fredag, juni 25, 2010

Riktigt mysig Midsommar

Ja det blev riktigt mysigt och trevligt vårt Midsommarfirande nere i Battery Park. Vägen dit var dock ingen höjdare. En smågnällig Lill-Skrutta, hetta, lite stress samt New York Citys tunnelbana var inte den bästa kombinationen. Men till slut var vi framme. Ungefär 1 dryg timme senare än vad vi först planerat.

Som tidigare år var det smockat med folk. Helt otroligt! Efter några telefonsamtal hittade vi till slut Trillingnöten och hennes familj. Vi hann dock inte prata så jättelänge eftersom vi gick på jakt efter en plätt att sätta ner våra rumpor på. Eftersom lilla N var ganska trött så bestämde de sig sedan för att påbörja sin hemresa till Bronx. Så vi beslöt helt enkelt att försöka få till ännu en träff under lite lugnare former. Troligen här hemma hos oss.

Vi lyckades dock träffa Fröken Anki och hennes J. De slog sig ner med oss på vår filt. Ett par andra svenska vänner var också med och vi hade som sagt en riktigt mysig kväll. Att fira Midsommar som utlandssvensk är som sagt lite speciellt. Att vistas i Battery Park en Midsommarafton är lite galet minst sagt. Detta år kändes det dock betydligt roligare och trevligare än de senaste gångerna vi varit där. Trolig orsak är att vi var fler denna gången. Så att vi faktiskt satt ner och pratade. Plus att det var kul att Lill-Skruttan fick se detta. Inte för att jag tror att hon greppade något av det, men hon tyckte ändå det var skoj. Mesta tiden. Till nästa år ska vi dock ta med en ordentlig "middag" så som alla rutinerade picknick-midsommarfirare vi såg runtomkring oss. Med sillar, köttbullar och annat. Jag såg till och med en jordgubbstårta skymta bland filtar, blommor och barn. Imponerande. Nedan är ytterligare bilder från kvällen.


Lilla N och Lill-Skruttan stiftar bekantskap. Det var mest lilla N som ville ha kontakt. Lill-Skruttan var väldigt blyg. Syns kanske både på kropspråk och ansiktsuttryck?! Kolla särskiöt den nedre högra bilden... Hoppas de får lite mer tid på sig nästa gång.


Vädret var fantastiskt. Kvällen var sådär alldeles lagom varm. Ljum med fläktar från vattnet. Ingen mygg och härlig kvällssol.


Frihetsgudinnan


Jag och Lill-Skruttan


Dans kring stången. mannen i blått med keps påå huvudet spelade dragspel.


Jag och Lill-Skruttan dansar "Grin-Olle"


Det var som vanligt ett spelmanslag som stod för musik och sång. På svenska. Vår svenska kompis O hade med sig svenska nubbar som han frikostigt delade med sig av. Vår andra svenska kompis K var otroligt midsommarvacker i sin blomsterkrans och hennes lilla L så söt.


Jag och Fröken Anki!


Midsommarpuss!


Lill-Skruttan


Kunde inte låta bli att smygfota den här tjejen. Snacka om att hälla upp snapsar med midsommarstil!


Mot slutet av kvällen började vår kompis O att dela ut sina resterande nubbar till höger och vänster. Han blev snabbt väldigt populär. Här med två av sina nyfunna kompisar. Vi beundrade alla den vänstra killens tröja. Han var faktiskt amerikan men hade köpt t-shirten i Sverige.


Vi var hemma runt halvtiotiden. Lill-skruttan var supertrött och det blev läggdags rätt fort för henne. Själva fixade vi en sen Midsommarmiddag. Det blev matjessill för min del. Abbas inhandlad på Ikea. Jag ÄLSKAR matjessill!!! M som inte är lika sillförtjust som jag stekte kötttbullar.


Efteråt kunde vi mumsa på det här!!!!!! Det var Trillingnöten som varit så himla go och tagit med detta över Atlanten till oss! Dessutom fick Lill-Skruttan en CD med barnvisor. Gulligt! TACK!!


Kvällen avslutades framför TVn med ett avsnitt av Inspektör Lynley. Det var jag som var sugen på lite engelska mord. Smågodis och engelsk kriminalare på TV- så mycket svenskare kan det väl knappast bli haha?! Imorgon blir det eventuellt ytterligare en träff med Anki och J. Känns jättekul eftersom vi hade så himla trevligt ihop men tiden som vanligt rusade alltför snabbt.

16 kommentarer:

Anonym sa...

vilka fina bilder! härligt att fira midsommar tillsammans med andra svenskar. Kul för er dotter att hon får dansa ringlekar. För första gången på flera år är vi i swe och firade i tällberg igår, typiskt midsommarväder: regn och uppskjuten majstångsresning..

Desiree sa...

Vad kul att det blev så lyckat. Ser jättefint och mysigt ut. M är så fin med krans på huvudet och allt. Ja jag antar att det är trevligare om man är fler och är ett litet gäng och har sin egen picknick filt och sådant. Ser ut som ni fick riktigt mumsig midsommar mat också. Äkta smågodis som trillningnöten hade med sig förstår jag var en superhit. Vad kul att lilla E fick vara med om detta och dansa lite kring stången och allt.
Jätteroligt med bloggträffar och att du hann träffa både fröken Anki och trillingnöten.
Underbara bilder. Fin stämning och vacker kväll.Men oj vad mycket folk!
Ha en bra dag här ska vi fira midsommar idag som vi brukar.
Kram!

Annika sa...

VAD bra att det var trevligare iår än tidigare år.
KUL med bloggtgräffar också. Anki och J känner jag ju igen :-)
OCH vad gott med smågodis, mmm....
Kram!!
FINA BILDER!!!

