fredag, september 24, 2010

En fläkt av Sverige

Så kom hon då till slut moster M, vår kära Olgakatt. Efter att ha fått en ordentlig sight seeing i taxin på grund av FN-aktiviteter (vilket resulterade i blockerade vägar) ringde hon till sist på dörren. Så roligt att ses! Jag hade börjat fila på en svamprisotto till middag och M hade hunnit gå en sväng till jobbet, men Lill-Skruttan sken upp och kände genast igen sin gammelmoster. Sedan började rena rama julaftonen här hemma. På en gång. Olgakatt hade nämligen agerat packåsna till oss och tagit med sig en hel del av det mesta som vi i förväg "beställt". För att toppa det hela ytterligare hade hon även med sig presenter! Lill-skruttan fick flera fina saker. Hennes stora favorit blev nog den ulliga gulliga "Laban-&-Labolina-filten". En av de saker jag tyckte var otroligt fint var det silversmycke som Olgakatt gjort själv (ja ni som läser hennes blogg känner ju till att en av hennes stora intressen är silversmide) i form av Labolina. Så gulligt!

 Lilla Labolina som halssmycke i silver egenhändigt ritat och smitt av Olgakatt.


En riktigt gosig lammullsfilt med Laban & Labolina. Redan Lill-Skruttans stora favorit! Även Lipton tyckte väldigt mycket om den och lade sig ofta på den, till Lill-Skruttans stora förtret...

Det blev en riktigt mysig kväll tillsammans och jag är imponerad över hur pigg hon var hela kvällen. Ända till kvart över niotiden var hon här, vilket i svensk tid motsvarar kvart över tre på natten. Men då var det dags för henne att ta sig "hem till sitt eget". Som tur var är hennes rum i samma hus som vårt, så det var bara för henne att ta hissen ett par våningar upp. Där hyr hon ett rum i en större lägenhet. Smidigt och enkelt. Morgondagen kommer att bjuda på utflykt. Troligtvis till Brooklyn.

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad kul! Det är alltid kul att få främmande från Sverige, både själva personen och de eventuella överraskningarna :) Vilket fint smycke hon gjort! Jag må tro att E blev superglad! kram

KARLAVAGNEN sa...

Er Olgakatt verkar vara en alla tiders och reko människa. Klok, intelligent och konstnärligt begåvad.

Njut!!!

Leles värld sa...

Alltid lika kul med besök från Sverige. Vilka fina presenter hon hade med sig. Allra finaste halsbandet!

Ha nu en härlig helg!

Kram
Elin

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är himla kul och mysigt med besök från Sverige!
Kram!


Karlavagnen,
haha ja hon är verkligen reko! :-D
Och vi njuute.
Kramar!


Lele,
ja visst var halsbandet fint!?! Så roligt och så personligt!
Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Kul med besök! Vilka härliga presenter hon hade med sig till E. Ha det så mysigt och trevligt tillsammans nu!

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack! Ja vi har haft en jättehärlig dag idag!
Kram!

Bejla sa...

Kul med besök! Och vilket fint halsband! :-)

Anna, Fair and True sa...

Vilka fina presenter! Och vad smidigt att hon kan hyra i samma hus! Det hade ju blivit lite trångt hos er kanske :)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är roligt med besök och visst var halsbandet sött!


Anna Fair and True,
ja det är himla bra faktiskt. Vi har ju lite väl trångt, men att hon bor ett par våningar upp i samma hus gör ju att det är enkelt och smidigt att ses ändå!
Kram!