måndag, juli 12, 2010

Födelsedagskalas

Igår söndag var vi bjudna till Sunnyside Queens för ett Lill-Skruttans vänners födelsedagskalas. Det var M som fyllde 3 år. Vi tog en buss dit vid 11-tiden och redan då kände man att det skulle bli en het dag. Det blev mycket riktigt en varm dag men ändå inte lika fuktig som lördagen. Kalaset hölls i en privat park i området där Födelsedagsbarnet bor. Det var en fin park även om en del av den var stängd för renovering. När vi kom dit var grillen redan igång och Födelsedagsbarnets pappa och senare hans farfar grillade så det stod härliga till. Till detta fanns även diverse tilltugg som cole slaw, sallader och annat. Gott gott gott! Kalaset var väldigt lyckat även om Lill-Skruttan blev trött och somnade i sin vagn redan innan tårtan presenterades. Men efter en halvtimmes lur så vaknade hon och då blev det lite mer fart igen. Jag tror att hon är lite känslig för den här värmen. Hon har den senaste tiden varit tröttare än vanligt. Nedan en del bilder från kalaset.

Här är vi på väg in i parken.


Nyanländ. Lill-Skruttan och födelsedagsbarnet roar sig.


Sötnosar!


Förfriskningar i värmen i form av juice.


Olika leksaker fanns i parken och här körs bland annat bil.


Så var det dags för tårta, sång och ljusutblåsning. Tårtan var verkligen imponerande. Eftersom Födelsedagsbarnet just nu älskar Toy Story var tårtan självklart dekorerad som Buzz Lightyear!


Födelsedagsbarnet och hans mamma just innan tårtan ska skäras.


Mat och tårta åts i skuggan av platanerna.


Här har Lill-Skruttan vaknat efter sin lilla eftermiddagslur.


Jag och Lill-Skruttan


Olika fordon testades.


Liksom basketbollplanen där M och R´s pappa redan kastade lite boll. Slam Dunk!!


R i bilen med sina föräldrar och jag & Lill-Skruttan runtomkring.


Det fanns även sprinkler och många av barnen roade sig såklart med vattnet. Perfekt en sådan här het dag. Här är Födelsedagsbarnet på sin pappas axlar.


Lill-Skruttan högg in på sin tårtbit lite senare eftersom hon sovit när det var tårtdags.


"Can do self!"


Dags att ta avsked och tacka för ett jättefint kalas. Självklart fick Födelsedagsbarnet en kram! Han hade just tackat nej till en kram från en annan av gästerna men Lill-Skruttan råkar vara en av hans favoriter så där gick det bra att kramas.


Här några bilder på husen i området. Jag har aldrig tidigare varit här och överhuvudtaget väldigt sällan i Queens. Vi tyckte alla om detta området. Det påminner en del om vissa ställen i Brooklyn tycker jag.

Efter kalaset tog vi bussen tillbaka tillsammans med R och hans föräldrar. Väl hemma såg vi VM-finalen mellan Spanien och Nederländerna. Spännande. Men vi var alla ganska trötta. Kvällen avslutades med att se "The girl with the dragon tattoo" som filmens titel är här i USA. Det handlar såklart om filmen "Män som hatar kvinnor" som bygger på boken med samma titel
av Stieg Larsson. Det kändes kul att se den och jag tycker det var en helt okej filmatisering av boken. En händelserik helg var över.

14 kommentarer:

Anne sa...

Det slår mig igen hur NYC verkligen har "allt" och hur otroligt varierat det kan vara. Alla dessa olika parker måste verkligen vara helt underbara att ha tillgång till. Området och dina bilder här, från Queens tydligen, ser så helt annorlunda ut än vad man mycket förknippar och tänker på med NYC. Det ser ut som en liten förorts eller småstad på bilderna, ser väldigt idylliskt och "tyst" ut.
Förresten, du har ruskigt snygga och vältränade armare. Har jag förstått det rätt om jag minns från nåt du tidigare skrivit om att du inte tränar men allt bärnade på Lill-Skruttan är bästa styrketräningen :)
KRAMIS!

Petra H sa...

Jag håller med Anne, NYC har verkligen allt och jag förstår att ni inte känner att ni behöver lämna staden särskilt ofta.
Och jag upphör inte att förundras över vilken samhörighet ni har med de andra dagisbarnens föräldrar - så är det väl sällan på svenska dagis? Att man umgås så mycket på helgerna med varandra och barnen? Det är kanske för att ni alla jobbar på universitetet men det är ändå härligt att se.

Förresten, O har nog samma problem som lill-Skruttan med värmen - i lördags sov han nästan hela dagen när det var som varmast. Jag hade huvudvärk, antagligen från både värmen och för mycket sömn men orkade inte heller göra mycket...
KRAM!

Nenne Nennelainen sa...

Vad mysigt! Och vilka fina hus, passar ju finfint med en high-tec-kattlucka. ;-)

Åh ja jäklar, vilka vältränade armar! Så vill jag också ha! Här ska bäras bebis till de fyller 14!

:-D

Kram på er i värmen!

