måndag, juli 12, 2010

Måndagmorgon

Måndagmorgon. Sol ute. Värmen är kvar. Fast numer är ju våra temperaturer inget jämfört med värmeböljan i Sverige...! Fukten däremot. Den tror och hoppas jag att ni slipper för den är inte rolig. Igår var vi på födelsedagskalas i Queens, men det blir ett eget inlägg om det senare. Idag är det vardag igen och en ny jobbvecka sträcker ut sig framför oss. Ikväll ska det dock bli knytkalas med Lill-Skruttans dagis. Här nere på vår gård. Jag kommer ta med mig "Swedish small pancakes, d v s plättar! Det blir nog bra.
Men innan dess ska en del jobb hinnas med såklart. Måndag måndag måndag.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Ja fuktigt är det just nu. När vi körde in till stan imorse såg vi hur luften såg alldeles dimmig ut som vilade över stan. Känns som man är ute och går i en ångbastu nu. Skönt att ni slipper värsta hettan. Här fortsätter hettan.
Kul med lite knytis. Roligt att du tar med svenska plättar. Det kommer säkert att bli uppskattat. Du köpte alltså med dig ett plättjärn från Sverige? Ha en fin måndag.
Kram!

olgakatt sa...

Tack och lov har vi inte er östkustsfukt! Det känns mera kaliforniskt här, vilket är jobbigt nog när man ska t ex klippa häcken...

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja NI har det ju etter värre än oss!!!! Här är rätt ok idag faktiskt. Plättlaggen ville jag gärna ha men slapp släpa själv eftersom våra vänner som besökte oss i april tog med en från Sverige till oss! Gulligt!!!!!! Den har redan använts MYCKET! Betydligt smidigare och enklare än pannkakor när man har småbarn. :-)
Kram!


Olgakatt,
ja det är TUR ni inte har fukten OCKSÅ! I Sverige har man ju heller inte AC på samma sätt som här vilket gör att värmeböljor oftast blir ännu jobbigare där. Svårt att hitta svalka någonstans. Hoppas Gammomommo klarar av det hela ok. För det är oftast allra jobbigast för de ynsta och äldsta...
Kramar!

Fröken Anki sa...

Fukt, ja det är det här med! Vi har hållit oss mest inomhus faktiskt. Man vill liksom inte vara ute på balkongen på dan när det är så. LIte svalare inne i a f.

Plättar lät väldigt gott. Kanske måste ta och göra det nån dag framöver.
Ha det så trevligt på kalaset! Och plättarna kommer säkerligen uppskattas.

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja värmen gör att man helst inte vill vara ute så mycket på dagen. Kvällarna är något bättre dock. Igårkväll var jag ute med Lill-Skruttan på vår lekplats och då var det riktigt skönt med lite bris också.
Plättarna hoppas jag ska smaka bra.
Kram i värmen!!

Anne sa...

Plättlägg skulle jag också vilja ha! Vilken fin present att ni fick det av svenskt besök. Jag är en stor fan av amerikanska pannkakor, men hederliga svenska plättar är ju svårslagna, nåt alldeles extra.
Den där fukten ja, usch ja. Den däckar ju en helt. Förstår det tdvis är riktigt jobbigt. Det behöver ju inte vara särskilt varmt heller för att det ska upplevas som kvävande, 25 grader med fukt upplevs ju sååå mycket mer än 35 torr värme. Sån otrolig skillnad.
KRAMIS!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja plättlaggen har jag verkligen använt mycket mycket mycket sedan vi fick hit den! Superbra!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag har velat köpa ett plättlägg jättelänge men Peter tycker det är onödigt (inte utgift men för att skåpen redan är fulla). Men jag gör aldrig pannkakor därför för jag tycker det är så jobbigt; plättar är enklare. Men nu har Peter kommmit på att man ju kan göra ganska roliga efterrätter, t ex citronplättar - han gillar att göra nya efterrätter - så nu är det andra bud som gäller! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha! du kan ju berätta att man även kan göra rätt kul "plockmat" att bjuda på med plättar också. Som att göra plättar men servera dem med en klick creme fraiche, lite kaviar (ja INTE Kallles då....!! ;-)), och en liten kvist dill och lite hackad lök. Bra som förrätt också! :-)