måndag, juni 18, 2012

På floden

I lördags var jag på white water rafting i Poconos. Det var en kompis från min första arbetsplats här som dragit ihop ett gäng och vi fick en härlig dag ihop! Detta var en mycket "enkel" forsränning: klass 1 vilket är den lugnaste. En s.k "Family Rafting" vilket gjorde att hela turen var väldigt lugn med lätta forsar. Många av de i vår grupp var verkligen familjer med barn. Enligt informationen på deras hemsida skulle man kunna ta med barn från 4 år, men jag skulle inte velat haft Lill-Skruttan med mig. De barn som var med verkade också ett par år äldre. Jag skulle säga att de var från ca 7 och uppåt. Om jag gör om det skulle jag gärna köra en lite högre "level" kanske klass 3 eller så för att få lite mer utmaning. Men jag var ändå inte alls uttråkad på något vis under vår tur, utan njöt fullt ut av både den vackra naturen, det underbara vädret och att göra något "aktivt" tillsammans med kompisar utan att ha föräldraansvar.

Här är bilder. Jag hade med mig vår vattentäta Olympuskamera (som numera tyvärr nog inte är helt vattentät eftersom en av packningarna verkar ha lossnat, men den är i vilket fall vattentålig).

I väntan på genomgång och instruktioner

Här har vi just släppts av bussen vid starten där vi ska "få" våra båtar.

Vår ena ledare/guide.

Så vacker natur!
Det var så varmt att många hoppade i och badade i floden under de lugna sträckorna.

Ungefär halvvägs nerför floden paddlade vi förbi det här sköna gänget. Troliget "locals" som körde lite "tubing" nerför floden. I en av ringarna hade de sin kylväska med öl, och minst en av dem låg oh rökte medan de guppade i vattnet.

Lunchpaus. Eftersom detta var en Family Rafting bjöds man på mat (grillad korv, potatissallad, chips, frukt samt lemonade och vatten).


Sedan var vi på väg igen.

Även jag hoppade i vattnet och svalkade mig. Temperaturen i vattnet var skön. Uppfriskande men absolut inte kallt.


En liten del av turen paddlade vi in i en liten "avstickare, där träden bildade en rätt lummig passage.Här är en av de bilder man kunde köpa där som företagets fotografer tog under turen. Två av mina kompisar köpte den, men jag nöjde mig med att bara fota den med min iPhone.

Som sagt, det var en riktigt härlig tur! Fantastiskt skönt att lämna staden för en dag och komma ut i naturen. De här delarna av Pennsylvania var otroligt vackra och jag skulle gärna komma hit igen. Kanske borde vi fundera över att eventuellt ta oss hit då vi ska ut och tälta...?

15 kommentarer:

Lotta sa...

Ah, så läckert det ser ut! Klass 1...perfekt ju ;)

Hoppa i bada, lagom alltså. Smart att du fotade med iPhone Saltis, haha. Bilden blev ju bra!!

Det här blir jag sugen på.!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var en väldigt "glidig" rafting. Skön och avslappnad. Och det var hur skönt som helst att bada i floden!! :-)
Kram!!

Channal sa...

Jamen det där såg ju inte så farligt ut! Ser riktigt najs ut! Skulle gärna ha åkt med! En härlig dag!

Haha du, jag gjorde samma sak! Fotade en bild de ville sälja dyrt till oss turister! Det var för ett år sedan på Mallis! Jag fick världens utskällning! Gick iväg m svansen mellan benen!

Ha en fin dag! Kram Anna

Sahra sa...

Ser skitkul ut. Det skulle jag vilja göra. Jag är inte särskilt våghalsig, tvärtom, så klass1 skulle passa mig bra

Desiree sa...

Det här ser skitkul ut. Jag har som sagt alltid varit lite ängslig men det är ju toppen om man kan börja på en enkel nivå och sedan känna efter. Sista bilden ser full av action ut. Vilken härlig och vacker natur. En underbar heldag. Jättekul! Skönt att det var rätt varmt i vattnet för då behöver man ju inte heller oroa sig för att det ska vara svinkallt om man ramlar i. Det här känner jag absolut att jag vill testa nu när jag fått se dina bilder.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Ah det ser underbart ut! Vad roligt! Visst ar det harligt att komma ut i naturen nar man bor i en stad!! Sag skont ut att kunna svalka av sig ocksa! Ser fram emot rafting i Montana i sommar, fast det later mer som att sitta i en ring och dricka ol men det ska val ga det med! :)
Kram!!

Steel City Anna sa...

Vilket äventyr! Ser härligt ut.

Annika sa...

Läckert!!
Klass 1 skulle passa mig. Jag är feg. Vet att Peter gett sig ut i klass tre på Potomac/Shenandoah floderna. Men klass 1 eller TUBING passar mig.
HAHA!!
Soft Saltis! Ser så himla härligt ut!!
OCH den perfekta aktiviteten en varm sommardag.
Jag har också plåtat bilder man inte får plåta på nöjesfält etc, haha!!
Kramar!!

