söndag, juli 11, 2010

Bloggträff med Trillingnöten

Igår lördag, hade vi planerat att träffa Trillingnöten och hennes familj som ju är här i staden nu. Vi gjorde ett försök redan på Midsommarafton men det blev då endast en mycket kort träff. Den här gången bestämde vi först att ses i Central Park men eftersom vädret var ytterst ostadigt och prognosen spådde kraftiga skurar och åska så sågs vi istället på Children´s Museum of Manhattan (CMOM) där vi ju varit en gång tidigare i våras med R.

Vi promenerade från oss till Columbus Circle vilket är en promenad på ca 30-35 minuter. Just denna dagen var luften hemsk! Varmt, men det var inte värmen som var det hemska eftersom temperaturen fallit en del de senaste dagarna, utan det var fukten. Luften var så mättad med fukt att man fick en hinna över huden genast man steg ut. Det kändes ungefär som att stiga rakt in i en ångbastu. Om jag hade haft glasågon på mig skulle de nog nästan ha immat igen.... Efter ungefär fem sekunder klistrade kläderna sig fast mot kroppen och svetten blandade sig nästan på en gång med resten av fukten. Lill-Skruttan tyckte det var jobbigt och blev väldigt gnällig på vägen. Vid Columbus Circle tog vi tunnelbanan upp och sedan blev det en kort promenad till muséet. Där väntade Trillingnöten, hennes man och deras söta lilla N på oss.

Som väntat hade småtjejerna en hel del spring i benen inne på muséet och ville testa det mesta. Därför pratade vi inte så jättemycket där inne, men kunde hitta små stunder då och då när tjejerna var på ungefär samma ställe samtidigt. Lill-Skruttan och lilla N hade iallafall roligt även om det mest var på varsitt håll. Efteråt gick vi för att äta lunch och då hade vi lite mer tid att prata också. Både M och jag var djupt imponerade av lilla N som lugnt och fint satt i sin stol under hela måltiden. Hon pratade och skrattade sådär gulligt. Och när hennes mat kom åt hon fint och fortsatte konversera lite sådär lagom. Lill-Skruttan däremot, som ju har tusen myror i benen i stort sett jämnt, kunde såklart inte sitta stilla. Eftersom hon vägrat barnstol redan från början så satt hon i en vanlig stol och därmed var det lika mycket stå, klättra och klänga som att sitta. Åt gjorde hon lite sporadiskt men sedan var det mest race mellan stolen och hennes vagn där hon försökte leka tittut med både lilla N och Trillingnöten. När hon senare även började gå runt och "småtrakassera" de andra gästerna var det dags för oss att avsluta det hela. Det hade dock varit en mycket trevlig lunch och det var jätteroligt att fått träffa Trillingnöten och hennes familj!Lilla N och Lill-Skruttan kör samma bil. En av de få gånger de faktiskt var på samma ställe samtidigt.
Här kastas bokstäver in i den gapande drakmunnen. Ut kommer ord.Även här lyckades jag faktiskt fånga både lilla N och Lill-Skruttan på en och samma bild.Sedan bar det av åt olika håll. Här en kul "vägg" där man kunde stoppa in stavar av olika färger som lystes upp då satt rätt. Det tyckte Lill-Skruttan var roligt och hon var här en bra stund.


Efter det blev det målning.På vägen ut passerade vi "utegården" som kallas "City Splash". Här kunde man göra en del olika vattenlekar vilket Lill-Skruttan älskar. Det första hon testade var en vägg där det rann vatten. Roligt!En trappa ned fanns olika baljor med diverse saker att leka med. Bland annat fiskar man kunde fiska upp med magnetspö.


Här väntar Trillingnötsfamiljen på oss.Två glada tjejer väntar på maten.Efter lunchen var det dags att gå åt skilda håll. Lilla N med sin coola hatt, samt Lill-Skruttan satt i sina vagnar och fick säga hejdå till varandra. Jag tror att båda två var rätt nöjda med sin dag så långt.

12 kommentarer:

Lena och tilde sa...

vilket häfitgt museum. Något sådant skulle det finnas i Stockholm också. eller tom tits finns ju men det är ju för lite större barn kanske..