Saltistjejen sa...

Anne,
jo NYC är en stor stad och hår fins väldigt många olika typer av områden. Skyskrapor, låga hus, "radhus", fristående hus, parker etc. Ja till och med stränder som Brighton Beach och Coney Island.
Haha ang mina armar så ja kanske är de fortfarande hyfsat vältränade. Men det är nog enda delen av min kropp som är någotsånär tränad för tillfället! ;-) Och det är rätt att jag fortfarande inte kommit igång med någon vidare fysträning. Tyvärr. Men bära dryga 14 kg hit och dit gör iallafall at armarna håller sin okej hahaha!
Kramar!!!


Petra,
japp NYC har väldigt mycket och är på många cvis en fantastisk stad. Det roliga är att vissa personer inte ens lämnar sina egna områden. Det finns de som bor och jobbar i t ex Brooklyn och som säger att de i stort sett aldrig lämnar Brooklyn. DET är kanske lite konstigt, men visst i sitt vardagsliv kan man ju förstå stt det blir så om man bor och arbetar på samma ställe. Nu lämnar vi ju sällan Manhattan och än emr sällan East Side.... Lite som folk i Stockholm som t ex jobbade och bodde norr eller söder om staden och som sällan tog sig till andra änden.
Att vi umgås mycket med de andra föräldrarna är nog för att vi bor på samma ställe. Det är därför väldigt enkelt att ses. Dessutom har de flesta inga familjer eller så nära vilket gör att jag tror att många har vänner och sitt sociala nätverk lite som "stand-in" för föräldrar, syskon och far- eller morföräldrar.
Hoppas O och du mår bättre nu och att ni är något piggare!
Kramar!!!


Nenne,
javisst gör det!!!! Hahaha!
Och du armarna ja, tycker kanske inte själ de är något särksilt faktiskt. De har varit i betydligt bättre form, men visst. Just nu är de kanske den enda kropssdel som INTE förfaller med exponentiell hastighet.....! ;-)
Kraaam!

Petra H sa...

Hi hi, när jag tänker efter är det ju inte så att O och jag lämnar Bryssel särskilt ofta... Och när vi gör det, så är det för att åka utomlands, inte för att se andra delar av Belgien - vilket vi egentligen borde ;-) Det är väl det som är fördelen, eller nackdelen med att bo i en storstad! Även om Bryssel är pytteliten i jämförelse med NYC, ha ha!
Jodå, det är piggare nu... och svalare! Puh!

Desiree sa...

Pefekt med kalas i en park. Det är nog en av de stora fördelarna om man har barn som är födda på sommaren att man kan ha utomhus kalas och slipper städa och fixa hemma eller hyra lokal utan kan lätt ordna med lite grill och låta barnen springa omkring massvis och köra olika lekar utomhus. Är det stor skillnad mellan de olika stadsdelarna i NY. Skulle vara kul om du skrev om de olika delarna någongång och vart det är finast/hippast att bo och om det är olika sorts folk som bor i de olika delarna och vad för typ av människor som söker sig till varje del.

Ha en bra dag och hoppas att hettan och fukten börjar ge mig sig lite.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är jättebra att ha "sommarbarn" eftersom man kan vara utomhus! Det är dock alltid lite risky här på sommaren med alla t-storms som ma inte vet när de ska komma. Men oftast går det ju fint.
:-)
Ja jag ska försöka skriva lite mer om staden och de olika delarna. Det ÄR stora skillnader, Även INOM de olika stadsdelarna. Både arkitekturmässigt samt "kulturellt". Det sistnämnda menar jag att olika "typer av personligheter" söker sig till olika delar. En dl styrda av ekonomiska förutsättningar såklart, men även av annat som intressen, yrken etc.
Här är fuktigt idag med regn på schemat....
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Petra,
nej inte ens i Stockholm var vi runt så mycket i de olika delarna av staden. och Stockholm är ju verkligen LITET i jämförelse med NYC.... ;-)

Katarina på Filippinerna sa...

Va mysigt! Lill Skruttan och hennes vänner är verkligen roliga att följa! Kul med festen i en park!

Jag blir mer sugen att besöka NY, du har verkligen en förmåga att öppna upp ögonen för ett nytt NY, för mig.

Saltistjejen sa...

Katarina,
haha vad kul att du känner dig nyfiken på NYC! Det ÄR verkligen en stad för de flesta smaker. Så jag tror du skulle gilla den. Bara man undviker de allra värsta turistfällorna.... ;-)
Kram!!

Victoria sa...

Åh, vad mysigt ni har, och så fina bilder på lillskruttan också! Kalaset verkade ju vara hellyckat och en sån fin tårta sen! Klart födelsedagsbarnet var nöjt! ;o)

Många, många kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det var ett riktigt mysigt kalas! Det är ofta kul att vara utomhus och ha kalas tycker jag, bara vädret är okej.
Kramar!!!!

Anna, Fair and True sa...

Det såg onekligen väldigt trevligt ut i Queens. Parken, men särskilt husen.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var det mysigt och lugnt område!