Saltistjejen sa...

Anonym,
tack! ja det var roligt iår. Har inte tyckt det var så kul tidigare år (mer än första året) men nu var det skoj. Ja och regn på Midsommar känns som en svensk klassiker... ;-)


Desiree,
ja det blev riktigt lyckat. Enda var att vi såklart skulle haft med oss mat. Vi blev rätt hungriga på slutet. Det såldes mat där men det var så långa köer att ingen var sugen på att ställa sig i kö så länge. Middagen hemma sedan var ju iallafall jättegod! :-)
Kram och ha ett riktigt fint midsommarfirande med era vänner idag!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp väldig skillnad iår mot förr. Säkert för att vi var ett större "gäng" samt att det var annorlunda med att ha med sig Lill-Skruttan dit. :-)
Bloggträff var också superkul! Vi sak kanske träffa Anki och J igen idag på en fika, och Trillingnöten senare innan de reser tillbaks till Sverige i juli.
Hoppas nu att du och K får en riktigt bra resa hem till Sverige!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Halloj!
Vilka fina bilder det blev! Vad skönt att det var trevligt efteråt i alla fall (trots att vi inte kunde stanna så länge till!)! Anki verkade jättetrevlig, det lilla jag hann se av henne :) N kom hem helt slut vid nio och sover middag nu idag :) Det blev en lång dag. Jättetrist att vi inte hann träffas mer men vi räknar mer en träff lite senare under lugnare förhållanden :) Det var i alla fall kul att vi hann säga hej och att tjejerna fick stifta bekantskap en snabbis i alla fall :) Kram så länge!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
jag förstår om hon var trött lilla N. Långa dagar för henne nu. Hoppas att dagen idag varit bra hittills med farfarsträff och allt.
Självklart ska vi ses igen! Vi får höras i veckan via email och bestämma någon bra dag!
KRAM!!

Mrs Clapper sa...

Lika härliga bilder som alltid! Ser ut som om ni hade det riktigt bra på midsommar!

Tack för bloggtipset, klickar in där genast och börjar läsa in mig :)
Jag kan tänka mig att levnadskostnaderna i New York är väldigt, väldigt, VÄLDIGT mycket högre i snitt än vad vi ligger på här i Växjö så det blir nog ganska stor skillnad! (Sen har vi fördelen att ha familjen utspridd en del över staterna så då blir det en del hotellnätter man spar!)

Hoppas att ni får en fin söndag!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja det blev en riktigt lyckad Midsommar tycker jag! Vad bra att du kan läsa lite på Desirees blogg! :-)
Och visst är det stor skillnad på levnadsomkostnaderna här jmfrt med vad vi hade i Stockholm...
Stor Kram!

Marianne sa...

Harligt midsommarfirande! Nar det ar mycket folk och musik och sill, ja da kan man fira aven i utalndet. Synd att ni inte hann traffa Trillingnoten mer, hoppas det kan bli senare.

Var basta midsommarafton i utlandet var i Sofia, nar vi var tre som ordnade och bjod in alla som pratade svenska.

Harliga bilder!

KRAM!

Emmama sa...

Snacka om att fira i stil! :) Och spola-kröken-tishan är ju jättefin! :)

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det blev riktigt mysigt och roligt!!! Och Trillingnöten hoppas jag verkligen få träffa mer snart. Det blev lite väl kort men jag förstår verkligen att N blev trött och eftersom de skulle hela vägen till Bronx från södra Manhattan så är det en låååång resa.
Kram!!!


Emmama,
haha! Ja den t-shirten hade vi roligt åt. Nostalgi!!
;-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Det lät ju trevligt (och trevligare än tidigar i år). Jag tror midsommar mer är just barnens högtid och att det är roligare när man har barn. Tur att du fick i dig lite sill till slut. Jag föredrar också matjesill över all annan sill!

Hur kommer det sig att det är just i Battery Park man håller det? Känns som Central Park borde vara lämpligare. Fast Battery Park är väl iofs mer tillgängligare för de som kommer med färja från olika ställen kanske.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jag har ingen aning om varför det är Batttery Park. Men det fina där är närheten till vattnet. DET gör mycket tycker jag som ju har midsomrar i skärgåden i minnet... :-)
Kanske är det enklare att få "tillstånd" till sådana här evenemang i just Battery park jmfrt med Central Park. I Stora parken händer det ju så mycket hela sommaren att jag kan tänka mig att det nästan är "fullbokat"??
Och visst är det annorlunda med sådana här högtider när man har barn. Men jag ahr haft många roliga och fina Midsomrar i Sverige med utan barn! :-)
KRAM!

Petra H sa...

Ha ha ha, kan bara skratta åt sista stycket - det ÄR verkligen superdupersvenskt med engelska mord-tv-serier!! Jag kommer ihåg för några år sedan när jag försökte få kontakt med familj och vänner i Sverige och INGEN ville prata med mig för det var ju "Midsomermorden" på TV :D
Härligt med midsommarfirande i NYC, jag var besviken att de inte hade musik vid midsommarstången i Yngsjö i fredags men det var ju så klart ett mycket mindre firande ;-)
KRAM!
PS Jag GLÖMDE köpa lösgodis den här gången vi var hemma, hur klantigt är det??

Saltistjejen sa...

Petra,
jamen visst ÄR det!!! De flesta svensakr jag känner ÄLSKAR brittiska mordserier! :-)
Nej det låter lite trist att dansa kring stången utan musik. Men ni verkar ändå haft ett ritkigt bra Midsommarfirande tycker jag! :-)
Me att du glömde lösgodis!!! DET var verkligen klantigt, hahahha! ;-)
Stor kram!