onsdag, juli 21, 2010

Möten, telefonpill och BBQ

Klockan är inte ens 8 på morgonen men det är redan 26 grader ute. Idag spår mitt väderprogram på datorn att det ska bli 32. Blandat sol och regn. Hoppas dock att det blir uppehåll till kvällen för då ska det bli BBQ av stora mått. Varje sommar har M´s chef en BBQ för sitt labb. Detta inkluderar alltid både nuvarande och f.d anställda. Ofta kommer även en del av hans privata vänner. Så den här tillställningen tenderar att växa år från år. Trevligt brukar det iallafall alltid vara. Och GOTT! Kött, fisk och grönsaker av alla de slag grillas av Bossen själv. Hela kvällen. Tilltugg i form av diverse sallader, bröd, snacks etc brukar gästerna själva ta med sig som en slags knytis. Vin och öl brukar flöda rätt rejält. Vinet är inte sällan från Bossens egen vinkällare i Queens. Köttet har jag hört ryktas kommer från mycket bra köttaffärer så det är alltid mycket gott kött. Fisken särskilt laxen brukar också vara helt fantastiskt god! Bossen är det närmaste en gourmet jag någonsin kommit i verkligheten och endast väldigt bra mat är bra nog har jag förstått. Tur han har kulor...! Vi får se hur vädret ska bli men varmt vet vi redan. Frågan är om det blir med eller utan regn. Det här är dessutom den första BBQ´n med M´s labb där Lill-Skruttan går. Så jag gissar att det kommer bli lite mer spring för oss iår än tidigre år.

För tillfället synkar jag min iPhone. Oj, det känns konstigt att ha en iPhone. M hade lite iPhone-skola med mig igårkväll. Det lär ta en stund att lära känna den här lilla prylen tror jag. Men vi ska nog komma att bli vänner så småningom hoppas jag.

I övrigt består min dag mest av olika möten. Lite trist. För jag tycker ofta möten är rätt tråkiga. Men har man tur går man ut från ett sådant med lite nya idéer eller funderingar som kan hjälpa en på vägen. Idag lär väl bl a resultatet från gårdagen diskuteras lite. Hur gör vi nu? Hur ska vi gå vidare? Det kan nog bli intressant ändå. Men först ska det tragglas jättetrista saker på ett annat möte och det känns mest som onödigt tidsspill. Men är obligatoriskt så jag måste närvara. Jaja, jag får se fram emot kvällens grillfest och så kanske jag kan knappra lite på min nya telefon. I smyg....

10 kommentarer:

Desiree sa...

Grattis till nya telefonen. Alltid kul med sådant. Själv har jag en gammal stenålders eriksson just nu. Jag har inte ens en smart phone. Min motorola som jag hade blev så kass att den la av så vi hittade denna gammla som sagt som är ca 7 år men det funkar ju att ringa med den vilket är det viktigaste. C har dock en smart phone med touch screen vilket är något jag insett att jag inte vill ha. C gillar det inte heller så mycket för han kommer åt fel så lätt vilket jag också gör och den dumma telefonen ringer upp andra av sig själv osv då den ligger i fickan. Det får bli något med tangentbort istället då vi kommer hem till Sverige. Det lutar åt Ericssons nya X mini pro som ser himla snygg och fin ut.

Kul, jättekul med BBQ. Mums den där bossen verkar som sagt vara en riktigt gourmand. Det kommer säkerligen att bli mycket gott i år igen. Jag tror det kan vara trevligt för lilla E fast det blir lite mer spring för er. Håller tummarna för att det inte regnar till kvällen.
Blärk ja möten är inget kul. Sedan jag började på core faciliteten här har jag sluppit allt vad möten heter, sååå skönt.
Ha en underbar dag med BBQ och ny telefon.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! ja det är roligt! Själv är jag ju helt ny med sådana här tekniska finesser på mobilen. Touch screen känns både och måste jag säga. Jag gillar det mycket MEN jag tycker egentligen att det skulle finnas en "avstängningsmekansim" för den också. Som ett typ av "knapplås" om du förstår vad jag menar?
Jag ser dock fram emot att testa att använda internet samt att ev kunna blogga från iPhonen. Känns lite kul. Och BBQn ser jag fram emot! Mycket!
Stor kram!!

Marianne sa...

