tisdag, juli 20, 2010

Väntat färdigt

Japp. Så har jag väntat färdigt. För denna gången. Här är den. Min nya telefon. Efter att länge länge länge ha sagt "tack men NEJ tack!" har jag slutligen ändrat mig. Den här senaste versionen av Apple´s iPhone har lyckats att få mig intresserad. Jag tycker fortfarande att den är stor. Egentligen alldeles för stor. Jag kommer säkerligen att tycka att den tar alltför stor plats i mina fickor. OM den ens ryms där. I vissa av mina fickor vet jag redan nu att den inte kommer rymmas. Vilket varit en av de allra största anledningarna till att jag inte velat ha en iPhone tidigare. Storleken alltså. Men, trots att den fortfarande är en stor stor mobil så har jag ändå fallit för "Äppeltrycket". I mitt fall var det nog främst de här faktorerna som gjorde att jag bestämde mig för att slå till:
- Kameran (mycket bättre än på sina föregångare)
- Möjligheten att filma (helt ok kvalitet också!)
- FaceTime (att kunna "videoprata")
- Uppkoppling som gör det möjligt att Skypa
- Apps (alla applikationer man kan ladda ner varav en del kan roa Lill-Skruttan)
- Musik, foton etc samlade

Ja, av de punkterna är det väl egentligen de första fyra som vägde tyngst. Att kunna använda just FaceTime är något som känns jättebra med Lill-Skruttan. Särskilt nu när vi kommer att stanna kvar i Sverige en dryg vecka längre än M. Men vi kommer då kunna videoprata med honom. Att man dessutom kommer kunna använda Skype är en enorm fördel. Ytterligare något som känns bra inför min hemresa ensam med Lill-Skruttan är att jag hoppas att kunna ladda ner en del s.k apps som hon kan ha lite roligt med på flyget. Plus kanske någon liten snutt film eller så som hon kan underhållas av en stund. Den sista punkten är något som man självklart inte skulle behöva just en iPhone till. Men eftersom jag mer och mer kommit att sakna att kunna lyssna på allt från musik till radio på jobbet så kändes det som om detta skulle kunna bli bra. Att ha allt i telefonen istället för att tänka på att ta med sig olika apparater kommer göra det så mycket smidigare.

Haha, jag vet att jag är efter efter efter och att allt detta är saker som folk tyckt varit mer eller mindre nödvändigt i åratal nu. Men, men. Så är det. Jag ligger inte direkt före min tid... Jag hoppas nu mest att jag ska lyckas att bli vän med storleken på min nya telefon. Gissar att just detta kommer bli det som kan ta längst tid för mig som är van med små och smidiga mobiler. Å andra sidan kanske just denna nackdel kommer att vägas upp av att jag nu kommer att kunna skriva sms utan problem! Mina senaste mobiler har ju varit inhandlade här men har då inte haft "svenska" som något språk man kunnat välja. Alltså har det varit jobbigt, segt och struligt att skriva svenska sms. Men med min stora iPhone kommer jag ju ha tillgång till ett svenskt tangenbord! Halleluja!

Just det, sedan var det ju jobbresultatet jag väntade på. Det ser efter en första titt bra ut. Inte perfekt, men det inger definitivt hopp. Och jag är glad om än inte 100 procentigt nöjd med resultatet.

Imorgonkväll är det BBQ som gäller. Det är M´s chef som har labbets "Årliga BBQ" vilket alltid brukar vara både gott och trevligt. Något att se fram emot. Hoppas bara att det inte blir regn.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Wow!
Coolt med iphone. Skulle också vilja ha en men för min del är det inte värt pengarna. Jag är ju mest hemma och gillar inte att prata i telefon..Ha,ha..
Men för appsen och de andra fuktionerna verkar den toppen.
Du är inte ensam om att vara "efter" vad gäller telefoner.
Jag har "bara" haft 4 telefoner i mitt liv tror jag. Medel dessa dagar är väl över 20 antar jag. :)
Hoppas att telefonen fungerar som den ska med FaceTime.

SKÖNT med svenskt tangentbord och T9 då. Jag skriver oftast på engelska även till mina svenska vänner efter som det inte finns svenska på min.

Va bra att du är glad med resultatet på jobbet även om det kunnat vara bättre.

