söndag, september 19, 2010

Så blev dagen

Började morgonen med en frukost tillsammans med Familjen K. Vi bjöd på plättar, jordgubbar, äppelskivor som jag småstekt med lite kanel och kardemumma och de hade med sig bröd, hembakade blåbärsmuffins och små scones. Inga bilder togs dock på denna mycket trevliga och goda långfrukost. Sedan följdes valet av och till mellan födelsedagskalas och annat.

Vi lyckades inte få in SVT Play på datorn så vi kunde följa valvakan där. Men det fungerade på iPaden så det fick bli en liten "mini-TV" på köksbordet. I förgrunden ligger födelsedagspresent som ska slås in.


iPaden med svensk TV. Här vädret.


Födelsedagskalas på eftermiddagen. En av Lill-Skruttans nya kompisar i Orange Room fyllde två och eftersom hennes pappa är musiker blev det en mycket uppskattad sång- och musikstund under kalaset.


Till slut gick det inte att sitta still upp och ner hoppades det.


Kvällen avslutades med att jag blev ompysslad av "Doktor E". Det behövdes eftersom jag blev väldigt besviken över valresultatet. Att SD inte bara kommit in i riksdagen utan till och med fått ett såpass högt stöd var något jag verkligen inte hoppats på. Nu får vi se hur politikerna kommer att navigera efter den här nya politiska kartan.
(kan även passa på att tala om att blöjan ni ser på mattan inte är använd av någon mer än nalle, om ni nu undrade...)


11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag svort som en borstbindare nu n'r jag vaknade till resultatet. Jag är urförbannad. Jävla skit. Idag ska jag försöka tänka positiva tankar i alla fall. Jag kommer att låtsas som att de inte finns :P

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är så himla sorgligt tycker jag. Tyvärr inte helt oväntat, men jag hoppdes verkligen att det inte skulle bli såhär. Blev faktiskt lite chockad över hur högt stödet var!

olgakatt sa...

visst är det förfärligt! Önskar dr E kunde bota...

Desiree sa...

Ha ha vilken rolig bild som sista bild. Helt underbar. Kanske kan du skicka doktor E till mig också och kanske till en hel del av svenska folket som verkar ha någon konstig sjukdom som röstade på SD. Ja man blir verkligen besviken! Helt sjukt att man på allvar kan rösta på ett sådant parti. Men eran söndag i övrigt verkar ha blivit hur nice och mysig som helst och brunchen/frukosten lät supergod. Nu blev jag allt sugen på scones. Ha en bra start på veckan.
Kram!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
ja det känns verkligen som ett nederlag tycker jag.
Kram!


Desiree,
visst är det svårt att förstå. Särskilt att så många verkligen röstade på SD i slutändan.
Och ja resterande del av vår söndag var himla bra ändå.
Kram!!

Annika sa...

Ja, hur ska de kunna ro detta iland?
Nog känns det oroväckande, minst sagt. Ser att du lyssnar på Reinfeldt? Blev du så mkt klokare? tror detta blir en soppa.
Jävla skit, är rätt.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det blir intressant att se hur de ska göra. men sorgligt är det att så många röstar på ett sådant parti.

Suzesan sa...

Mitt i eländet fick jag mig ett skratt. Bilden där Dr E är. Had ebehövt den doktorna här nu och så hade DR E fått kurera mig. Gullig bild.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
haha ja det kasnke vore bra om Dr E kunde komma och hjälpa dig också....? ;-)
Bra att man kan skratta också mitt i allt elände iallafall.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad bra iPaden funkade som TV! Så ni kunde följa eländet (idag kanske det iofs blir så att regeringen ändå får majoritet, om allt klaffar).

Jag tyckte Es outfit när hon dansar var coolt. Känns som ni klär henne mycket coolare och mer unisex än de flesta amerikanerna. Sedan är väl iofs New York-borna lite "modernare" men om man kommer ut i landet är det mycket rosa respektive blått känns det som.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja den fungerade väldigt bra! men vi fljde ju inte valet hela tiden eftersom vi hade andra saker på gång under dagen här också. M följde nog det mesta på iPhonen när vi var på kalaset haha! Ang kläder så är det fortfarande mer konservativt här med flick-resp pojkkläder. Svårarare att hitta mer unisexkläder eller tjejkläder som inte är så "traditionellt filickiga". Det fnns men det är här oftare lite dyrare märken... Jag tycker dock att flera vanliga kedjor har en del som är kul både färg. och mönstermässigt. Inte enbart rosa eller så. Sedan ahndlar vi alltid en del i Sverige samt får en del därifrå vilket är uppskattat!
Kram!