torsdag, september 16, 2010

Labor Day Weekend med vänner - söndag

söndagmorgonen började vi dagen med en riktigt god och lite stadigare frukost. Bacon och äggröra. Medan vissa fixade frukosten underhöll andra barnen. Vi hade inga direkta planer för dagen men efter ett tag bestämde vi oss för att åka till Storm King Art Center. Detta är en enorm park med stora skulpturer utställda. Omgivningen är vacker och man kan verkligen ägna en hel dag att gå runt där. Jag och M var där för ca 2 år sedan då vi också hyrde en av Rockefeller University´s stugor. Den lilla som ligger ett stenkast från den vi bodde i denna gången. När vi besökte Storm King den gången var det dessutom helt sagolika höstfärger vilket var väldigt effektfullt eftersom många av skulpturerna är rödorange eller rostfärgade, men även utan dessa måste jag säga att det är väl värt ett besök! Nu när vi kom dit såg vi väldigt många som hade med sig filtar, ja till och med stolar på vilka de satt och hade picknick. Mysigt!
Nedan är bilder från söndagen (obs! även dettai inlägg är det många bilder!).

Lässtund i soffan med R´s mamma. Senare roade sig de små liven själva med hjälp av M´s iPad. Detta i väntan på frukosten.


Efter frukosten var vi alla ute en stund innan vi begav oss till Storm King. Utanför den hyrda stugan är det lövskog. Jag älskar ljuset när solen lyser genom det ganska ljust gröna bladverket. Det liknar de skånska bokskogarna en hel del.


Luftfärd


Spring i benen


På väg tillbaka mot stugan igen.


Med bestämda steg.Storm King Art Center

Några av de första skulpturerna man ser när man kommer in i parken.


Det var en väldigt solig dag, men med torr skön luft. Man kan se folk som har picknick i skuggan av träden samt även vid de uppställda borden bakom oss.


Parken är som sagt väldigt stor och eftersom den även är kuperad kan man på vissa ställen få riktigt vackra vyer.


Stora ytor.


En glad R.


Goskille!


Lill-Skruttan och Mr Charming i farten.


En av skulpturerna var gjord av gamla gummidäck.Look, no hands no hands!!!


Skulpturer i alla möjliga former, färger och storlekar.Familjen K


Hur fungerar det här egentligen? Tyngdlagen vad är det?


Skulptur på kulle.


R´s "favoritskulptur"


Detta var ett konstverk i form av ett spegelstaket. Ni kan förhoppningsvis se den vackra naturen speglas i staketet. Ja, och fotografen syns ju i ena änden också...


De gröna "bergen" i bakgrunden är de man kan se speglas i staketet i bilden ovan.


Här är staktet och dess "spegelbilder" på lite närmare håll.


Spegel spegel på staketet där....


I parken finns en vacker anlagd sjö. Även den omgiven av skulpturer och andra konstverk. Om ni klickar på fotot kan ni säkert skönja att det i bilden längst ner till höger är en mur som går ner i sjön på ena sidan och sedan upp igen på andra. Även den ett av konstverken eller installationerna eller vad man nu ska kalla det. Båten i högra hörnet är dekorerad av konstnären Roy Lichtenstein.
Efter att promenerat runt i Parken i stort sett hela eftermiddagen vilade vi en stund i gröngräset.


Energidepåerna fylldes på lite med bl a yoghurt...


samt pretzels...
Väl hemma blev det grillning igen. Denna gången hemgjorda hamburgare samt varmkorv till barnen. Som alla andra måltider intogs den på den härliga verandan. Detta var verkligen favoritplatsen i hela huset. Med skogen alldeles utanför var det nästan som att sitta i ett grönt rum. Och skogen gjorde sig dessutom påmind lite senare under kvällen då M och jag kunde lägga till en ny erfarenhet till våra tidigare, nämligen lukten av skunk! Det har jag aldrig tidigare riktigt upplevt. Detta samt den lite kyliga septembernatten gjorde att vi stängde alla fönster.

Middagen serverad


Gott!


