jag var viktig att få igång innan semestern så det känns riktigt bra. Nu har jag egentligen bara ytterligare två saker till jag verkligen skulle vilja göra jobbmässigt innan vi åker nästa vecka så plötsligt infann sig en känsla av "kontroll" igen. Jag har kontroll. Och det känns så skönt! Kanske är en del av den känslan grundad på det faktum att jag mentalt nu även har ställt in mig på att det endast är de här två sakerna som "måste" hinnas med. Resten kan vänta. Som ni alla så kloka personer sa i era kommentarer i inlägget nedan; det handlar om prioriteringar och att försöka strukturera sin tillvaro så att man kan fokusera på det som måste göras, men att allt annat faktiskt kan vänta lite.

Gårdagskvällen avslutades dessutom hos våra vänner där Lill-Skruttan levde loppan tillsammans med vännen R. Så mysigt att se dem tillsammans. Det blev en perfekt avslutning på dagen faktiskt. Trots att både M och jag var rätt trötta så känns det så enkelt att träffa just dessa vänner. Avslappnat och mysigt. Efter det varvade jag ner lite hemma och somnade sedan tidigare än vanligt och sov riktigt bra.

Dagen kommer att handla mycket om att försöka få åtminstone en, helst båda, av de där "måste-sakerna" gjorda på jobbet. Om det lyckas eller åtminstone lyckas halvvägs så tror jag att jag kan slänga av mig "stressrocken" för denna gången.

Och TACK igen för alla era insiktsfulla kommentarer och er peppning till inlägget nedan! Ni är guld värda!


13 kommentarer:

Anne sa...

Vad härligt det känns mycket bättre!!! Det där du skrev med att känna du har kontroll igen, vet precis vad du menar. Det är viktigt.
Hoppas det blir en riktigt bra avslutningsperiod före ni drar? När exakt nästa vecka är det ni åker?
Förresten, var på Manhattan bor ni?
Kollade på en massa New Yorkkartor igår och läste lite om stan och blev nyfiken på exakt var ni bor... Vet ju det är på Manhattan (haha, en riktig bonnläpp utan koll är jag inte) men inte exakt var.
KRAM!

Marianne sa...

SKÖNT att du mår bättre och känner att du har bättre kontroll! Allt blir så mycket lättare då. Hoppas du hinner båda de där sakerna så att du kan slappna av riktigt ordentligt under semestern!

Samma är det här faktiskt, nu när jag börjar få lite grepp om kattflytten har jag inte riktigt lika ont i magen längre. Men vaknar fortfarande 4-5 på morgnarna med tankar som far fast alldeles för trött att göra någonting åt dem.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Anne,
tack!
Vi åker på onsdag. Och vi bor på Upper East Side. Funderar ni på en semester i NYC? :-)
Kram!!


Marianne,
japp det känns så bra! Och den ena har jag hunnit med idag. Vi får se hur det blir med den andra. Men jag har ju måndag o tisdag på mig också! :-)
Skönt att du verkar börja få kontroll över kattflytten också! Sådant måste ju kollas noga och planeras o fixas. Tänker på en ev framtida flytt för oss också. kanske kommer jag då att höra av mig till dig med frågor...?!?
KRAM!!

Livet enligt Jenny sa...

Visst är det helt fantastiskt med detta skyddsnät man får via bloggen! Känns så skönt att veta att det alltid är någon som läser och kommenterar och skriver en liten rad.. Förut i veckan var det du hos mig och nu skriver jag ett litet peptalk till dig. Du gör helt rätt i att släppa allt som inte är relevant just nu. Semester är till för att njutas av och använd den som en pysventil så du orkar med resten av året. Visst är det skönt att känna att man har kontroll men om ett år kommer du inte ens att komma ihåg vad det var du stressade upp dig över så hur viktigt kan det egentligen vara... Ibland är det bra att ta ett kliv tillbaks och fundera på vart ens prio är, att allt är "rätt" eller att man njuter av livet.. Känns som du är inne på rätt spår ändå så kämpa emot kontrollfreaken inom dig och ha en toppensemester!
Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
tack för stödet!!! Haha, ja det är ofta så att man stressar upp sig för saker som känns så viktiga just NU, men som senare visade sig inte betyda särskilt mycket. Det är tyvärr alldeles för vanligt. Menom man som du säger kan ta ett steg bakåt och försöka få perspektiv över sin tillvaro brukar det kunna hjälpa.
Tack!!!
Hoppas du får en riktigt fin helg!
Kram!

Anne sa...

Kul veta!
Jag som aldrig besökt stan och inte känner till mer detaljer reagerar bara på att det är upper hit och upper dit, midtown, downtown och allt vad det nu är :)
Det lutar att åka till din stad i oktober! Har börjar kika lite mer och planera (planering är ju halva nöjet, man hade roligt då även om det inte blir av). Men det är inget som är bestämt, så det kan hända inget blir av heller.
Men om det är så att det blir av så hör jag naturligtvis av mig för förfrågan om du vill träffa mig. Iiiiihhhhh, vad nervöst och spännnandet det skulle vara i så fall.

Saltistjejen sa...

Anne,
ååå där ser man! Hoppas ni kommer! Det vore såååååå KUL att ses!!!!!! Oktober är en bra månad också. Ofta rätt skön temperatur. Om ni vill ta en tur utanför staden också och se lite mer omgivningar kan jag tipsa om att Hudson Valley är OTROLIGT VACKERT i oktober!!!!!!!!! Fast vacker ntur har ni kanske tillräckligt av i era omgivningar?? :-)
Kram!!!!

Musikanta sa...

Skönt för alla och även för oss bloggvänner att du känner dig lite mindre stressad! Jag förstår av din kommentar till mig att det var mest saker på jobbet som gjorde dig stressad - och det är inte så lätt att förbise...

Hoppas att allting ordnar sig till det bästa och att du verkligen kan koppla av när du reser hem till Sverige.
Många styrkekramar från plastmormor Musikanta

Saltistjejen sa...

Musikanta,
tack vännen för ditt stöd och din värme! :-)
Och du har rätt i att det framförallt var jobbrelaterade saker som for runt i mitt huvud. Nu känns det iallafall bättre som sagt och jag tror det kommer bli en bra Sverigeresa.
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Verkligen härligt att höra!! Ibland är det bara så att allt verkar vara så stort och så är det nåt som tippar en över kanten och man vet inte riktigt hur man ska tackla allt! Ha en superbra helg! kramar!

Ewa sa...

Skönt att läsa att allt känns bättre. Njut av att ni snart mycket snart är lediga.
kramar

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt! Det är inte kul att lämna jobbet för semester när man känner att det var massor som inte blev gjort! Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack!
ja ibland behöver man få perspektiv och omprioritera lite.
Kram!


Ewa,
tack! Vi ska njuta när vi väl kommit fram! :-)
Kramar!


Anna Fair and True,
ja det känns mycket bättre nu.
Tack!