måndag, juli 05, 2010

4th of July

Gårdagens Nationaldag firades tillsammans med vänner i Harlem. Vi hade blivit inbjudna på en spontan grillfest. Dagen var otroligt varm. Runt 35 grader och solsken. Här i staden blir det dock ännu varmare eftersom betong, och husbyggnader suger åt sig värmen och det känns ofta som om den slår tillbaka mot en när man promenerar på gatorna. Vi tog därför en taxi upp till Harlem istället för en långpromenad. Ett klokt beslut. Det blev en mysig och trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med våra vänner. Och mat, ja det fanns i överflöd. Det var så mycket kött att vi åt i två omgångar. Först olika sorters korvar och lammkotletter. Sedan ett par timmar senare blev det "steaks". Självklart fanns en massa vegetariska tillbehör också. Grönsaker grillade på grillen, sallader och olika slag samt vår "dessert" i form av frukt, jordgubbar samt lite olika ostar. Deras uteplats är "nedsänkt" vilket var skönt eftersom det gjorde att det var något svalare där än ute på "gatorna". Detta märkte vi när vi skulle gå hem. Både M och jag blev väldigt förvånade när vi klev ut på trottoaren utanför deras hus. Värmen ångade mot oss från huskropparna och det var väldigt varmt fortfarande. Något vi inte känt av på samma vis då vi suttit ute och ätit. Det blev taxi hem igen med en halvsovande Lill-Skrutta. En mysig Independence Day var till ända. Vi hade hade haft väldigt trevligt och alla hade vi dessutom haft lite roligt år det faktum att alla utom de tre barnen som var med var icke-amerikaner....


M innan de flesta gästerna anlände.


Lill-Skruttan kollar temperaturen på isvattnet som omger öltunnan.


Mingel och grillning.


Det gäller att roa sig.


Lill-Skruttan lekte en hel del med 5-åriga N som var där. Det syns inte här men på hans t-shirt var det dalahästar eftersom hans moster bor i Göteborg...!


Här letar de efter katterna som gömt sig under soffan.


En del av uteplatsen.


Favorithatten på.


Jag och Lill-Skruttan kollar in hur det går med grillningen.


I väntan på maten.


Lite mingel. Grillen samt den första "omgången mat".


Mmmm....!


E och U


Värdparets träningcykel åkte ut eftersom både N samt Lill-Skruttan gärna ville "cykla". Fast Lill-Skruttan nådde inte ned till pedalerna så hon satt hellre på "stången" än på sadeln.


Här gosar Lill-Skruttan med yngsta festdeltagaren "Baby C".

9 kommentarer:

Livet enligt Jenny sa...

Oj vad lik skruttan är dig!! Roligt att se. Vad mysigt ni verkar ha haft och vad underbart härligt med så varma sköna kvällar. Här biter sig kylan kvar och jag undrar när den riktiga sommarvärmen skall komma eller om den överhuvudtaget inte kommer.. Är dock nöjd så länge det inte är drivis och spöregn så jag klagar inte..så mycket i alla fall..hihi
Ha det så gott!
Kramen

Nenne Nennelainen sa...

Vilken fin klänning Skruttan har!
Hoppa allt är bra med er! :-p:-p:-p

KRAMAR

Millan sa...

Det ser ut som ett valdigt trevligt firande! harligt med lite spontanfest sa dar! Men fy.. vilken varme. Jag fixar inte riktigt nar det blir sa dar varmt. Det gar ju an om man ligger pa en strand men blir mycket varre i staden.
Kram

Desiree sa...

Ser ut som ni fick ett underbart och jättemysigt firande av nationaldagen. Kul med lite eget firande på eget sätt som utlänningar. Massvis med god mat fick ni. Mmmmm ser såååå gott ut! Själva maten från på vårat grannkalas var inte någon superhöjdare. Burgarna var lite torra och smaklösa. Det ni fixade ser betydligt godare ut. Jag gillar din klänning som du har på dig. Jättefin sommarklänning. Den ser skön och luftig ut. Vilken perfekt liten uteplats. Jag måste säga att jag gillar deras inredning i vardagsrummet. Ser sååå modernt ut och fräscht. Sådan inredning ser man inte alls här nere i södern. När jag ser bilden över deras vardagsrum känner jag åh wow, snyggt!

Kram och sköt om dig i hettan.

Taina sa...

Fullt upp som vanligt! OCH roligt som vanligt. Kul att ni känner så mycket folk. Dessa överraskningar är alltid roliga. Vi fick en inbjudan vi med, men Bella skulle jobba och sedan ut med sina kompisar och jag jobbade i stort sett hela kvällen....något less just nu.