En mätt tjej


Söndagskvällen blev betydligt längre än tidigare kvällar. Som sista kväll/natt blev det en "uppesittarkväll". Min medtagna älsklings-Single Malt kom fram och det pratades länge och väl om allt möjligt. Som jag skrev i inlägget tidigare så känns det verkligen som om vi kan prata om i stort sett allt med våra vänner A och K. Allvar och skämt blandas om vartannat. Något vi verkligen uppskattar. Utanför totalt kolsvart och med nattfjärilarna studsande mot rutorna. En sådan där riktigt mysig kväll i vänners sällskap. Ett perfekt avslut på en härlig helg. Dagen därpå skulle vi åka åt olika håll. Familjen K skulle hälsa på A´s föräldrar som bor i närheten och själva tänkte vi köra runt lite längs Seven Lakes Drive innan vi skulle vända tillbaks in till staden igen. Vår Labor Day Weekend led mot sitt slut.

TACK Familjen K för att ni var modiga nog att följa med och dela hus, mat, dryck, åsikter, insikter, skratt och upplevelser med oss! Hoppas ni hade minst lika kul som vi.För er som är mer intresserade av Storm King Art Center - klicka på följande länkar:
Dels lite mer information om kollektionen, dels en översiktsbild över parken (flygfoto) där man får en känsla av hur stor den är och så deras officiella hemsida såklart.

18 kommentarer:

olgakatt sa...

I den parken hade jag stortrivts!

Anna, Fair and True sa...

Vad coolt spegelstaketet var!

Så ni har aldrig känt skunk?! Tycker man känner de ofta på vägarna i USA. Fast ni kör ju inte bil och/eller på motorväg så ofta :) Skönt att ni sluppit så länge!

Kram!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
Japp du hade verkligen trivts där. M och jag pratade om att bo kanske kunde höra med dig om du skulle vilja hyra en bil med oss o köra dit när du är här?
Kramar

Anna Fair and True,
Haha nej vi är ju sällan på vägarna utanför staden.
Kram!

Annika sa...

Vilken suverän helg alltså. Mysigast låter faktiskt de sena kvällsnacken i mörkret med lite single malt...
FINA bilder, och undrbartr fint landskap.
Skunk alltså...vette fan om jag ens känt den lukten. VILKET är märkligt med tanke på alla grönområden och skogar runt oss. Klart jag måste känt lukten, men aldrig sådär "på rikigt".
en familj i Reston råkade få sitt hus sprayat av en skunk. DE fick totalsanera och slänga en massa. TVI vale!!!
Kramar!!!

Desiree sa...

Aven om hostfargerna inte har kommit igang riktigt sag det jattevackert ut. Ni fick verkligen en toppen weekend dar med riktigt goda vanner. Den dar parken hade manga roliga och valdigt annorlunda och interessanta skulpturer maste jag saga. Haftigt! Stugan ser som sagt supermysig ut och vilken perfekt sista kvall ni fick ihop. Ha ha jag forstar att gravskopan var R\s favvis.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var verkligen en underbar helg! Vi hann med så mycket och vädret var toppen! Visst var kvällarna supermysiga och det är alltid roligt när man har mer tid att lära känna vänner och på så vis känner att man tar vänskapen lite längre. :-)
Skunklukten var inte jättestark men påtaglig. Stackars era grannar som var tvunga att totalsanera!!!!! Fy!
Kram!


Desiree,
ja det är vacker natur i Hudson Valley oavsett årstid. Även om hösten nog är den allra vackraste. Jag hoppas att vi kanske kan hyra en bil och köra lite där en dagsutflykt senare i höst när färgerna börjat komma mer på träden.
Kramar!

Livet enligt Jenny sa...

Vilken underbar dag och utflykt ni har gjort!! Sååå avis skall du veta. Just nu så går mitt liv i samma gamla hjulspår och fantasin när det gäller att hitta på något är plusminus noll, zipnollnada!! Blev härligt inspirerad av er helg tripp och hoppas att nästa helgs resa till Stockholm/Lidingöloppet kan vara en putt i rätt riktning..
ÄLSKADE spegelstaketet, helt ljuvligt. Vilken fenomenal idé... Som alltid bjuder du på massa fina foton och det är en fröjd att scrolla sig genom din blogg.
Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
tack vad glad jag blir! Jag tyckte också att just spegelstaketet var otroligt häftigt! Mycket såklart för att vyn det speglade är så vacker!! :-)
Låter som om det blir en rolig helg för dig när du drar till Stockholm o Lidingöloppet. Hoppas det går bra där! Jag var och tittade en gång för ett par år sedan på en av mina vänner som sprang där. Hon sa att det var väldigt jobbigt på grund av att det är så kuperat, även om själva sträckan i sig inte är alltöfr lång. men du är ju vältränad och en maratontjej så det ska säkert gå vägen! :-)
Kram!!!

