tisdag, juni 12, 2012

Lördagens alla aktiviteter

Helgen som gick var som sagt en väldigt innehållsrik och aktiv helg. Lördagen slog nog rekord. Med "Tjejmilen" på morgonen och sedan en specialaktivitet med Lill-Skruttans dagis mitt på dagen. Och sedan ut med tjejerna på kvällen. Hej Hopp! Det gick nästan i ett. Jag somnade helt ovaggad på kvällen vill jag lova. Här är bilder från lördagen.

"Tjejmilen" i New York City 

Efter loppet träffade jag L och J vid Columbus Circle.

Med medaljer runt halsen och stela ben men mycket nöjda och glada.


Traveling Farm

Denna dagen hade vi i the PA Board arrangerat ett event för alla på Lill-Skruttans dagis. Det var djur från Quiver Farm som skulle komma och hälsa på oss. Det hela var ett familjearrangemang där alla familjer på dagiset bjöds in att komma och klappa, mata och lära sig lite mer om djuren.Kalkonen

Ett väldigt lyckat event blev det! Glada barn som fick lära sig lite om djuren och även mata och klappa. Extra roligt att det gjordes som ett familjeevent också tycker jag. Och Quiver Farm har vi även haft kontakt med tidigare eftersom vi i förskoleklasserna sedan ett par år tillbaka har anlitat dem för "The Chick Hatching Project" där de kommer med hönsägg till dagiset och dessa ägg sedan ligger i en inkubator tills de kläcks. Sedan hämtar Quiver Farm upp kycklingarna igen då de är kläckta. Men på det här viset får barnen vara med om att följa hur ett ägg faktiskt blir en kyckling.

Girls Night Out

På kvällen gick jag och tjejerna ut. De ville gärna dricka cocktails så vi gick till ett ställe där M varit för ett tag sedan Raines Law Room, vilket var ett mysigt ställe. Även detta är en "gömd bar" d v s ett cocktialställe som ska efterlikna de olika barer som fanns under förbudstiden här i USA. Det går alltså inte att hitta hit om man inte vet exakt adress, för ute på gatan ser det ut som vilken dörr som helst.

J med sin champagnedrinkSedan blev det middag. Eftersom hamburgare efterfrågats gick vi till Rodeo Bar. Mest för miljöns skull. Fast vi stannade inte tills Livemusiken började. Men vi hade en väldigt trevlig kväll. Att tjejerna orkade var imponerande. För dem hade dagen inneburit Tjejmil på morgonen, sedan shopping och promenerande i staden hela dagen innan vi såg. Plus att de ju fortfarande var jetlagade så när den här bilden togs var klockan ju runt 3 på natten "deras tid".

Här ett foto innan vi skildes åt för kvällen. Tjejerna hoppade in i en taxi som tog dem till Upper West Side, medan jag själv tog en kvällspromenad genom ett mycket varmt New York City.

Empire State i den varma, mörka sommarnatten.

Ja, det var lördagen det. Benen var ganska möra kan jag säga. Först 10 kilometersloppet på morgonen och sedan promenaden hem på kvällen. Men en riktigt rolig dag och kväll hade det varit!

Idag, tisdag har det regnat som sjutton här. M och jag hade planerat ett biobesök på förmiddagen och ja, jag är helt lyrisk men det kommer jag skriva mer om senare. Efter det öste regnet ner och vi tog oss hem efter en snabb lunch och sedan kom L förbi på en fika på eftermiddagen. Så mysigt!!! J reste tillbaka till Sverige redan idag och imorgon är det L's sista dag här. Hon åker vidare till Toronto imorgonkväll men vi ska givetvis ses en stund även imorgon.

14 kommentarer:

Lotta sa...

Fullt ös Saltis!!! Bra att du är i så god form ;)
Så grattis igen till att du var så duktig och genomförde loppet. Kul att springa tillsammans!

Var är solen? Nu får den komma tillbaka. Idag har det varit grått, regnigt och strömavbrott vilket iofs var lite speciellt för vi fick gå hem. Ingen ström på flera timmar.

Mysigt med förmidagsbio!

Ha så trevligt med L

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
hahaha ja det är nog tur det. För annars hade man inte orkat. ;-)
Ja solen har lyst med sin frånvaro idag helt klart. Oj ni har haft strömavbrott. Det har vi ju inte så ofta här inne i storstaden. Hoppas ni slipper sådär väldigt långa avbrott bara.
Kramar!!!

✿Ewa sa...

Vilken fartfylld dag! :) GTATTIS till loppet! Så roligt att orka en mil! Jag är imponerad :), det är mitt eget mål så där i framtiden. Men jag vill! haha!

Vad bra att kunna göra en sån dag med alla barn/ föräldrar och djur. Tänk om det funkade här också? Och äggkläckning, strålande!

Mys med väninnorna är aldrig fel! :D

Kram och ha en fin dag!

Fourmum sa...

Åter igen, ni gör många roliga och intressanta saker på ert dagis :) Bra jobbat med tjejmilen! Dessutom night out på det ;) Jättefina sandaler/skor E har, vart är de köpta? Kram

Desiree sa...