Saltistjejen sa...

Lena och Tilde,
hej! Och välkommen till bloggen! Tror inte jag sett dig här förut. Och ja, det är ett himla bra ställe för barn. Lite dyrt kanske, men någongång ibland kan det vara skoj. Tom Tits är ju suveränt. Har inte varit där på flera år men i sommar tror jag att jag ska ta med dottern dit.
Kram!

Anonym sa...

Vilken underbar dag ni ser ut att haft!
Det där museet är ju jättebra för barn. Kostar det mycket att gå dit?
Tror att det finns nått liknande här i Dublin men en lång väg från där vi bor så det är inte aktuellt just nu.
Jag är grymt sugen på att åkt till New York. Vill så gärna besöka staden igen plus att jag vill träffa er!! :)

Ha det så gott i fukten, så gott det nu går.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det är ett toppenställe för barn. Men jo det är ganska dyrt. iallafall tycker jag det. Kostar 10 dollar per person även för barn om de inte är under 1 år. Andra ställen har ju ofta något lägre pris för barn men inte här. Så är man en familj med två barn blir det ju 40 dollar för att gå in vilket jag tycker är lite saftigt. Alltså lite drygt 300 svenska kronor. Jag jar ingen aning om vad ett årskort kostar men gissar att om det bara rör sig om ca 100-150 dollar för en familj så är det nog värt de pengarna om man tror man kommer besöka muséet ett par gånger under ett år.
Å det vore såååå kul om du kunde komma hit, men jag förstår att det kan vara svårt. Det kostar en del här och att resa med två barn är inte lätt.
Stor kram till er alla iallafall!!!

Desiree sa...

Kul med bloggträff. Ser ut som ni fick en riktigt lyckad dag och träff. Lilla E och N ser ut att ha haft den bästa toppendagen som gick att få. Det där museet har verkligen rätt grejer till två små tjejer i den åldern. Lilla E ser så himla nöjd ut på sista bilden där hon sitter i sin vagn och bara leeer stooort.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är alltid spännande att träffa bloggare IRL! Och även denna gång var det roligt och trevligt. Det här muséet är guld för barnen. Som en gigantisk lekplats skulle man kunna säga. Mycket är pedagogiskt men jag tor att de ofta blir så exalterade att det pedagogiska liksom "försvinner" mitt i allt. Men roligt har de.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag säger det igen, Children's Museum är toppen!

Till Lena och Tilde: Tom Tits är också för små barn, inte alla saker men mycket. Tom Tits har ju en förskola och de använder sig av utställningen och experimenten dagligen.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp visst är det ett jättebra ställe! Och Tom Tits i Södertälje gillar jag jättemycket. jag visste inte att de hade en förskola. Vad bra! Tänkta gå dit i sommar när vi är hemma. Tror Lill-Skruttan skulle kunna tycka det vore skoj.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Deras förskola är väldigt poppis. De har eller ska starta en skola också men de hade problem med det och fick gå till olika distanser för att få rätt (tror de "vann" till slut). Problemet är att de är ett kommunalt bolag men de skulle driva en friskola. Så det blev liksom ett nytt mellanting.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha! Där ser man!

Marianne sa...

Hahaha, men jag kommer ihåg för inte alltför länge sedan när ni var någonstans på en restaurang med en annan familj, och det var Lillskruttan som satt så där fint och "uppförde sig" medan det andra barnet sprang och var ledsen och höll på : D Det är precis som om de vet precis hur de ska uppföra sig, och när den andra inte gör de så passar de på att visa hur duktiga de själva är : D

KUL att träffa Trillingnöten!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
jo visst. det HÄNDER att hon sitter hyfsat still. MEN hon måste då ändå ha ngt att sysselsätta sig med. Trillingnötens lilla tjej var liksom bara helt otroligt "stilla" och underhöll sig själv. De sa ju dessutom att hon mer eller mindre alltid var sådan ute och DET kan man inte säga att Lill-Skruttan är. Hon är oftast en med spring i benen. :-)
Och ja det var skoj att träffa Trillingnöten!
Kramar!