onsdag, juni 13, 2012

Några bilder från den varma söndagen

Här kommer några bilder från söndagen också. Det var varmt varmt varmt så vi började dagen med att träffa kompisar i St Catherines Playground där elefanterna nu sprutar vatten. Det gör de hela sommaren. Det är en av de saker jag älskar med lekplatserna här i staden. De är ofta väldigt fina och välskötta, och på sommaren har i stort sett alla rinnande vatten i form av olika sorters "sprinklers". Det behövs verkligen eftersom somrarna är heta, och barnen brukar älska att leka i och med vattnet. Där åt jag och Lill-Skruttan lite frukost också i form av bagel och juice (jag dack kaffe) och så småningom kom M dit. Efteråt promenerade vi tillsammans till Barnes & Noble (Lill-Skruttan hade bett om att få "gå till Bokaffären") där vi läste en hög med böcker.

Lill-Skruttan och kompisen C hämtar vatten.

Full fart genom vattenspridarnas strålar.

Här är Lill-Skruttans andra dagiskompis som också var i parken då vi kom.

Sedan sandlådan

Slottsbygge

Lässtund på Barnes & Noble

De säljer ju inte bara böcker utan även leksaker.

Får det lov att vara en mustaschprydd kanin, någon???

På söndagskvällen kom sedan L och J över på middag. De hade varit runt i staden och på eftermiddagen hade de sett Spiderman på Broadway. Vi hade en supertrevlig kväll tillsammans men tyvärr tog jag inga bilder.

18 kommentarer:

Millan sa...

Josses vilken handelserik helg ni fick! Allt later jatteroligt. Kanske inte att springa en mil... men resten da ;-). Vad skoj med tjejbesok och tjejkvall ute dessutom!

Vilket roligt besok ni fick med dagiset och alla djuren. Maste ju ha varit jatteskoj for barnen!! I bristol finns nagra sk cityfarms som vi besoker emellanat. Skoj!

Vad spannande med motet du hade ocksa. Haller tummarna med de andra sa klart :-).

Kram

Desiree sa...

Hi hi vilka söta gosedjur på B&N. Gillar cupcakesen liksom pankakorna och smoresen. Jättesöta. Toppen att det finns en hel del vatten som både ger svalka och är roligt för barnen att leka med på alla lekplatser runt om. Det behövs när hettan slår till.
VIlken trevlig kväll ni fick avslutningsvis med era vänner.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Men vilka sota mjukismuffins!!!
Harlig dag ni hade och toppen att det finns sa fina lekplatser samt med vatten! En bra lekplats kan verkligen radda en dag for bade barn och vuxen!
Just nu har vi det sa varmt att man undviker all form av uteaktivitet.
Vad roligt med utekvall och besok ocksa!!
Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
Ja det blev en väldigt händelserik helg. Men rolig!
Och visst är det fint när barnen kan få träffa djur på nära håll. Vi går ju annars till Central Park Zoo där de har ett petting zoo.
Kram!,


Desiree,
Javisst var de där goseleksakerna roliga. Och söta. Det fanns donuts också haha!
Att ha tillgång till vatten på lekplatserna är underbart på somrarna! För både stora och små.
Kramar!


ExPIAtriatewife,
Oj har ni såpass hett hos er just nu! Det låter nästan lite jobbigt. Här har vi haft regn två dagar nu, så det har inte varit så varmt bara väldigt fuktigt. Nu verkar solen vara tillbaka igen, men än så är det sköna temperaturer. Jag hoppas det får fortsätta ett tag.
Kram!

Annika sa...

Älska BN!!
Underbar affär!!
Fin Bild på E och M där de sitter och läser.
OJ vad jag hängde på BN med då hon var i Bellans ålder och senare.
SÅ bra med sprinklers på lekplatser. Perfekt faktiskt med tanke på våra heta somrar. Här är det dock inte vanligt. Men jag vet inte hur det är på lekplatserna inne i DC, där kan det nog finnas.
Kramar!!!

