torsdag, september 30, 2010

Middagsgäster

Vår inställda biokväll blev riktigt lyckad. Istället för att ta oss ut i regn- och vindrusket blev det middag hemma. När jag kom hem var det redan full rulle eftersom W hade haft abstinens efter Lill-Skruttan (enligt hans mamma hade han redan i morse sagt att han ville leka med henne) och han och Lill-Skruttan höll som bäst på att leka med tågen när jag steg in genom dörren. Jag började fixa maten och strax därpå kom Olgakatt också. W´s pappa var ute med sitt jobb ikväll så vi frågade hans mamma C om hon ville äta med oss. Det ville hon gärna. Så det blev ytterligare två spontanmiddagsgäster vilket var skoj. C bidrog själv med dels en jättegod fänkål som hon lagat samt med lite öl. Middagen bestod i övrigt av fisk, ris och tomatsallad samt ärtor. Olgakatt hade dessutom köpt med sig otroligt gott bröd från Bageriet Balthazar samt en dansk ost så det blev en riktig lyxmiddag såhär på torsdagskvällen. Till efterrätt kanelstekta äppelklyftor med vanlijglass. Gott!


Två middagsätande vänner.


Konversation vid middagsbordet.


Lill-skruttan & Olgakatt


Tazo hittade Olgakatts påse vilket blev en favorit under kvällen.

Jag gillar verkligen att ha folk över på middag. Särskilt sådana här spontana vardagsmiddagar. Inget pretentiöst receptletande innan eller funderingar över olika rätter. Man tager helt enkelt bara vad man haver och alla bidrar med lite och det brukar bli så himla trevligt. Olgakatt kunde berätta lite om sina äventyr ute i staden idag. Men de tänker jag inte återberätta här utan om ni är nyfikna får ni kika in på hennes egen blogg där hon skrivit lite om dagen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )

http://smyckestokig.blogg.se/

Katarina på Filippinerna sa...

Tänk att ändrade planer kan bli lyckade planer. Låter som ni haft en kanonmysig kväll tillsammans.

Kram

Desiree sa...

Mysigt knytkalas. Sponatgrejer som denna brukar nästan vara det bästa. Ha ha gillar platsen som Tazo hittade. Kanske Olgakatt kommer hem med honom om hon inte ser upp så ligger han i hennes resväska då hon packa upp hemma i Sverige ;-)
Kram!

Annika sa...

Sådär bra blir det så det blir spontant!!
Perfekt!
Det är oftast då det är som allra roligast, och igår var vädret verkligen vidrigt. Förstår att ni stannade hemmavid!!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Anonym,
hm gillar egentligen ine smygreklam såhär men får se om jag raderar eller ej.


Katarina,
japp det var himla mysigt!


Desiree,
javisst är spontana evenemang ofta de allra bästa. Jag gillar det skarpt! Och katterna älkar att hoppa enr i väskor så visst måste man se upp lite... ;-)
Kram!


Annika,
japp jag gillar när man itne planerat så mycket utan det liksom "bara blir". Ofta får man så himla trevligt och mysigt då.
Vädret denna morgon var etter värre än igår, men enligt prognose ska det lätta upp lite i eftermiddag/kväll så vi hoppas på det.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Ni och/eller Olgakatt alt. era trevliga grannar har inga planer på att flytta till Madrid väl? Nä, tänkte väl det. Himla synd! Men härligt att ni hade en trevlig middag och det lätt väldigt gott. T om papperspåsen med innehåll var snygg!

Taina sa...

Gillar också dessa spontanmiddagar. Mindre press och stress. Det blir vad det blir och ni verkar ju ha fått till en kanonmiddag!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha vad söt du är! Men nej, vi har inga planer på Madrid. Däremot har vi kompisar här som flyttar till madrid nu i oktober. Båda är därifrån ursprungligen och de flyttar nu tillbaks.
Kram!


Taina,
jag känner som du. det är roligt med sådana här "enkla" och spontana träffar för det är inga höga förväntningar eller förberedelser utan man liksom bara umgås. Vilket oftast blir så himla bra!
Kramar!

Bejla sa...

Spontana bjudningar, det är verkligen helt i min smak! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
visst är det nästan de bästa händelserna, de här spontana händelserna. :-)

Anna, Fair and True sa...

Antar att W inte går i Orange room men väl på samma dagis fortfarande?

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
alldeles riktigt. W går på samma dagis men i en annan byggnad och därmed ett annat rum.
Kram!