onsdag, juli 21, 2010

Den årliga Grillfesten

Kvällens BBQ var som vanligt lyckad och mycket god! Till kvällens event hade M´s chef bjudit in 140 personer!!!! Det känns som om detta växer för varje år som går. Kvällen var väldigt het och fuktig dock vilket gjorde det lite småjobbigt att vistas utomhus. Värst måste det ändå vara för M´s chef som alltid under dessa tillställningar står vid grillen många många timmar. Men alla gäster tackar såklart för det är helt otroligt gott allt han bjuder på! M och jag turades om att äta och mingla lite medan den andre sprang runt med Lill-Skruttan. Jag tog sedan hem henne vid halv niotiden då hon var väldigt trött medan M stannade kvar. Han är fortfarande inte hemma och om det är som det brukat vara tidigare år så blir han nog borta ett bra tag. Det brukar alltid vara ett gäng som stannar rätt länge och sitter och småtjatar en bra bit in i natten....

Jag hade kameran med mig men tog väldigt få foton. Det hanns helt enkelt inte med. Men här är de få jag tog. Alla från början av kvällen.

Grillen i full gång. M´s chef brukar alltid grilla det mesta själv under hela kvällen. Han är dessuotm mycket duktig och man kan verkligen "beställa" exakt hur man vill ha sitt kött eller sin fisk. medium, medium-rare, rare.....

Här kan ni se ungefär hur mycket kött och fisk som fanns. Alla aluminiumlådor som är staplade på detta bordet intill grillen var fyllda med allt från "steaks", lamm, räkor, tonfisk, lax, revebenspjäll till hambugare och olika korvar.


En bild på ena bordet med "side dishes".


Lill-Skruttan som åt en del av pastan och lite korv.
Sedan var det mest kakorna och det söta som gällde....


9 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Oj så mycket gott! Verkligen generöst! Men vilka förberedelser alltså...

Petra H sa...

Vilken härlig BBQ! Och jättesöt bild på Lill-Skruttan!
Jag har fortfarande inte vant mig vid hur jag ska beställa kött i Bryssel - i PR / USa beställde jag alltid medium-to-well och det blev perfekt. Här tittar de konstigt på mig när jag försöker mig på något sådant och det blir ALLTID för rått. Det är bara att inse att det är "bien cuit" (well done) som gäller men då är det ofta nästan BRÄNT :-( Jag vill ha köttet lite rosa men det finns liksom inga mellanting för fransmän / belgare, det är RÅTT eller BRÄNT (känns som kocken vill STRAFFA en för att man har så dålig "stekningssmak"). Eller så får jag sluta beställa kött på restaurang, ha ha men jag älskar ju riktigt vällagad bearnaisesås som jag saknade när vi bodde på andra sidan Atlanten.
KRAM och hoppas att M var pigg imorse ;-)

Desiree sa...

Ser jättegott ut. Det var ingen liten grill han hade chefen. Ser ut som några av de där storgrillarna de har här på BBQ festivaler. Kul med någon som är ritkigt duktig på att grilla. Ser ut som ni allihop fick en trevlig kväll. Men 140 personer det var många. Bjuder han på allt som grillas eller donernar man en slant annars blir det ju väldigt dyrt att köpa kött och fisk för 140 pers om han inte har det rätt gott ställt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja det var gott!!!! :-)
Och som sagt mycket mycket generöst.


Petra,
ja väldigt trevliga brukar de här tillställningarna vara. Vi har lyckts närvara vid alla sedan vi kom hit faktiskt. Det där med kött och stekning (ja även fisk!) kan vara knepigt. Och jag håller med om att man här blivit bortskämd med att folk är sååå duktiga på att fixa det mer eller mindre exakt som man vill ha det!! Jag gillar rare-medium rare vilket ju är rätt specifikt... Visst finns många restauranger där det blir lite väl stekt då, men som sagt på många ställen blir det himla bra!
Minns en gång i frankrike för läääänge sedan när vi beställde medium och då fick kött som var bränt på utsidan men faktiskt RÅTT inuti! Icke ätbart tyckte jag. Blä! Men klaga var ingen hit heller för det blev nästan bara värre....
Kram!!


Desiree,
nej grillen tillhör universitetet och står alltid på campus! Så det är inte hens egen. men den är bra när det ska grillas mycket! :-) Men det fins smågrillar också. han brukar bjuda på i stort sett allt. Förr om åren har man tagit med olika side dishes (som knytis) men nu sedan förra året har han skaffat det med. Vissa får i uppgift att köpa "småsaker" som bröd etc men resten bjuder han på. Han tillhör dock den där klicken här på Manhattan som har det väääldigt gott ställt så jag tror att detta är något han mer än gärna vill bjuda på! otroligt generöst är det i vilket fall som helst! :-)
Kram!

Anne sa...

Håller med Petra, så supersöt bild på er lilla tjej.
Vilken jätteroligt tradition med årlig grillkväll såhär, minns att du skrivit om det tidigare år. Men du, är de chefen personligen som bjuder på allting med pengar ur egen ficka eller är det pengar från personalbudgeten/jobbet som ska gå till aktiviteter för personalen?
Låter ju helt otroligt generöst om det är han personligen som bjuder.
Jag får känslan av det du skriver att det verkligen är han själv som bjuder. Generös kill i så fall!! Hehe, han spelar lite i en annan liga än en själv...
Kramis!

Marianne sa...

Kul att se en bild på M:s chef : ) Trevligt av honom att bjuda så där varje år, och att det är fler än bara avdelningen, att det är en riktig fest. Ser gott ut!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Anne,
nej ALLT han bjuder på betalar han ur egen ficka. Här finns inte alls som i Sverige så att man har någon "personalbudget" eller liknande. Oftast om cheferna bjuder så betalar de från sina privata kort. OM det inte handlar om inbjudna talare eller eventuella nya kandidater som ska intervjuas för jobb etc. Men denna fest samt den årliga middagen M´s chef har i januari är sådant han betalar som privatperson. ahns stora stora intresse här i livet är mat. Så jag tror att han älskar den här sortens tillställningar. Men visst, det hör ju till saken att han är väldigt "tät" också! ;-) En av de som inte behöver vända på slantarna direkt... hahaha! Han brukar även ta ut en del folk från labbet på luncher då och då när han vill prova något nyöppnat ställe på Manhattan. :-)
Och för hans anställda är det ju bara att tacka och ta emot.


Marianne,
japp han är väldigt generös och älskar mat, dryck samt är supersocial. Eftersom han även har möjligheten rent ekonomiskt att ordna sådana härtillställningar gör han det. Jättekul och alltid väldigt gott!
kramar!

Anna, Fair and True sa...

140 pers! Wow! Synd att han ska behöva stå och grilla hela tiden - han borde ha råd att anlita hjälp för kvällen - men antar att han gillar det!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja fast detta är just hans grej. Han älskar att stå där vid grillen och svettas och fixa mat till alla. Tror han tycker det är både roligt och mysigt på något vis. Vi andra är evigt tacksamma såklart för det är oftast både slitigt och hett....
Lite är det nog detta som är tjusningenn med denna BBQ ocks. Inte enbart matens kvalitet och mängd, utan just att han själv vill fixa. Jag vet flera grupper där cheferna helt enkelt kör med catering eller som du säger någon som fixar maten på plats. Men det är liksom inte alls hans grej vilket jag tycker är kul. Allt blir mer genuint på ngt vis när chefen själv svettas vid grillen med ett glas vin i handen. :-)
Kram!