tisdag, september 14, 2010

Labor Day weekend med vänner - fredag

På grund av tidsbrist har det tagit lite tid att gå igenom foton från vår långhelg utanför staden. Men jag hoppas nu kunna posta en del inlägg från den mysiga helgen. Här kommer det första:

Inför Labor Day weekend hade vi hyrt en av Rockefeller University´s stugor som ligger lite norr om New York City nära Hudson River. Det blev en liten minisemester tillsammans med några av våra bästa vänner här. Från fredag till måndag bodde vi alla tillsammans i ett hus storlek mindre. Under dagarna gjorde vi utflykter i omgivningen, samt roade våra barn. På kvällarna blev det en hel del grillning och efter att barnen somnat blev det ganska mycket prat. Om någon mot förmodan skulle undra så kan jag tala om att jo vi är fortfarande vänner, och jag tycker själv att helgen var otroligt mysig och rolig!

Eftersom vi gjorde en hel del saker under de här dagarna och jag som vanligt tog en rätt stor mängd foton så kommer jag dela upp den här helgen i flera olika inlägg. På fredagen styrde vi och våra vänner kosan dit med hyrda bilar. Handling av mat på vägen. Vi åkte runt lunchtid och hade först varit lite smått oroliga eftersom man spått regn under dagen (i Earl´s fotspår), men det blev knappt något regn alls. Vi kom fram till stugan på eftermiddagen och efter att först städat ur den rätt ordentligt (för den var mer än lovligt smutsig) kunde vi sedan njuta mer av skogen och lugnet där. Middag hade vi planerat att åka och äta ute på fredagkvällen för att slippa stå och fixa mat. Det blev en tur till närliggande Beacon där vi åt på ett av deras grillställen.


Här har vi just anlänt till stugan.

StuganInne i stugans "stora rum".


Rummet sett från den stora inglasade verandan.


Våra sovrum låg på övervåningen och det var en vacker utsikt från de små sovrumsfönstren. Bear Mountain Bridge som går över Hudson River skymtar i grönskan. Bildkvaltiteten är dock rätt usel för det var fasta insektsnät för fönstret så jag fotade genom detta.


Lill-Skruttan och bästa vännen R i full fart på väg mot vårt middagställe i Beacon.


Alla verkade mer än mätta efter middagen.


Väl tillbaka i stugan blev det lite te och allmänt prat, men vi var alla ganska trötta så det blev ingen lång uppesittarnatt direkt. Jag tror vi alla gick och lade oss strax efter midnatt eller så. Efter att ha lyssnat till en kör av "crickets" och grodor ute i det nattmörkret somnade vi ganska snabbt.

9 kommentarer:

Victoria sa...

Trist att stugan var smutsig när ni kom dit, men ni verkar ha haft en trevlig helg ändå!! Kramar//Vic

Anna, Fair and True sa...

Var det exakt samma stuga ni hyrde förra gången eller en liknande? De tillhörde väl universitetet om jag minns rätt?

Ser ut som R får en liten bror eller syster snart! :)

Desiree sa...

Vilken supermysig weekend ni fick där uppe till labor day. Skönt att komma iväg från staden och ut på landet kan jag tänka mig. Ha ha den där skylten med "what happens at the cabin stays at the cabin" verkar vara en riktig klassiker jag har sett flera sådana skyltar. Många fina bilder. Ni verkar ha fått njuta ordentligt och ladda batterierna med ren och frisk bergsluft.
Kram!

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det var främst det lilla badrummet som var riktigt illa. Men det fixade de händige männen med hjälp av bleech och andra vapen... ;-) Puh!
Köket försökte K och jag städa en del.
Efter det kändes det bättre.
kram!


Anna Fair and True,
nej detta var en ngt större stuga. Den andra ligger alldeles intill. Såhär i efterhand måste jag säga att jag tycker bättre om den lilla stugan faktiskt. Det är endast ett plan och därför är det "stora rummet" med öppna spisen större eftersom det inte behövs ngn trappa där. Den här stugan kändes lite mörkare och mindre trots att den egentligen var ngt större. och du har rätt i att de tillhör Rockefeller University. Och japp, R kommer att få en baby sister i november! :-)
Kram!


Desiree,
ja det var otroligt skönt att komma ut ur staden ett tag. Jag älskar NYC men det är alltid härligt att komma utanför staden också!
Skylten ja, den är nog en riktig "klassiker". man kan ju alltid variera "platsen"... ;-)
Kramar!

Katarina på Filippinerna sa...

Det måste vara skönt att komma från stadens brus ibland. Trots att det inte var rent där i stugan ser det ut som att ni haft det bra!

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är underbart!!! Och stugan blev ändå ok efter att vi städat i badrum och kök.
Kram!

Anne-Marie sa...

Låter som en härlig helg med trevligt sällskap - trots smutsen. Ni som bor "mitt i smeten" måste längta efter litet tystare miljö ibland. Ser verkligen trevligt ut där ni var. Kram!

Trillingnöten sa...

Vad underbart att åka ut så där :) Man kan behöva det när man bor i en storstad, bara få vara lite i naturen och njuta av det vackra och det tysta. När jag flyttade tillbaka var det lite så jag kände. Det var så+ himla tyst här och så himla grönt :) Kram

Saltistjejen sa...

Anne.Marie,
ja det är underbart att få lämna staden ibland även om jag verkligen älskar att bo här.
Kram!


Trillingnöten,
ja tystnaden är något jag kan sakna även om man vänjer sig väldigt snabbt vid den allmänna ljudnivån i staden. Jag tycker dessutom det är skönt att kunna gå i naturen så det kan jag också sakna. Några sådana här utflykter då och då är därför väldigt skönt!
Kram!!