Stay cool!

KRAMAR!!!

Anne sa...

Ella är ALLTID så söt, hon har alltid så himla fina kläder på sig. Gillar stilen och färgerna ni väljer på hennes kläder. Jag har personligen lite svårt för barnkläder med en massa neonblinkande text typ "I´m the captain in the house" och liknande. Tycker det finnas mycket barnkläder med så fula tryck och texter... Men inte på er Lill-Skrutta inte, hon är alltid så snyggt klädd!
Ni verkar haft ett toppen Fourth firande! Visst är den där hettan inne i stad värre än utanför, som du säger känns det verkligen som värmen och luften bara slår emot en. Luftfuktigheten till på köpet som ni har gör det ju än värre.
Det är verkligen otroligt med här eltopparna som kan komma. Ibland kan jag känna att affärer och olika platser kunde skruva ner sin AC liiite. Oftast är det ju svinkallt typ bio, affärer med mera. Där finns nog lite att spara, genom att sänka tempen. Visst, man vill ju inte gå och svettas inne och snåla på AC. Men jag brukar ha AC varmare än jag har värmen på vintertid. Några grader kallare inomhus vintertid, några grader varmare inomhus sommartid. Jag vet min granne som kör 66F AC inomhus sommartid, hon har inte ens så svalt vintertid utan termostaten inställd på varmare då.
För några somrar sen var elförbrukningen på västkusten så belastad att företag tvingades skära ner på sin kapacitet så pass mycket att de var tvungna ha de anställda skippa x-antal timmar för att sätta lapp på luckan.
Las Vegas drar ju extremt mycket el som ska gå till allt neonblink där också. Hörde att LAs Vegas ensam producerar extremt mycket el, sett till storleken på stan och antalet människor som bor där.
Jaja, det var en parentes och babbel från min sida.
Hoppas i alla fall att ni får en toppenfin vecka! KRAM

Saltistjejen sa...

Jenny,
haha tycker du?! Jag tycker hon är mer lik M än mig faktiskt. Men visst finns drag av mig också.
Ja det rä härligt med varma kvällar fast nu på senare tiden har de varit lite i varmaste laget måste jag säga...
Kram!!


Nenne,
tack! Ja jag gillar ju ränder vilket kankse märks i hennes garderob, haha!
Kramar!


Millan,
ja det var himla trevligt, gott och mysigt!
Och jag håller med dig om att det är mest jobbigt när det blir sådär jäääättevarmt.... Man vet liksom inte vart man ska ta vägen.
Kram!


Desiree,
ja de har det jättefint hemma hos sig! Som att komma in i en snygg möbelaffär som M sa när vi var där senast. Modernt och stilrent. Enkelt och med mycket yta! Jag gillar det. Tyvärr är det inte så barnvänligt så det lär dröja innan vi själva kan ha det så snyggt hemma....
Tack för kommentaren om min klänning också. Den är tunn och därför jätteskön nu när det är så varmt.
Stor kram!


Taina,
japp fullt upp är det. Som vanligt. Men så länge det är roliga saker är det ju inte så jobbigt med mycket på schemat. Detta var dessutom inte alls planerat vilket gör det ännu roligare. Jag gillar när det händer lite spontana saker. Hoppas du snart får vila lite också!
Kraaaam!


Anne,
tack! Jo vi är inte heller så mycket för det där "prinsesslika" så det blir inte så mycket sådana kläder. Gissar att det lär komma senare när hon själv väljer, men än så länge kör med sådant vi själva tycker är snyggt. OCH praktiskt.
ACn i vårt vardagsrum går för fullt. Ändå orkar den inte i den här hettan. I sovrummet räcker det dock att vi har den på low. Det blir ändå svalt. Jag gillar inte när det är kyligt inne, utan vill helst bara ha det svalt ochf ramförallt TORRT. Ibland när det är väldigt fuktigt är det mer för den saken skull vi kör AC än för själva temperaturen.
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Vad fint alla era vänner verkar bo! Ingen har någon skruttig gammal lägenhet och alla har parket och inte äckliga heltäckningsmattor. Och snygga möbler och inredning! Måste vara för att det är New York! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja de flesta vi känner har faktiskt sluppit just heltäckningsmattor! :-) Just de här vännerna har ju flyttat in i ett nybyggt hus så allt är tipptopp. De är dessutom européer vilket kasnke förklarar stilen på möbler en del. Men vi har även varit i hem med mer "klassisk amerikansk stil" på möblemanget. D v s mer tungt och stort och bulkigt.