Grattis till både resultat och telefon! Min Nokia har redan börjat strula, köpte den i januari i år, så jag funderar att byta till en iPhone när jag kommer hem. De är ju landsbundna, dumt nog, så jag kan inte köpa den här.

Kul att gå på BBQ i kväll! Hoppas ni får trevligt och gott!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
trist att din mobil krånglar. Tycker att vissa saker bara SKA fungera. Datorer, telefoner och bilar!!!! :-)
Du skulle nog gilla iPhone du som redan är så Apple-frälst! :-D
Kanske kan du som sagt skaffa en när ni kommer hem till Sverige.
Stor kram!

Desiree sa...

Det hade varit himla smidigt med någon form av lås på screenen. För min del blir det ny telefon då vi flyttat hem som sagt. Det lär inte bli någon iPhone eftersom jag inte direkt är en fan av apples produkter men defintivt någon form av android som har många apps och som man också kan surfa, blogga och Skypa med.

Kramis!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag tycker att ett "lås" skulle varit bäldigt bra! Särksilt när man vill visa t ex film eller annat för Lill-Skruttan som alltid lyckas stänga av filmen för att hon petar på skärmen! Haha! ;-)
Nej Apples produkter passar ju inte alla. Själv gillar jag framförallt Mac-datorer nu och skulle helt inte byta tillbaks till en PC ever! ;-)
Kram!

Petra H sa...

Ha ha, jag läste Bosses... istället för Bossens... :D
Kul med din nya iPhone även om ajg är som Desiree, jag vill ICKE ha touch-screen! Men vad konstigt att det inte går att låsa "tangentbordet"!? Jag MÅSTE ha en ny mobiltelefon och jag måste lägga över alla mina kontakter från gamla telefonen på mitt simkort. O lyckades rädda dem från telefon som gick sönder till ett exceltable men jag måste nog lägga över dem manuellt :-( Jaja, det är iaf ett ypperligt tillfälle att sortera bland gamla nummer till folk jag inte ens kommer ihåg vem de är!!! (och vissa fd pojkvänner, ha ha, som jag varken har kontakt med eller vars nummer fungerar längre eftersom de flyttat från Belgien - snacka om GAMLA kontakter!)
Jag är ju verkligen en bakåtsträvare som varken vill ha kamera, mp3-spelare eller någon annan extrafunktion på min telefon... Men när jag kollade på mobiler för några veckor sedan insåg jag att vill jag ha en triband (om vi skulle resa till USA / PR i framtiden t.ex) så blir det automatiskt en dyrare och mer avancerad telefon.
KRAM

Petra H sa...

Förresten, det där med iPhone och att de är landsbunda gör ju också att jag inte kan skaffa en sådan, jag som har ett svenskt, belgiskt och spanskt nummer som jag byter till när jag reser... Det är himla smidigt och framförallt BILLIGT att ha lokala nummer när man är hemma, både för en själv och för vännerna.

Saltistjejen sa...

Petra,
hahahha BOSSES! Kul tycker jag!! :-D
Ang det här med mobiler är det knivigt. jag var som du förut och ville egentligen bara ha en LITEN och smidig mobil som man kunde ringa samt skicka sms från. Vi får väl se vad jag tycker om den här iPhonen efter ett tag. De flesta jag träffat som varit som JAG förut har ändå blivit helt hooked på sina iPhones när de väl skaffat. kanske blir jag likadan???
I Sverige kommer jag nog att ha min gamla svenska med svenskt kontantkort också. För att ringa där. MEN ev kan man nvända wifi och Skypa lite med M när han rest tillbaks hit till USA. Det hoppas vi iallafall ska gå bra! Men jag bryr mig inte om att tänka på at ha en mobil som ska fungera både i Sverige och här eftersom jag är sååå sällan i Sverige att det inte är ngt jag priortierar alls. Men som sagt, för din del är det ju annorlunda eftersom ni ju reser så mycket till olika länder i Europa. Vi hade tri-band mobiler när vi flyttade hit vilket fungerade, men det jobbiga var att den frekvens som FUNGERAR här ändå är en mycket DÅLIUG sådan så täckningen var rätt usel. Det märkte vi när vi väl bytte till amerikanska mobiler.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Det lät som god chans för lyckad grillfest! Får läsa vidare :)