torsdag, september 30, 2010

Ändrade planer

Det blir ingen biokväll ikväll. På grund av trötthet och väder bestämde M och jag att vi hellre ville mysa hemma tillsammans med Lill-Skruttan och Olgakatt. Det har varit intensiva dagar framförallt för M den senaste tiden och själv känner jag att jag gärna stannar hemma jag med. Det känns riktigt bra.

4 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Låter som riktigt bra och trevliga planer. Ni verkar ha haft full fart hela tiden trots allt regn. Vad roligt för er alla med Olgakatts besök. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne.Marie,
tack! ja det var en riktigt bra kväll.
Kram!

Trillingnöten sa...

Visst är det skönt att bara vara hemma ibland! Och när man faktiskt tänkt gå ut, men bestämmer sig för att ställa in, då kan det kännas ännu skönare!
Jag lovade ju att jag skull berätta den stora "hemligheten" hur vi lägger N redan klockan 19...hehe. Vi startade tidigt med läggningen och rutiner, jag tror att det har hjälpt. I början låg spjälsängen bredvid vår säng och maken låg bredvid henne när hon skulle sova med handen på hennes rygg och vaggade henne fram och tillbaka tills hon somnade. Efter någa månader kunde vi sedan lägga henne i sängen och hon somnade själv efter en stund. Vi har bestämda rutiner. Vi äter innan klockan 18, sen är det dags för bad/dusch, hudkräm, blöja, pyjamas. Kanske lite TV om det finns tid. Klockan 19 busar vi in i hennes rum. Godnattsaga, ligga bredvid och sjunga några sånger. God nattkram och puss och sen lämnar jag rummet. Hon kan ligga och prata en stund för sig själv innan hon somnar, ibland somnar hon på en gång.
På morgonen kan hon vakna tidigt, men ligger i sängen tills vi kommer in. Ibland sover hon till 9 (då kan hon ha legat vaken en stund på natten och sen somnat om)...Hon är verkligen lätt å ha att göra med :) Vi har haft tur! Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
wow!! haha kan säga redan nu att så skulle det inte gå att natta vår tjej! Om vi inte är med henne tills hon somnar så går hon helt enkelt bara upp!! :-)
Och trots att vi försöker ha en del kvällsrutiner så vet jag inte om det hjälpt så mycket. Fast å andra sidan är det kasnke så att vi själva är ganska dåliga på rutiner så det blir sällan någon superrutin...? Mer vissa inslag som är desama de flesta kvällarna inför läggningen.
Skönt för er iallafall att hon både somnar och sover så bra!!!!! .-) Ni får dessutom rätt långa kvällar då med vuxentid vilket kan vara det jag saknar eftersom vår lilla tjej somnar såpass sent.
kram!!