fredag, juni 01, 2012

Tårtbak och party favors

Imorgon är det dags för Lill-Skruttans 4-årskalas. Så idag har största delen av dagen gått åt till att förbereda inför det. Jag promenerade till Fairway och handlade. Sedan har jag bakat två tårtbottnar som ska läggas samman till en tårta. Det tänkte jag göra ikväll och så får den stå och gotta till sig i kylen till imorgon. Då ska jag på något vis (fråga mig inte riktigt hur, för det har jag inte helt tänkt ut än....!!) få till en T-Rex av den! För det var Lill-Skruttans önskemål. En dinosaurietårta. Och inte vilken dinosaurie som helst utan just en T-Rex "För DET är min favorit!!"

Resten av kvällen har annars att ägnats åt att sätta samman de små påsarna med saker och godis till alla barnen. Här har man alltid s.k Party Favors på kalas. Vi har tänkt att göra som förra året då barnen fick fiska upp sina påsar i den klassiska svenska Fiskdammen. Och så har vi försökt räkna ut hur stor pizzaåtgång det kan tänkas bli. För jo, i år beställer vi pizza istället för att stå och laga en massa mat. Så får det bli. Amerikanskt kalas. Med svensk Fiskdamm.

11 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Ett stort grattis till E! Hon börjar bli stor nu. Kul att ni blandar svenska och amerikanska traditioner. Kramar!

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad du ar duktig som bakar en dinosaurietarta! Kan tanka vad lycklig Lill- Skruttan blir!
Svensk fiskdamm ar val alldeles utmarkt, tycker fortfarande att det ar oslagbart och sa spannande ocksa for barnen. Har ska det ocksa vara party bags vilket ar ett elande att fa till, garna med sma gavor i (vilket ocksa blir ganska dyrt nar man har over 20 barn att kopa till).
Hoppas det blir ett jattelyckat kalas och grattis till Lill-Skruttan pa fodelsedagen!
Kram!

Desiree sa...

Åh redan dags för fyraårskalas alltså. Himmel vad tiden går fort. Men det låter som ett toppenupplägg du har. HElt rätt att beställa pizzorna. Tårtan låter jättegod som du håller på att baka och fiskdammen tror jag blir riktigt kul. En härlig mix av Svenskt och Amerikanskt. :-)
Ha ett supertrevligt kalas imorgon.

Trillingnöten sa...

Wow! En Dinosaurietårta! Lycka till med det :) Ta bild!! Jag tror min lilla vill ha en prinsesstårta, hon har sett nån sån där på youtube som gör en riktigt avancerad sak...jag bävar. Tur att jag hinner öva lite!
Grattis till E! Hoppas ni får en jättefin dag!

olgakatt sa...

Vad är det som gör att ungar är så fascinerade av dinosaurier? Karl är likadan, han är en själv - en gräsätare!
För 20 år sen var sagobarnet O också dinosaurienörd.

Hoppas posten hinner någorlunda fram i tid, tills dess många cybergratulationer till Ella!

Miss Marie sa...

Fiskdamm rocks! Hoppas kalaset blir bra! 4 år - wow!!!

Anonym sa...

Skönt att slippa laga mat till ett helt gäng ungar i värmen - helt klart det bästa av två världar med pizza & fiskdamm.=)

Andungarna var ju bara för söta! Så roligt för Lill-Skruttan att ha tillgång till allt detta, tror det är nyttigt för barnen att få ta del av hela sammanhanget av hur naturen & dess invånare lever & verkar.

STORT lycka till med din essä! Snart är det d i n tur! Det kommer att bli d u som får ett positivt besked på ett jobb du söker! Bara man får in en fot någonstans så kommer det att rulla på. Det är "bara" den där foten man skall lyckas få in först...

Martina sa...

Wow, det later som att det kommer att bli ett toppenkalas!
T-Rex tarta, inte illa! Den vill vi se pa bild sen!

Här i Frankrike har man ocksa oftast party favors, vilket barnen älskar!
Pizza kommer barnen att älska! Det är ju mest man själv sa far lite daligt samvete när man köper färdiga saker, men barnen bryr sig ju inte det minsta.

Lycka till med kalaset!
Kramar

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack ja hon är riktigt stor nu! och självklart blir det lite blandat av svenskt och amerikanskt.
:-)
Kram!


