tisdag, juli 06, 2010

Klockan är inte ens tio...

...och det är redan 31 grader ute!
Plus en luftfuktighet som börjar kännas. redan. Denna veckan ska de blir varmare än de senaste heta dagarna och FUKTIGT! Med andra ord kommer det inte vara behagligt att vistas ute.
Idag ska det bli 38 grader men eftersom luftfuktigheten kommer vara ganska hög så kommer det kännas som dryga 40.

Vi har fått ett email från min arbetsgivare där det står att alla ska spara el. Eftersom de här värmeböljorna här gör att luftkonditioneringar går på högvarv så kan detta orsaka problem med elförsörjningen till staden. Det händer att det under sådana här perioder på somrarna blir strömavbrott vilka beror på att elförbrukningen är alldeles för hög. Här på sjukhuset/forskningsinstitutet försöker man dra ned på elen genom att ha släckt eller låg belysning i allmänna utrymmen och man ber nu alla labb att göra detsamma samt att stänga av utrustning som inte används just . Som datorer, eller vattenbad. Man ber också att dragskåp ska stängas så mycket som möjligt för att reducera elåtgången.

Det är nu man börjar tänka tillbaks på snöstormar och nollgradigt regn med visst välbehag och ett nostalgiskt leende på läpparna.

10 kommentarer:

olgakatt sa...

Inte helt fel att även amerikaner uppmanas spara energi.
Här har vi fått litet svalare idag. Skönt! Jag hade gärna fått litet regn också, betet växer inte i det här vädret, torrt, torrt.
Men så långt som till snöstorm längtar jag inte;-)

Desiree sa...

Ja shit vad varmt ni fått och kommer att få. Jag såg på morning show imorse att det förväntas slå värme rekord i NY med över 100F och dessutom hög luftfuktighet vilket gör att hettan känns ännu värre. Hoppas ni slipper strömavbrott för nu kommer ni verkligen att behöva AC. Take Care och drick mycket kall dryck.
Kram!

Musikanta sa...

Vi har haft omkring 28-30 grader den senaste veckan och det är varmt när man inte är vid havet. Det är ju torrt också så man får vattna varje kväll.

Idag är det lite svalare som väl är - jag blir matt av värmen och orkar inte ta mig för någonting annat än att sitta vid datorn. Lagom varmt för mig är det som idag när det är 16-17 grader ute.
Ha det gott trots hettan.
Varm kram :-)/M

Marianne sa...

Fy sjutton för de temperaturerna och den fukten! Här klarar jag mig åtminstone utan fukten, så här är det uthärdligt. Jag satt ute i skuggan en lång stund i dag, och det var till och med riktigt behagligt fastän det var dryga 35. När jag hoppade ur bilen var det 36, så jag vet inte hur mycket det var ett par timmar senare. Men utan fukten, som sagt.

Bra att de tänker på att påminna om att spara där det går att spara så att man inte blir av med AC:n!

Kram!

Jessica Lou sa...

Jag och familjen har precis kommit hem efter 2 veckor i NY. Jag saknar värmen och fukten. Jag vet att det låter knäppt, men jag trivs då. Precis vad jag hade beställt :) Vi bodde på Long Island tidigare och kan inte komma ihåg att det blev så fuktigt i juni. Det brukade inte komma förrän i mitten av juli. Jag hade gärna tagit med den värmen hit, även om här är varmt i sverige just nu ialla fall.
Trevlig sommar på er.

Jessica

Petra H sa...

Vi hade 36 grader i fredags i Bryssel och jag insåg att det är få ställen som har AC i det här landet... Tog en spårvagn och tänkte, så fort jag kommer ner i metron så blir det svalare... Ha, tji fick jag! Sedan gick jag till ett lunchställe där jag hade träff med några fd kollegor och tänkte, DÄR kommer det iaf vara svalt... NÄE, inte där heller! Bara att inse, när det är VARMT i Bryssel så är det varmt överallt (förutom i mataffärerna, gudskelov, där hittade vi lite svalka till slut!).
Hoppas att ni slipper strömavbrott och en långdragen värmebölja!