Vilken härlig bild på er efter loppet. Ni ser så lyckliga ut och det förtjänar ni verkligen. Strongt gjort Saltis och grattis igen! Vilken dag, jag förstår att du somnade ovaggad på kvällen. Kul att Ella och de andra barnen fick träffa så mycket olika djur. Kalkonen var ju maffig. Man inser att det inte är något litet djur. Vilken perfekt avslutning på dagen med en girls night out. Kul!
Kramar!

Channal sa...

Full rulle! En riktig tjejdag och kväll för dig, kul!

Sen måste jag säga att ni hittar på så mycket kul med Lillskruttan, både hemma och i förskolan!

KRAM!

Taina sa...

Det är precis SÅ livet ska levas. Fullt ös! Medvetslös! Hahahahaha! Kul att loppet gick så bra och att du sedan höll igång benen hela dagen.

Kul event med dagiset. Här engagerar sig föräldrarna mycket mer på dagis och skolor än vad de gör (eller gjorde) i Sverige. I alla fall vad jag kommer ihåg från min tid med småbarn där.

Nu blev jag nyfiken på det "Lyriska" du nämner? Hmmmm...

KRAM!

Saltistjejen sa...

Ewa,
ja det var det verkligen. Och att springa loppet var himla kul!
Dagiset gör en hel del roliga aktiviteter med barnen, och det var extra roligt att detta var en familjeaktivitet! :-)
Kram!


Fourmum,
ja det är ett toppendagis!! En del av aktiviteterna är sådant som the PA Board organiserar och fixar med eller andra föräldrar som "volunteerar". Detta var ett sådant event. Men självklart är ju föreståndaren involverad och i vissa fall då aktiviteterna görs dagtid så är ju även lärarna involverade och aktiva de också.
Sandalerna är det tredje paret i samma modell och de är superbra till E's fötter! De är köpta på Pediped. Du kan kolla online Pediped.com om du vill se. Jättebra barnskor!
Kram!!


Desiree,
japp vi var rätt glada då måste jag säga! Och ja, det kändes kul! Haha resten av dagen var verkligen rätt fullbokad den med och det var roligt men som sagt, jag var ganska trött....
Kram!!


Channal,
japp det blev det och det var skoj!
Kram!!


Taina,
hahaha ja det är väl ungefärs såhär ALLA dina dagar ser ut va?!? ;-)
Det kändes bra i benen men de var lite småstela på kvällen efter att jag promenerat hem från vår restaurang nere på 20-något-gatan också. Men jag tror som sagt det var bra för jag hade i stort sett ingen träningsvärk dagen efter.
Visst engagerar sig föräldrar mycket på dagis här. Skola och dagis känns som om det bygger ganska mycket på just föräldrar här. Bra på många vis, men visst kan man även tycka att det kan kännas lite "tvingande" ibland. Nu har jag ju frivilligt gått med i just PA Board och tycker det är både roligt och intressant men det är nog ganska annorlunda mot hur många skolor och dagis i Sverige t ex sköts där jag förstått att föräldrar till och med kan bli upprörda om de ombeds skicka med barnen en frukt om dagen hemifrån!!!
Lyrisk blev jag över filmen och ja jag ska skriva om den. När jag nu får tid.... ;-)
KRAM!

Annika sa...

Härligt späckad helg du haft!
Fasiken vilken ball cocktail bar. DIT vill jag också gå!
Gillar när det är sdär gömt.

Ah filmen, vet vilken du sett. KAN tro att den passade dig som hand i handske.
NU ska ni se Snow White också!!!
Det måste ni!!

Dagis ja, nog fick ni ett toppenställe. Det har jag saatt hundra gånger förr. men det kan upprepas.

Sista året för Ella där nu då?
Nästa år kindergarten.
Kanske de har KG-klasser på dagis?

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja och det var ju bara lördagen det där hahaha! Söndagen har jag inte ens visat här ju. ;-)
Och filmen var SÅÅÅ BRA!!! Vill också se Snow White.
Och kommande året är sista på dagis. Sedan blir det Kindergarten.Då får vi byta skola. Det blir ett helt projekt ojojoj.
Kram!!

Katarina sa...

Precis som någon Anna skrev här, fullt ös. Roligt ed ett nytt lopp, nu är du verkligen på G. Kul. Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja fast jag har faktiskt inte sprungit en enda gång sedan loppet i lördags. Nu med besöket här samt en massa annat som varit på schemat de här dagarna har det inte blivit av. Men jag har planerat att springa imorgon iallafall! :-)
Kram!!

Marianne sa...

Så himla mysigt med farmen som kommer till dagis så att barnen får lära sig om djuren och även möta dem på riktigt! Och det där med inkubatorn! Så himla bra! Annars är det nog bara barn på riktiga gårdar som får vara med om sådana saker, även här i Sverige. Om jag hade haft en gård hade jag satt igång någonting liknande och åkt runt till dagisar!

Jag får nöja mig med att berätta för grannen, hennes barn är på dagis, så kanske de kan hitta någonting liknande.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är verkligen fantastiskt bra med den här farmen! Och äggkläckningen är rolig. Det har E varit med om flera år nu ju och alla barn tycker det är lika fascinerande varje gång!
Kram!!