ExPIAtriate wife,
haha jag har inte gjort den än och nu låtar det åt att jag "bara" ritar en T-rex på tårtan!! Vi får se.
Fiskdamm hade vi även förra året och alla barnen älskade det så vi tänkte ha det i år igen.
Här ges ofta lite billigare saker i påsarna till barnen men visst det blir ju lite ändå eftersom det är ganska många barn. Här ges alltid till syskon som också kommer till kalaset.
Kram!!


Desiree,
ja tiden flyger iväg- Pizza får det bli. I år tänkte vi att det var bättre att köra på det mer "traditionella" här och även slippa stå och slava i köket i timmar. Särskilt nu när det är så varmt.
Kramar!


Trillingnöten. Japp en dinosaurietårta ska det bli. Men jag tror att jag frångått tanken att "skära ut" en T-rex och nu tänker jag nog att jag får "rita" en i frostingen eller så?! Vi får se hur det blir...
Kramar!


olgakatt,
jag tror att små barn är så fascinerade av dem för att de är lite läskiga. Tycker att åtminstone E verkar ha en viss fascination för sådant som också skrämmer henne lite. Men som ändå går att kontrollera. Just dinosaurier är bra då för hon har förstått att de inte finns på riktigt längre. :-)
Kram!!


Miss Marie,
japp! Fiskdammen var superpoppis förra året då vi introducerade den här! :-)


Penny,
japp det är faktiskt riktigt skönt att inte laga en massa mat!!!
Andungarna är jättesöta och det roliga är att änderna återkommer varje år och lägger ägg på samma ställe. Så barnen frågar varje vår om inte änderna kommit. :-)
Och ja, min essä är alltså ingen lång sak utan en mycket kort text. Gissar att det är för att de ska se att man behärskar engelska språket i skrift. Proverna jag gjorde innan var i gramatik, vokabulär samt en del frågor om olika citerings/referens-stilar.
TACK!
Kram!!


Martina,
ja vi hoppas det. var lite rädda för åskväder men det har turligt nog dragit förbi redan under natten så nu ser det fint ut. Så vi kan ha kalaset utomhus. :-)
Jag får inte dåligt samvete över färdigköpta saker faktiskt. Inte alls. Det kommer drygt 20 barn till kalaset och det är skönt att slippa "göra" saker till alla dem. Plus att slippa laga mat till dem plus de ca 24-26 vuxna som också kommer! :-)
Kramar!!

Västmanländskan sa...

STORT grattis till fina, fina E. Hoppas hon får en fantastisk födelsedag! Kram!

Liz sa...

Forst och framst, tack for din kommentar hos mig, jag ar inne i en
"svacka" nu och forhoppningsvis mar jag snart battre igen! Tacksam for vanner och bloggvanner som tar sig tid for ett varmande ord!

Harligt med kalas! Pizza later kanon och tartan som sagt vill vi ju nu se foton pa! Finns massor av bilder att googla pa om du vill ha tartinspiration...:) Sjalv har jag frangatt att baka tartor da barnen ar sa glada over sina kopta tartor och far onska sina motiv etc. Dessutom ar det ju sa billigt har mot tex i Sverige. Kanske beror pa att i Sverige smakar ju tartorna ocksa oftast lite godare..:)

Goodiebags har vi ocksa alltid gjort. Jag tycker man kan komma undan ganska billigt och bra om man gar till dessa partytillbhors avdelningar pa Walmart eller Target tex dar det finns massa smatt och gott for just detta andamal. Armband, harspannen, ringar, klistermarken, tatueringar, studsbollar, nyckelringar till dagis/skolvaskor etc etc. Finns massa sma saker, och sa lite godisbitar pa det!

Jag har ocksa haft fiskdam till Cassie's kalas nar hon var mindre, barnen alskade det da dom aldrig hade haft nagot sadant tidigare. Jag gjorde en langre variant av det hela och lat barnen fiska upp en strumpa, en gammal sko, ett par jattestora modell xxxl damtrosor (inkopta just for detta) etc. Gud vad dom skrattade!! Sen efter ett par forsok sa fick dom forstas upp en goodiebag! Alla barnen var helt inne i det och undrade vad dom skulle tankas fa pa kroken! Jag har ocksa gjort goodiebag med ett memorykort i. Sen har barnen fatt dra memorykort i en hatt och fatt leta efter just sin pase. Funkar dock battre nar det inte ar sa manga..for annars hittar dom varandras!

Ah sa kul med kalas, langtar till nar tvillingarna blir sa pass stora sa dom kan ha kalas med kompisar! :D
Stor kram