Hoppas att ni får en trevlig bbq imorgon. Grillat är godast! :)

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det känns spännande och roligt och nymodigt. Jag har inte heller brytt mig så mycket om olika fancy mobiler förr eftersom jag helst bara velat kunna ring aoch texta från dem. Men nu bilr det andra bullar hahaha! Lite dyrt kanske med en iPhone, men de senaste telefonerna jag haft under ca 5 år har varit 2 vilka kostat ca 50 dollar stycket. Det blir mindre än 25 dollar per år och telefon så det kändes inte helt hemskt att betala lite mer just denna gång.
Kramar!

Fröken Anki sa...

Aah, kul! Grattis, till bade telefon och resultat.
Jag Har inte heller haft sa manga nya telefoner i mitt liv. Har oftast overtagit J:s nar han fatt ny pa jobbet;) men jag tycker jattemycket om min I-phone, och skriver under pa skalen. Nu har ju inte jag den senaste, den kom alldeles for nara inpa att jag kopte min 3G. Jag tycker nog fortfarande att den kanns lite stor. Jamfort med den jag har som ar sa himla slim. Men den har ju andra fordelar da, som kameran och skypemojligheten. Toppengrejer! Kanske blir en san sen, nar den blivit av med barnsjukdomarna de pratar om.

Hoppas ni far en finkvall pa BBQ:n. Det later valdigt trevligt!
Har ar det annu en molnig dag, men fuktigt igen. Igar behovdes inte AC:n efter regnet, men ikvall tror jag det ar dags igen.

Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
kul att du gillar din iPhone!! Jag ser fram emot att få lära mig mer om min egen nu. :-)
Men visst storleken är lite väl stor tycker jag. Kanske får jag börja köpa väskor och byxor/kjolar med stora fickor...?!? ;-)
Kramar!!

Anne sa...

Hihi, jag gissade att det var nån teknisk pryl som t.ex. mobiltelefon, kamera eller nåt liknande sånt där.
Nu har du nåt att leka och pilla med :)
Haha, "äppelträsket" det var kul sagt. Jag bara vägrar gå med i "äppelträsket", inget för mig.
Jag stör mig också så på att man måste ha AT&T om man ska ha en Iphone, att det inte är fritt öpppna vilket abonemmang eller operatör som helst. Sen stör jag mig också på att Apple alltid har slutna och stängda produkter, till skillnad från Googles android t.ex. DEN skulle jag däremot vilja ha :)
Men som sagt, jag är väl mer i minoritet att inte vara i "äppelträsket"...
Kramis!

Saltistjejen sa...

Anne,
hahahha nej det är många som fortfarande inte gillar Apple tror jag. Själv har jag blivit rätt såld men då särskilt på deras datorer som jag älskar!!!! Och ja, jag använde min ipod mycket ockås förr...
Nu får vi se hur det är med telefonen.
Kramar!

Desiree sa...

Ha ha lite kul här. Anne jag har inte heller gått ner mig i "äppelträsket" . Jag liksom du är en sådan som håller upp handen och säger våga vägra "äppelträsket" men jag tror att man antingen älskar de små elektroniska äpplena eller så gör man det inte. Svårt att vara mitt emellan. Jag gillar bäst äpplen att sätta tänderna i. Sorry Saltis, detta blev en lite parantes till Anne här nästan.
Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
hahahaa!!! Kul att du hittat en like då Desiree! :-)

olgakatt sa...

Välkommen i träsket, här det är det toppen!Nu har vi fått datum på fyran - 30 juli. Men inget pris än.
Här är vi inte bundna till bara en operatör, det var en väldigt kort tid som telia hade ensamrätt, några månader, tror jag.
Jag använder mest kalendern, SMS och anteckningar förutom nätet att leta efter tågtider, öppettider och annat sånt. Men även kartfunktionen och vädertjänsten.

Ha så kul på ert megaBBQ!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
haha! tack! Jo det ska bli intressant att se om träsket är något för mig! :-)
kram!

Anna, Fair and True sa...

Aha, det var en iPhone! Jag trodde verkligen att det var en iPad, tänkte inte ens på nya iPhone! Men jag som är helt frälst i min (dock 3GS) förstår dig! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej det räcker med EN iPad i familjen hahaha! M skaffade ju en och den har vi alla glädje av, men att vi skulle ha två stycken på en yta av dryga 40 kvm känns lite väl.... ;-)
Däremot har jag nu fallit i iPhoneträsket...! :-)