tisdag, juni 26, 2012

Midsommarafton i Battery Park - I

Jag lovade ju att också visa bilder från vårt Midsommarfirande i fredags. Och jag har inte glömt även om det varit mycket annat nu. Här kommet Bilder från vårt Midsommarfirande nere i Battery Park. Jag har delat upp bilderna så i detta inlägget kommer bilder från första delen av Midsommarfirandet. Resten kommer i ett annat inlägg för annars blir det alldeles för många bilder.

Midsommarfin med egengjort halsband, klänning som Lill-Skruttan fick från Svägerskan och Loff redan förra sommaren, samt en liten väska att bära med sig lite saker i.

Kom nu då mamma!

På väg!!

Väl framme var det redan mycket folk samlade. Eftersom solen sken när vi anlände så hade de flesta satt sig i skuggan av träden.


Vi tog dock en plats i solen intill den öppna plats där midsommarstången senare skulle resas.

Glad Midsommarfirare


Midsommarfirande med Frihetsgudinnan i bakgrunden

Här kläs midsommarstången. Som alltid här pryds den med solrosor.


Efter ett tag började de mycket mörka och hotfulla molnen som hängt ett tag över Hoboken i New Jersey att komma närmare och närmare.

När ska regnet komma?

Innan himlen öppnade sig hann man att resa Midsommarstången.

På plats!

Spelmännen (och spelkvinnorna...) började spela men samtidigt blåste det upp ordentligt. Himlen var nu mer eller mindre täckt av mörka moln. 

Ett par låtar hann de med ändå.


Här en liten filmsnutt så ni får höra musiken och sången! Jag tycker det är så gulligt att de sjunger på svenska. Man hör den amerikanska brytningen men de är verkligen verkligen duktiga! Om jag minns rätt är det samma spelmanslag som kommer varje år och de reser ner hit från Minnesota (så de är säkert svenskättlingar) för att spela och sjunga på just Midsommarafton. Detta är deras egen högtid också vad gäller att få framträda!!

Lill-Skruttan och M hade förberett sig med regnjackor.


Och såklart paraplyet.Sedan kom det - Regnet! Eller skyfallet var kanske man ska säga.

Det åskade och kom rejäla blixtar också. 

Plötslig var det rätt tomt kring stången.

Men desto fler sökte skydd där man kunde.

Vissa gjorde som vi och satt kvar på gräsmattorna men under paraplyer eller presenningar.


När det värsta skyfallet lugnat sig började ett par personer att dansa själva kring stången i regnet.

Efter ett tag kom fler och fler in i dansen.Äntligen började himlen ljusna lite igen.

Så småningom slutade även det envisa drippdroppandet och himlen sprack upp igen så Midsommarfirandet kunde fortsätta!

Resten av Midsommaraftonskvällen blev riktigt fin. Kvällssolen kom fram och eftersom det var så varmt i luften gjorde det inte särskilt mycket att man blivit blöt. Jag var till största delen torr eftersom jag och Lill-Skruttan suttit i skydd av våra paraplyer på picknickfilten, men min rygg var helt blöt då regnet blåst från det hållet. Fler bilder från den senare delen av kvällen kommer senare!

10 kommentarer:

Lotta sa...

Wow...fortfarande lite omtumlad efter ditt förra inlägg.

Jobb! Det här blir så bra Saltis. Känns extra fint att se bilderna från i fredags. Du ser så glad ut...och då hade du det här härliga beskedet framför dig utan att du visste!

Härliga bilder. Jag antar att du fotat med "riktig kamera" med de flesta bilderna? De ser enormt fina ut. Vilken kamera?

Oj oj...omtumlande vännen.

Stor kram igen!!!!

Channal sa...

Så glad för din skull, för er skull! Du är bara bäst! GRATTIS till jobb och nya kollegor, kul! Ut och shoppa en liten ny garderob nu!

Vilken sötnos hon är Lill Skruttan, lik sin mamma! Många svenskar i N.Y! Vacker plats att fira midsommar på! Kul för Lill Skruttan och få uppleva den traditionen precis som vi har fått som barn! Stången är nog den va vackraste jag sett!

Lycka Till med allt nu Saltis! Två jobbdagar hemma och bil på Manhattan, YAY!! Najs!

KRAMAROM❤ Anna

ExPIAtriate wife sa...

Ah va fina ni ar! Och vilken harlig midsommarstang med solrosor! Varje land verkar ha sin egen version! Grattis till jobb!!! Vad sot Lill-Skruttan ar! Visst ar tjejerna sota med sina sma vaskor! Joli packar alltid en ryggsack (!) med allskons saker som alltid ska tas med!
Roligt med spelmanslag fran Minnesota som dessutom sjunger pa svenska. Maste vara extra roligt for dem att vara med och fira ocksa!
Kram!

Miss Marie sa...

Älskar bilden på dig och E, hon ser så trumpen ut o du så glad, så där som är ganska typsikt mamma-barn! :) Älskar också videon med spelmanslaget! Vilken härlig amerikansk svenska! :) Underbart midsommarfirande!

Sahra sa...

Du är så söt så man smäller av i sommarklänning och midsommarkrans i håret. Lillskruttan också förstås. Men du är ju inte med såååå ofta på bild.
Känns lite halvsurrealistiskt med Frihetsgudinnan i fonden till en svensk midsommarstång. Lite crazy. Måste väcka viss nyfikenhet hos the locals. Eller är man så van att olika folkgrupper firar knäppa traditioner?
Kram och än en gång grattis. Jag är såå nyfiken vad och var det är för tjänst. Om du inte vill skriva något här får du gärna maila om du vill och kan berätta. Kram

Annika sa...

Grattis igen!
Är galet nyfiken på vad det är för jobb!!
Vad det är du ska göra??!!
HIHI du berättar väl i sinom tid...
Fina midommarbilder.
Du ser verkligen s¨glad UT på bilden!!
Kram!!

Desiree sa...

Kul ändå att kunna vara med om lite midsommarfirande på det här sättet. Då får man ju midsommarstämning. Vad mycket folk det är som kommer dit varje år. Är det mest svenskar eller är det ganska blandat? Gillar midsommarstången med solrosorna. Jättefin! Du har ju gjort en himla fin midsommarkrans också som du hade på dig. Sedan gillar jag bilden på lilla E som du tagit bakifrån då hon går med sitt paraply. Jättesött. Lite regn kanske bara ger än lite mer äkta känsla av svenskt midsommarfirande.
Kram!

Syster i söder sa...

Vad kul att ni ändå får lite svensk midsommar på Manhattan. Och vad fin Ella är i klänningen! kram

Petra Mitt i Livet sa...

Vi var också där, så synd att vi inte möttes!!
Det var ett härligt midsommarfirande! Jag fick en känsla av att folk gick in för det mer här än hemma i Sv på något sätt. Eller så var det bara min egen eufori som färgade min syn på hela tillställningen, haha! Det var så kuuul!!
Hihi, du har fotat en bekant till oss. Sjunde bilden uppifrån, kvinnan i blå klänning till höger!
Kram!!

Martina sa...

Vad söta ni är pa alla korten!
Ella är extra söt pa det kortet där hon star och tittar genom gallret efter regnet!

Okej, ni fick kanske inte det traditionella svenska midsommarfirandet, men midsommarfirande med Frihetsgudinnan i bakgrunden är väl inte sa daligt heller?! Själv tycker jag det verkar mycket häftigare än att sitta ute pa landet nagonstans och huttra samtidigt som man blir attackerad av miljontals mygg!
Kram