Liz sa...

Sa harligt det ser ut. Jag haller dock med dig, tror ocksa att jag hellre skulle vilja ha med lite aldre och helst simkunniga barn innan man tog med dom pa nagot sant har.

Dina bilder far mig att minnas och tanka tillbaka pa manga sana har utflykter pa floden Aare nar jag bodde i Schweiz. Vi var ett helt gang, ofta upp till 20 personer som drog med oss gummibatar och akte till en narliggande stad och sen pa floden och tillbaka till Bern. Det var en ganska stilla "riverrafting" mer tubing med uppblast bara batar, och vi hade ofta ocksa med oss extra batar for forfriskningar och ibland stannade vi till och grillade lite lunch och sen akte vidare. Det tog nog en ca 3-4 timmar (?) att aka/flyta/paddla tillbaka till Bern och det var de mest fantastiska vyer och utsikten med bergen i bakgrunden. Tyvarr var vattnet alltid superkallt da det kom direkt fran alperna, men pa riktigt heta dagar var det skont att hoppa i och svalka sig lite.

Minnen....tack for att du fick mig att minnas tillbaka..och langta efter svalkande vatten! :D
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Channal,
nej det var inte "farligt" alls. bara skönt och roligt! och ja jag fotade ändå en bild som var köpt.... Två av kompisarna köpte nämligen varsin bild och jag fotade den ena av dem. :-) Så arrangörerna kunde u inte bli direkt arga ändå.
Kramar!!


Sahra,
japp det var jättehärligt!!
Klass 1 var verkligen lugn också och utan några som helst "strapatser".
:-)
Kram!


Desiree,
japp det var skoj! Men klass 1 var hur lugn och avslappnad som helst. Inga våghalsiga superforsar alls. Nästa gång (om jag gör om det) skulle jag gärna testa lite mer avancerade forsar så klass 3 eller så vore skoj.
Kram!!


ExPIAtriate wife,
ja det VAR det verkligen! Och det är fantastiskt att komma ut ur staden ibland! Jag äLSKAR NYC men det är såååå skönt att lämna staden ibland!! Rafting i Montana låter superkul! När åker ni dit??
Kram!!


Steel City Anna,
:-) Japp det var härligt!


Annika,
haha ja om du gillar tubing skulle detta vara något för dig. Klass 1 var ju nästan lite som tubing men med några lättare forsar. :-)
Och vi passerade en del personer som körde tubing nerför floden men jag undrar lite hur de gör när de kommer fram till en fors??
Kram!!


Liz,
å det låter som otroligt vacker rafting ni gjorde i Schweiz!!! Fast kall.... ;-) Oavsett så är det ju underbart om man kan få vara ute i så vacker natur ibland och njuta!
Kramar!

Martina sa...

Vilken underbar helg du verkar ha haft! Och vädret var ju perfekt för rafting!
Jag skulle nog inte heller ha velat ha sma barn med. Och fragan är om de verkligen hade tyckt att det var saaa kul. Kanske var lite skönt för dig att fa göra nagonting pa egenhand?!

Liz-
Den där utflykten pa Aare kommer jag ocksa ihag! Fantastisk natur och en härlig upplevelse, nagot tryckt stämning dock!!!

Kramar till er bada

Anonym sa...

På floden är man verkligen ett med naturen!=) Nu blev jag än mer sugen på forsränning, har velat göra det i flera år. Ser så himla härligt ut! Har ju en möhippa att planera, så det kanske vore en kul grej att göra. Skönt för er att ha tillgång till sådana här grejer på en dagsutflykt.=)

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det var en riktigt härlig dag! och visst var det skönt att vara barnfri. Ibland är det lyxigt att vara utan barn och göra saker tillsammans med sina vänner eftersom man då gör helt andra aktiviteter och har ett annat slags umgänge än då man är "föräldraansvarig". Gissar att sådant ändras lite med tiden då ens barn växer men än är ju E så liten.
Kram!!


penny,
ja det ska du absolut prova tycker jag! En möhippa känns som ett ypperligt tillfälle ifall du tror att den blivande bruden skulle gilla det. Jag har varit på forsränning i Dalarna men det var hur länge sedan som helst. Kul hade vi iallafall!
Kram!

Anonym sa...

WOW!!!! Ser galet kul ut! Var iväg för hundra år sedan på en veckas rafting i Vindelälven, bodde i skogen och gjorde mat över öppen eld! det var fantastiskt mysigt. KOllade upp att åka iväg med killarna här men de är för små än, trist.

Kram på dig!!!

Saltistjejen sa...

paettannatsatt,
det VAR jättekul!!! Men du, den här raftingen var från 4 år! Så DÄR skulle ju dina killar lätt kunnat hänga med. Men kasnke vill de köra en något mer avancerad variant?? Då är kasnke åldersgränsen högre. Det har jag inte kollat upp.
Men det kan vara värt att kolla upp ifall ni är intresserade. Det finns ju hur många olik "raftingföretag" som helst runt om!
Kramar!!