torsdag, september 02, 2010

Snart långhelg

Hettan ligger kvar som en tung matta av fukt och dis i luften över staden. Men imorgon kommer en del rester från Earl och då blir det tydligen regn. Säkert mycket vind också. Jag hoppas dock att det ska gå över snabbt för vi har ju vår långhelg nu den här helgen. Labor Day Weekend. Det är alltså ledigt på måndag, men vi har även tagit ledigt nu imorgon (fredag). Tillsammans med familjen K (Lill-skruttans bästa kompis R och hans föräldrar) har vi hyrt ett hus lite norr om staden nära Bear Mountain. Vi var där för ca två år sedan när Lill-Skruttan var bara ett par månader, men då på hösten, och tyckte det var underbart. Jag har dessutom varit där ännu en gång tidigare men då med vänner när M var i Sverige. Den gången var det mitt i hetaste sommaren. Lite som den här veckan har varit.

Vi får som sagt se hur vädret blir. Förhoppningsvis blir det ändå ett par dagar med bra väder så vi kan göra en del utflykter i omgivningen. Det ska i vilket fall bli otroligt roligt och mysigt att lämna staden och göra något annat en stund. Blir det bara regn, rusk och starka vindar så får vi väl roa oss inomhus då. Denna gången kommer vi inte bo i samma hus som förra gången utan det som ligger intill. Det är något större på det hela stora är det nog ungefär samma stuk som det mindre.

I och med detta kommer jag även att skippa höstens första Fredagstema/Show and Tell. Det är nu Olgakatt som står för septembers teman och ni kan se dem i min högerspalt. Men som sagt, denna gång blir det inget för mig. Fast jag hoppas kunna hänga på framöver igen.

10 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad trevligt med en helgresa! Det verkar ju vara ett väldigt mysigt ställe så ni får nog en toppenhelg! Alltid kul att göra saker med vänner också! Kram

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det ska bli riktigt mysigt. Hoppas nu bara att vädret blir ok så det inte blir bara rusk. Visserligen kan rusk vara msyigt det emd i en stuga i "skogen" men kanske inte med två väldigt aktiva 2-åringar....?!? ;-)
Kramar!

Anne sa...

Aha, är det nu ni drar iväg till "stugan". Jätteskönt att komma iväg en sväng, men ändå inte så långt bort att det blir en massa projekt, bök och stök som flygresor och sånt innebär.
Bland rika New Yorkare är det vanligt folk har nåt hus på landet dit de åker sommartid?
KRAM!

Marianne sa...

Hoppas nu att ni slipper för mycket av Earl, lite svalka kan han ju få skänka, men sedan kan det vara bra så.

Ha det jätte, jätte, jättebra i helgen!

Kram!

Annika sa...

Tror Earl the pearl kommer att undvika DC, det verkar så.
Synd på ett sätt då det hade varit skönt att få lite svalka...
Men å andra sidan är de bra för vi har en del trevliga planer. PRECIS som NI har!!! KUL att komma till stugan. jag minns då ni var där förra ggn.
Måste vara ett suveränt ställe.
HAVE fun!!
Kram!!

bettankax sa...

Önskar er härliga dagar!! KRAM

Trillingnöten sa...

Å vad underbart! Det är fantastiskt att åka upstate på hösten också med alla vackra löv och lite kyliga mornar :) Men sommaren måste också vara jättefin! Ska bli kul att höra om er resa när ni kommer hem! Ha det fantastiskt! Kram!

Suddrik sa...

Härligt med mini-semester! Hoppas att ni får det bra!

(Jag tycker att det är lite lustigt hur de räknar ner till EN ledig dag... på gymmet har de haft nedräkning i 2 veckor!)

Saltistjejen sa...

Anne,
japp nu bär det av. Imorgon rättare sagt (eller idag blir det ju för det är så sent nu...)
Och ja det är skönt att bara kunna köra bil dit. Ingen lång tur heller utan runt timmen beroende på trafik.
:-)
Kram!


Marianne,
ja det såg väldigt positivt ut på väderleksprognosen nu. Knappt regn alls imorgon men svalare luft! :-)
kramar!!


Annika,
kul med trevliga planer en långhelg som denna!! :-)
Hoppas ni får en superbra helg!
KRAM!!


bettankax,
tack!!!


Trillingnöten,
ja det ska bli så skönt! Än är det ju ingen höst i sikte utan det blir mer en sommarhelg (hoppas jag i varje fall) men som sagt det var underbart då vi var där i oktober också!
Kramar!

Suddrik,
hahaha! Ja men för amrisarna ÄR det ju mycket med en extra dag... De har ju knappt ngn semester alls ju. Själv uppskattar även jag dessa långhelger msåte jag säga. Men visst är det verkligen så att man önskar att man fick lite mer semester istället.
Kramar!!

Nilla sa...

Ha en skön semester!