Marianne sa...

Vilken fin park! Jag gillar såna där parker, Olgakatt visade ett sånt ställe för ett tag sedan också. Minns bara inte var det låg någonstans. Har du varit i Vigelandsparken i Oslo?

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
Ja det är en riktigt vacker park. Och stor. Delvis "vild" delvis anlagd. Om du någonsin kommer till trakten rekommenderar jag ett besök där.
Nej jag har faktiskt aldrig varit i Oslo. Bara i nordNorge.
Kram!

cecilia sa...

Låter som en underbar helg, och vilka fina bilder - lillskruttan har ju växt:)! Din nya layout är också jättefin!!!!
kram

Fröken Anki sa...

Härliga bilder! Verkar vara en jättefin park. Och jag gillar också bilderna på spegelstaketet. Coola!

Ha en fin fredag!
kram

Anne sa...

Vilken supermysig och härlig långhelg ni fick, alla inlägg och bilder har sett väldigt inbjudande och trevliga ut. Visst var det så att stugan är tillgänglig och möjlig att låna för anställda på nån av era jobb?
Förresten, är familken K som var med er i stugan en av de familjer och vänner som kanske kommer att röra på sig snart? Vet att du nämnt i nåt inlägg att det kommer ske förändringar i vänskapskretsen inom de närmaste åren.
Ha en riktigt fin helg, kanske fredag när du läser det här! KRAM

ExPIAtriate wife sa...

Det ser underbart ut, jag önskar att vi hade så mycket fin natur runt omkring oss, här är det mest sand...
Läste ditt förra inlägg om identitet och tror jag fick till en kommentar men vet inte om den försvann i cyberrymden!
Låter som ni hade en underbar helg med härliga vänner, sådant är guld värt!

Kram

Pia

Saltistjejen sa...

Cecilia,
tack!! ja det var en jättehärlig helg.
Kram!!


Fröken Anki,
javisst är staketet häftigt!
Roligt att du gillade bilderna också.
Kram!


Anne,
ja stugan kan man hyra väldigt billigt om man är anställd på M´s jobb. Fast det är altid ett lotteri först som man måste anmäla sig till om man är intresserad av någon av de två stugorna.
Familjen K liksom vi är väl i slutfasen här nu. Sedan vet man ju inte riktigt hur länge det dröjer innan man fått nytt jobb och så, men visst, det lär nog li en flytt inom de närmsta säg 2-3 åren. Men de vi vet ska flytta redan till nästa sommar är en annan familj som vi också umgås mycket med.
Ha en fin helg du med!
Kramar!!!


ExPIAtriate wife,
hej och välkommen till bloggen! Tror inte jag sett dig här förut. Roligt att du läser. Vad tråkigt att din förra kommentar försvann. Det hade varit intressant att läsa.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Cecilia,
tack!! ja det var en jättehärlig helg.
Kram!!


Fröken Anki,
javisst är staketet häftigt!
Roligt att du gillade bilderna också.
Kram!


Anne,
ja stugan kan man hyra väldigt billigt om man är anställd på M´s jobb. Fast det är altid ett lotteri först som man måste anmäla sig till om man är intresserad av någon av de två stugorna.
Familjen K liksom vi är väl i slutfasen här nu. Sedan vet man ju inte riktigt hur länge det dröjer innan man fått nytt jobb och så, men visst, det lär nog li en flytt inom de närmsta säg 2-3 åren. Men de vi vet ska flytta redan till nästa sommar är en annan familj som vi också umgås mycket med.
Ha en fin helg du med!
Kramar!!!


ExPIAtriate wife,
hej och välkommen till bloggen! Tror inte jag sett dig här förut. Roligt att du läser. Vad tråkigt att din förra kommentar försvann. Det hade varit intressant att läsa.
Kram!!

Bejla sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Gillade också parken och vilka fina och roliga foton du fått till med spegelstaketet! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack ja det var en fantastiskt mysig helg. Både väder, plats och framförallt sällskapet. Härligt!
Och "Skulpturparken" är helt otrolig!!! :-)
Kram!!