lördag, juni 02, 2012

Andra juni

Ja, just andra juni är ett datum jag för alltid kommer minnas. Närmare bestämt andra juni 2008. Idag är det alltså på dagen 4 år sedan. En morgon som började som så många andra vanliga morgnar men som definitivt inte slutade i någon vanlig förmiddag. Jag minns. Jag förundras. Jag ler. Jag får alltid en liten tår i ögonvrån också. Av lycka. Av tacksamhet. Tänk att allt ändå gick så bra till slut.

Och återigen TACK alla ni som följde och stöttade mig genom de här dagarna!! Både. Både via bloggen och på andra vis. Häromnatten läste jag igenom mina gamla inlägg från just de här dagarna i juni. Jag återkommer ofta till dem just kring "årsdagen". Självklart läste jag era kommentarer också. Och jag blev alldeles varm i hjärtat. Detaljerna får återigen skarpare kanter och konturer. Vissa saker man faktiskt glömt kommer tillbaka. Det känns så nära igen. Samtidigt är det som att se tillbaka på ett helt annat liv. Så mycket som hänt sedan dess. En hel liten evighet.


Kortet är taget på kvällen runt 19-tiden den 2:a juni 2008. Då hade vi ingen aning om när eller hur Lill-Skruttan skulle komma till oss. Orolig var man såklart, men man hoppades på det bästa. Det jag minns mest är nätterna. Då var jag ju ensam och allt runt omkring en lugnade ner sig. Inga tester, sjuksköterskor eller läkare som hela tiden skulle kolla mig eller magen. M fick inte stanna kvar så han gick hem. Själv låg jag i sängen med en massa sladdar kopplade till olika monitorer. Lyssnade på alla apparater som pep runtomkring mig. Då kom alla tankar. Svårt att sova. Men jag pratade en hel del med Lill-skruttan. Hon var mitt sällskap. 

Blommor från mamma.

Och från M.

16 kommentarer:

Channal sa...

Hipp Hurra! Puss o Grattis till Lillskruttan! Önskar er en finfin dag med tårta och paket till ert lilla hjärta!

Kramar Anna!

Martina sa...

Stort stort grattis till Ella!!! Hoppas att hon far en underbar födelsedag med en massa roligheter!!

Maste ga tillbaka och läsa i din blogg, det är ju mycket som jag "inte har varit med om"!

Stora Kramar framför allt till Ella som blivit sa stor

KARLAVAGNEN sa...

Ja jösses! Vad tiden går! Grattis! Det var någonstans där, där på pendeltågets perrong eller hur det var då vattnet gick som jag råkade snubbla över din blogg och börja läsa! Hooked ever since om man säger!

Önskar er en toppendag!!! Å HUUUR blev det med T-rex tårtan? :-)

Annika sa...

Ett klassiskt bloggdatum!! VERKLIGEN!
TÄNK vad många vi var som följde dig då, loggade in hela tiden för att kolla, kolla, kolla om ngt hänt.
Ja det var spännande dygn!!
Kramar till er alla idag!!!

Pernilla sa...

Grattis till er söta lilla (stora som hon kanske själv tycker hon är) tjej! :-)

Miss Marie sa...

Grattis till Ella! Och även grattis till dig, fyra år som mamma! :)

Saltistjejen sa...

Channal,
tack!!! Själva födelsedagen är inte förrän på måndag, men vi har kalaset idag.
Kram!!


Martina,
tack!! Hennes födelsedag är inte förrän om två dagar men kalaset blir idag. :-) Haha, jag min blogg i juni 2008 är lite speciell.... ;-)
Kramar!


Karlavagnen,
å var get just DÅ du började läsa!?!? Där ser man. Ja du började mitt i det mest dramatiska. Sedan dess är det ju inte fullt lika dramatiskt här direkt hahaha!
TY-Rex tårtan är ännu inte färdig utan står som tårtbottnar med fyllning i kylen. Hu jag VET INTE hur jag ska göra den faktiskt...! Vi får se.
Kramar!!!


Annika,
hahaha ja iallafall i min bloggvärld... ;-)
Ja, och det var sååå skönt med det stödet från alla då faktiskt! Kan tyckas konstigt men det hjälpte mig mycket. Både att själv få skriva och att få läsa era kommentarer.
Kram!!!!


Miss Marie,
tack!! Och ja 4 år är stort! Det känns verkligen "på riktigt" nu hahaha!
Kramar!

Lisa sa...

Hoppas svensk-amerikanska partyt blir lyckat!!! Vad stor E har blivit!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lisa,
tack!!!
Och ja hon är stor nu.
Kram!!

✿Ewa sa...

Massor av Grattiskramar till lilla sötnosen och till er föräldrar!

Cirka en vecka efter din dotters födelsedag så fyller min äldsta dotter halv jämnt. Visst är det så att inför och under den dagen så tänker jag extra mycket på henne och på den dagen som hon föddes. Det är en magisk dag, att bli förälder! :)

Stor kram!

Desiree sa...

Stort grattis till Ella och hoppas hon får en alldeles underbar födelsedag.
Kramar!

Västmanländskan sa...

Och ett lika STORT grattis till er som varit föräldrar i 4 år. Kram!

Liz sa...

Vad fin du ar - forvantansfull men anda en lite orolig blick. Jag har last ifatt dina inlagg fran den tiden, vet inte hur det kom sig, men ah sa starka dom ar! Sa skont att allt gick bra.

Klart hon var tvungen att skynda pa lite...for att inte missa den perfekta dagen att ha fodelsedag pa!! 4. juni - bade jag och min storebror tyckte likadant!

Hoppas ni har en jattefin dag tillsammans och att Ella blir firad och har jattekul! Grattis vantar jag med att saga..:D

Stor kram!

Astrantia sa...

Grattis till Ella och vilken fin bild på dig innan hon kom ut :)

Petra Mitt i Livet sa...

Men varför i allsindar har inte jag bläddrat bak i bloggen och läst om den dramatiken?!?!! Vår Matilda (17-åringen) hade nämligen också lite bråttom ut i världen, så vi har ju säkert liknande upplevelser... :)
Haha, så cool du är som in i det sista inte vet riktigt hur du ska göra t-rex-tårtan ;) Ser fram emot att få se resultatet!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! kalaset blev toppen och imorgon är det dags för riktiga födelsedagn.
:-)
Kram!


Västmanländskan,
tack!!
:-)


Liz,
tack vad gullig du är! Jag läste skälv inläggen för ett tag sedan och det var mycket jag faktisk glömt även om de stora känslorna finns kvar och jag minns de där dramatiska sakerna såklart.
Haha KUL att både du och din bror har födelsedag samma dag OCH att det är samma dag som E's födelsedag!! :-)
Grattis i förskott!!
Kram!!


Astrantia,
tack!
:-)


Petra,
jaså där ser man!!! Ja så kan det vara. Många jag känner har fått barn lite tidigare än beräknat och i alla fall jag känner till har det då gått bra faktiskt.
Skönt att det gjorde det även för din tjej!
Kramar!!