torsdag, september 23, 2010

Sommar i september

Ja det är slutet av september. Nästa vecka går vi in i oktober månad. Men här är som vanligt hösten väldig mild. Jag älskar höstarna här! Då värmen fortfarande hänger kvar men fukten är i stort sett borta. Framförallt så är kvällarna och nätterna ofta svala. Även om temperaturen på dagarna kan ligga mellan 25-30 grader så är det en annan typ av värme på något vis. Man behöver ofta inte ens ACn på kvällarna längre utan man kan öppna fönstret på glänt och få in lite svalare luft på det viset. Huset har heller inte sugit åt sig dagsvärmen på det sätt som det gör under sommaren så det är inte outhärdligt inne. Grönskan börjar skifta lite mot de mer guldmättade färgerna, men ännu är de bruna tonerna inte här.
September månad. Höst men ändå inte.

Imorgon är det fredag. Och vi får fint besök. Det är M´s moster Olgakatt som återigen besöker en av sina favoritstäder. Hon är nog den flitigaste besökare vi har haft. Detta är hennes 4:e besök här (om jag minns rätt) och så många gånger har nog ingen av våra bekanta varit här. Vare sig andra familjemedlemmar eller vänner. Sedan vi fick Lill-Skruttan har hon dock haft "eget boende". Förra gången var hon här med en god vän "Dam B" men nu reser hon ensam.  Det ska bli jätteroligt att ha henne här igen!

8 kommentarer:

olgakatt sa...

Håll kvar vackert väder, tack!
Resfebern är i topp!
Kram

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
ja vädret ser rätt bra ut de närmsta dagarna. Helgen verkar åtminstone bli fin och varm. Sedan ngt svalare men ändå fint i början av veckan.
Välkommen!!!
Kram!

Anne-Marie sa...

Ha ett riktigt härligt besök av Olgakatt. Måste vara himla kul att någon kommer och hälsar på så ofta. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack det ska bli jätteroligt med besök och det är verkligen en av fördelarna med att bo där vi bor. Många kommer hit. :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Jag älskar också hösten i NY! Mycketmycket mer än här. Inte lika mycket regn. Första året jag var där 2005, så gick jag i T-shirt den 8 oktober. Det var en medeltida marknad som vi var på. Jätteskönt...Nästan lite skönare än sommar. Somrarna kan vara så fuktiga och varma :) Ha dte så kul med Olgakatt! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är ju varmare här och mer sol under hösten än i Sverige. Haha vår höst här 2005 var också vår första här. Men jag minns mest att oktober var såååå regnig! heeelt otroligt regnig. Tror det var ett rekordår med regn i just oktober månad det året. Vi tyckte det var jättejobbigt för vi bodde i en temporär lgh då som var mer som ett hotellrum och vi ville ut och utforska staden. men i konstant hällregn dagarna i ända var det inte så kul det heller....November blev det fint igen dock k och jag minns att vi kollade NY maraton i sandaler och t-shirt. Och den tävlingen går ju alltid första helgen i november. :-)
kram!

Anna, Fair and True sa...

Önskar det var sådana höstar i Sverige! Iofs var det 20 grader idag men jag sitter och häckar på kontoret :(

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja just hösten tycker jag är en favoritårstid här på amerikanska östkusten! Och då saknar jag inte det svenska klimatet och vädret så mycket. På somrarna däremot kan man sakna den svenska sommaren. När den är fin! ;-)