fredag, juni 22, 2012

Så var det över

Morgonen var lite smånervös. Hade ytterligare en telefonintervju inplanerad. Men det hela kändes bra. Svårt att säga HUR bra eftersom jag alltid tycker att sådan här intervjuer är svåra att liksom greppa. Man vet ju inte riktigt vad det är de går på. Vad de söker. Vilket är deras poängsystem egentligen?? Men känslan kändes i vilket fall inte dålig på något vis. Sedan får man ju se hur långt det leder. Jag vet att vi är tre kandidater kvar nu som de vill träffa. Så nästa vecka blir det att dra på sig jobbsökarsviden igen. Puh, i den här värmen...!

Men nu är det över för denna gången. Skönt.
Så nu är det Midsommar! På riktigt! Och jag firar just nu med lite kaffe här hemma.

Dessutom stannade jag lite extra länge på dagis i förmiddags då jag lämnade Lill-Skruttan. Mysigt. Eftersom det är en enorm värmebölja här just nu så byts det om till badkläder så fort man kommer in på dagis. Ungarna älskar det. Allt för att vara redo för "water play" lite senare. De är hur söta som helst där de skuttar runt i sina färgglada baddräkter och badbyxor i väntan på att gå ut.

"Circle Time" (på svenska kallas det väl samling eller något liknande tror jag). Lill-Skruttans ena lärare Fröken Sprudel spelar ukulele och barnen älskar verkligen att få sjunga ihop med henne. Så nu har de ukulele-sångstund varje fredag på sin Circle Time, och det var jätteroligt att vara där och se och höra dem.

Lill-Skruttan var dessutom "The Helper of the Day" idag. Mäkta stolt. De älskar att vara "the Helper" och denna syssla cirkulerar runt i klassen. I sysslorna ingår att plinga i klockan som talar om att det är dags att städa innan samlingen, räkna hur många som är närvarande, samla ihop allas böcker innan samlingen börjar, samt sedan (när samlingen är över) säga i vilken ordning alla ska gå upp och sätta sig vid borden för att äta mellanmål.

Till mellanmål idag hade de på morgonen fått göra en jättegod "sallad" med tomater, basilika och mozarella. Jag fick också smaka och det var ljuvligt gott! Extra roligt är att basilikan kommer från deras egen lilla täppa i trädgården som dagiset har. Barnen får alltså självaplantera och sedan skörda, tillaga och äta det de skött om där. Jätteroligt tycker jag!


Tyvärr gillar Lill-Skruttan vare sig tomater, basilika eller mozarella. Så hon åt endast kexen.... Synd, men jag tycker ändå det är bra att de gör sådana här mellanmål ibland eftersom jag tror att det är bra för henne att ändå få vara med och tillaga samt sedan ha chansen att smaka. 


Sedan var det dags för den efterlängtade leken i vattenspridaren. Här är första gänget på väg till Big Kids Playground. Ivriga som sjutton....!


Så söta! Men här vinkade jag hejdå.

Nu blir det lite förberedelser inför vårt Midsommarfirande nere i Battery Park. Tänkte grädda lite plättar eller pannkakor att ta med mig till vår picknick där. Men det kommer även att finnas mat att köpa på plats vilket är bra för jag vill inte släpa sill och annat hela vägen ner dit i den här enorma hettan. Nu hoppas vi bara att de åskväder som prognosen säger eventuellt kan komma under eftermiddagen inte kommer. Då kan det nog bli en bra kväll, om än VARM...

6 kommentarer:

Sahra sa...

På mollys förskola får de också ansvar för tex dukning och lättare kökssysslor och annat. Jättebra tycker jag och barnen känner sig ordentligt 'malliga' och duktiga. Skönt att de kan gå och ha vattenlek i värmen. De lider visserligen inte lika mkt av värmen som vi vuxna men jag tror att de av den anledningen är sämre på att fylla på med vätska eller söka skugga också.
På tal om värme. Vet du något takställe med pool och bar/rest där man kommer in. Avgift är ok. Men jag inbillar mig att det kanske bara är hotell och det isådanafall bara är till för hotellgäster. Men vet du ngt får du gärna rekommendera.
Kram

Lotta sa...

Skönt!! Nu är det över, nu kan du koppla av ett tag. Helg, midsommar!!! YAY ;)
Det har säkert gått jättebra.

Hoppas det inte regnar på er. Det har precis ÖST ner här. Jag sitter kvar på jobbet ännu...puh.

Hade velat vara med er i Battery Park!!

Glad Midsommar!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja visst är det fint att de får olika ansvarsområden och uppgifter. Och vattenleken är verkligen ett MÅSTE här om de ska kunna vara ute i den här hettan. Så det är bra att det finns.
Ang pool under tai vet jag ingot alls faktiskt. tyvärr. Du får helt enkelt försöka googla. Varför inomhuspooler?? Det finns förresten en här på upper East "Asphalt green" men jag tror det är rätt dyrt att gå där. Och jag har noll koll på när man kan gå dit och bada o simma utan att delta i ngn form av sportaktivitet. men du kasnke kan kolla detta. Det finns annars en utomhus pool i Central park (nordvästra delen) och så finns det en del public pools runtom i staden men de är utomhus de med. En vid John Jay Playground här nära oss (runt 78th-79th eller så street och York Ave) och så finns det ett par nere i Lower East Side eller East Village tror jag. Nära Tompkins Sq park (tror jag). Men jag har aldrig besökt ngn av dessa och jag vet bara att det handlar om utmhuspooler.
Kram!!


Lotta,
japp nu ska jag koppla av. Här VRÄKER det ner just NU i skrivande stund. Såka och blixtar som sjutton! Mitt inne i en T-stormn tror jag. Men min förhoppning är att de flesta ska ha passerat tills vi ska iväg... :-) Jag försöker kolla väder-radarn... ;-)
Hoppas ni får en supermysig kväll oavsett väder!
KRAM!!

Channal sa...

Det gick säkert jättebra! Skönt att det är gjort! Nu är det bara att hålla tummarna!

Mysig bad-dag! Haha jag spelar ukulele ;-) men visar inte eleverna det! Kanske de skulle älska't!

Fin midsommar! Fram- o tillbakaväder! Kul och se dig på fb! KRAM!! Anna

Martina sa...

Jag haller ater tummarna för dig!

Hoppas att ni fick lite mysigt midsommarfirande!

Söta de är barnen i badkläder! Skönt att de kan fa leka lite i vatten när det är sa varmt.
Kramar

Anonym sa...

Håller tummarna för att telefonintervjun gick bra! Tur att det kommer lite midsommarfirande emellan så tankarna kommer på annat.=)

I den värmen skulle jag vilja göra barnen sällskap i vattenleken!;-)