torsdag, september 30, 2010

Kvällsaktiviteter

Onsdagskvällen bjöd på olika aktiviteter. Först träffades vi allesammans här hemma och åt hemlagad lasagne till middag. Olgakatt var modig och kom ombytt redan till middagen. M tog inte på sig den vita skjortan förrän efter maten. Vid 19-tiden begav sig finfolket iväg mot The Met medan Lill-Skruttan och jag gjorde en betydligt kortare resa, nämligen ett par våningar upp med hissen. Där blev det helkväll tillsammans med våra vänner. Jättetrevligt som alltid. Med middag för de som inte redan ätit, sedan efterrätt i form av körsbärspaj och glass. Barnen hade otroligt roligt och Lill-Skruttan lyste av glädje och lycka tillsammans med sina bästa vänner. Det blev allt från tea party till tunnelkrypning och sångstund.

M i vit skjorta och Olgakatt i sin otroligt coola klänning. M tyckte den var lite futuristisk i stilen så vi kallade den sedan för hennes rymddräkt.


Lilla E och Lill-Skruttan leker med E´s cupcakes.


Sångstund i soffan och självklart blev det "Wheels on the Bus".


Glass i stora lass!


Tre glassätande vänner på rad. Så söta!

Väl hemma igen blev det nattning men den tog ganska lång tid. Lill-Skruttan låg länge och blickade ut i mörkret. Suttandes på nappen. Man kunde riktigt se hur hon låg och tänkte och funderade. Jag frågade till slut vad hon tänkte på och då kom det fram att hon tänkte på sina kompisar. Till min stora förvåning nämnde hon själv då barnen Orange Room. Sedan såklart även E och R samt W. Hennes bästa vänner. Även deras respektive föräldrar. Det märks att hon verkligen känner sig hemma och trygg även med dem vilket jag tycker är så otroligt härligt. Vi pratade en del om dem och så småningom kunde hon sluta ögonen och somna. Som sagt, jag tror det pågår ofantligt mycket i hennes huvud just nu. Och stunder som dessa skulle jag kunna betala rejäla summor pengar för att kunna få ta bättre del av hennes tankar och resonemang. Det är sådana gånger jag kan längta till att kunna kommunicera ännu bättre med henne

Imorgon kommer Olgakatt att vara barnvakt så M och jag får en kväll ute. 
Troligtvis blir det bio.
Lyx! Igen.

8 kommentarer:

Eva Henriksson sa...

Hoppas nu att även denna dag blir så fin som de andra. Olgakatt var verkligen fin i sin rymdklänning.
Gullig flicka du har med många tankar,

Katarina på Filippinerna sa...

Vad fina och uppklädda de är på bilden! Verkar som det var trevligt, likaså Ella!

Ha en trevlig kväll själv nu!Njut!

Anna, Fair and True sa...

Jag hade också hellre valt som du då opera inte riktigt är min grej. Som du går jag gärna på det någon gång då och då men har inte blivit fantast.

Vad kul att Ella ändå nämnde Orange room-kompisarna själv. Bra tecken tror jag.

Tänk vad häftigt att barn ändå har sina egna liv på ett sätt, som vi inte har inblick i. Man tror att man vet allt om sitt barn och känner det utan och innan men det är inte alls så, eller i alla fall inte rätt ut. Just nu kan hon inte berätta allt för hon inte kan sätta ord på det och när hon väl kan prata så kanske hon inte VILL berätta allt för er (och det blir kanske mer och mer så med åldern haha :)

Desiree sa...

Stiligt par M och moster. Du och E fick ocksa en mysig kvall. Snallt av moster att stalla upp som barnvakt sa att du och M far en kvall pa tu man hand. Vad ska ni hitta pa for nagot?
Skont att E kanner sig hemma i Orange room nu och har fatt riktigt bra vanner.
Kram!

Annika sa...

Alltså M och Olgakatt är som mor och son. M kan inte likna sin mamma mer än han liknar sin moster va?? OTROLIGT!!!
OCH vad fina de var då de travade iväg till MET! VAD avis jag blir på dem! Skulle ha velat följa med!
OK, så Olgakatt bor inte hos er på heltid sas? Trevligt att hon barnvaktarså ni får gå ut.
HÄR PISSREGNAR det, jag jösses, det vräker ner idag. Som om himlens portar öppnat sig. Antar att ni har samma i NYC.
KRAM!!!!

Saltistjejen sa...

Eva,
javisst var hon fin i sin "rumdklänning"! :-)
Och ja vår lilla tjej har väldigt många tankar som hon bearbetar just nu....
Kram!


Katarina,
de hade en jättebra kväll berättade de när de var tillbaks.
Kram!


Anna Fair and True,
japp jag tyckte det kändes bra om än förvånande att det var just barnen i Orange Room hon nämnde. Men det är förhoppningsvis ett gott tecken.
Och jo visst kommer det att komma en tid när hon KAn men inte VILL berätta allt för en. Men det är ok tycker jag. Vi behöver alla få h våra hemlisar också! ;-)
kram!!!


Desiree,
ja det var en mysig och rolig kväll för både M och mig på varsitt håll. Ikväll blir det nog bio. Det är lagom i tid. Vi äter middag alla tillsammans hemma och sedan går m oh jag iväg och ser en film.
Kram!


Annika,
hahaha! Ja de är väldigt lika! :-D
Kul att du tycker det du också. De är tydligen båda lika Olgakatt och M´s mammas pappa, dvs M´s morfar. Men M är även lik sin pappa också. Men många drag samt färgerna har han efter sin morfar. Säger de som vet...
Nej Olgakatt hyr ett rum ett par våningar ovanför oss. Men tar hissen ner varje morgon och hissen upp på kvällen.
Här är vädret jättetrist idag också. Synd.
Kramar!

Annika sa...

ÅÅÅh, vad SMART!!!
Lite lika som vi förhoppningsvis får det på vår bloggträff?
Låter som den perfekta lösningen för Olgak och er!!
Ja, jösses så lika de är. KUL!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp preci vad jag hoppas kunna hitta till bloggträffen som ska ske i november! :-)