Trillingnöten sa...

Vi smälter iväg här... :9 Försöker vara inne så mycket som möjligt tills imorgon kväll...Jag hoppas det blir bättre snart. N tycker inte om värmen :) Förra måndagen när vi var i lekparken satte hon sig sonika i vagnen och skulle hem. Det var för varmt. Väl hemma var det lugnt :) Hoppas ni har de bra, trots värmen! Jag läser, men hinner inte kommentera lika mycket som jag skulle vilja :)

Anonym sa...

Wow! Snacka om varmt! Minns när jag var i NYC sommaren 2002. Luften "darrade" liksom av värmen.
Det var som att gå in i en vägg när man lämnade hotellet. Man gick i slalom in till olika affärer bara för att kyla ner sig. Helskumt!
Är det inbyggd AC hemma hos er eller är det nått ni fått installera själva?

Jag avskyr fukt men jag tror att det skulle göra underverk med Leons extremt torra hud så för den skulle hoppas jag att vi får lite fukt här med.

KRAM!

Nenne Nennelainen sa...

http://lista.se/listor/sveriges-roligaste-intervjusvar-1357
läs nummer tre (om inte allihop)

KRAM på er i värmen!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
nej visst ska man tänka på elförbrukningen. Det är bra. haha jag längtar egentligen inte heller till snöstorm men just nu känns kyla och dåligt väder inte alltför negativt ändå....


Desiree,
ja hittills har vi sluppit strömavbrott. Att vara inne utan AC finns inte just nu i min värld! DET hade varit så himla jobbigt!!!
Hoppas dock att det ska svalna snart. Jag börjar bli väldigt trött på den här värmen.
kram!


Musikanta,
javisst tar hög värme mycket kraft. Tycker att orken tryter när värmen är såhär tryckande.
Kram!


Marianne,
japp nu har vi det VARMT! Och fuktigt. Fukten är nästan snäppet värre än själva värmen faktiskt. Tcyker jag. Men visst i ondags när det var rekordvarmt här nära 40 grader, så kändes de jobbigt trots att det var mindre fuktigt än idag.
Kram!


Jessica Lou,
hej välkommen till bloggen! tror inte jag sett dig här förut! Kul att du trivdes här i Värmen och fukten! Vissa älskar ju dettta vädret men jag tycker mest det är jobbigt. Kanske vore det annorlunda om man var ledig och kunde vara nära någon sjö eller hav där man kunde svalka sig, men här inne i stan kan det verkligen kännas olidligt ibland.
Kram!!


Petra,
visst är den stora fördelen med värmen här jämflrt med liknande temperaturer i Europa att HÄR finns AC nästan vöerallt. Eftersom detta är ngt man får i stort sett varje år så har ju de flesta AC i hemmen, samt på public transportations. Men nere i tunnelbanegångarna brukar det dock vara olidligt hett. Där finns ingen AC så man mår ofta rätt dåligt innan man kommer på tågen.
Kram!


Trillingnöten,
nej jag tror de flesta barn har lite jobbigt i värmen. De är ju dessutom känsligare än oss vuxna för t e x uttorkning också. Vi får se hur det är på lördag när vi ska ses!
Kramar!


Jess,
vi har AC men inte central sådan utan som ett "skåp" i väggen. Dock ej i fönstret utan inbyggt i väggarna. Ett aggregat i vardagsrummet och ett i sovrummet. Men de är väldigt väldigt högljudda. Brusar som en jetmotor....
Önskar vi hade central AC för de är mycket tystare.
Men men brusig AC är bättre än ingen AC när det är såhär varmt o fuktigt såå jag ska inte klaga.
kramar!


Nenne,
hahhahaaa :-D
jag läste faktiskt hela listan! OTROLIGT!!!!
Kram!