Coolaannna sa...

Ja, vatten har i alla tider berikat! Mina barn lekte mycket med vatten och jag minns att jag gjorde det också.

Ser ut att vara varmt hos er! Kan vi få låna lite värme?!!!

Kram Anna

Sahra sa...

Vatten och sand. Härligt kletigt.
Tänker på dig och hoppas att du snart ska ha något riktigt positivt att avslöja här. Kram

Saltistjejen sa...

Annika,
jaså har ni inga sprinklers i era lekparker alltså? Det kanske är en NYC grej? Eller bara en stadsgrej....? Det är i vilket fall troligt bra när det är varmt här.
Och ja, Barnes & Noble är GULD!
kramar!!!


Coolaanna,
vatten är bland det bästa enligt de flesta barn skulle jag tro. :-) Att leka med just vatten brukar de kunna göra hur länge som helst nästan.
Vi har sommarvärme nu och det är skönt. Inte superheta som för ett tag sedan. Dock lite regn i två dagar men idag är det regnfritt igen. :-)
Kram!!


Sahra,
tack! Ja detta är verkligen inget stort alls, utan bara en liten sak. OM det nu ens blir något. Vi får se. Men jag tänker att även smås teg är bättre än inga steg... ;-)
Kramar!

Evasleva sa...

Vad mysigt med lekparker med vatten! Perfekt varma dagar ju :)

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ja det är superhärligt nu när det är så varmt här!
:-)

Marianne sa...

Så mysigt. Haha, jag ser att hon har plåster som dekoration. Flickorna här mitt över frågar ibland om fina plåster, så det måste jag ha hemma. Helst med Hello Kitty. "Jag har skadat mig", säger stora E, och visar fram en minimal prick på ett finger. Det betyder att hon gärna vill ha ett fint plåster : )

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det var mysigt. Fast plåstren är tyvärr inte dekoration utan de sätter vi på hennes myggbett för att hon inte ska klia sönder dem. Hon är lite småallergisk och får ofta väldigt stora myggbett som kliar väldigt mycket och förr om åren har hon kliat hål på dem vilket nästan orsakat en massa infektioner. Nu ger jag henne även anti-histamin varje dag för att minska reaktionen och det hjälper bra. Dock var vi lite för sena nu i år så hon hann få ett par rejäla bett och därför har vi satt på plåster. Men du har rätt i att de ska vara fina plåstren! ;-)
Kramis!!

Martina sa...

Hm, konstigt jag skrev nagra kommentarer pa dina senaste inlägg, men de verkar inte ha kommit upp eller sa har de försvunnit. Ja, ja...

Först och främst, jag haller ocksa tummarna för vad det nu är för spännande du väntar pa!

Härligt med vatten i lekparkerna, det har vi ocksa en hel del här. Nu var det dock länge sen vi var i en lekpark da mina tjejer vuxit ifran det.

Vada?! Pa Barnes & Noble kan man alltsa läsa böcker och man maste inte köpa dem?! Men om man nu köper böcker, far man inte ofta tummade och lästa böcker da, eller?!
Härligt att Ella fragar själv efter att ga dit! Jag älskar böcker och bokaffärer!

Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
oj så konstigt! Ja man vet inte alltid hur Blogger fungerar och ibland strular det tycker jag. Tack för tummarna också, även om detta är något väldigt väldigt litet. Men visst, jag hoppas ju ändå även om det är väldigt litet.
Vatten i lekparkerna här är suveränt!
Och jodå här i bokaffärerna kan man läsa både böcker och tidningar utan att köpa dem. Det gjorde att det blev lite komplicerat när vi var hemma i Sverige i somras och E ville till en bokhandel. Där är det ju inte riktigt lika ok att sitta och läsa böckerna sådär som det är här. Jag gillar verkligen konceptet här med att man kan läsa böcker och tidningar. Jag tror helt klart att bokhandeln vinner på det i längden även om vissa böcker kanske blir lite tummade så de inte går att sälja. Men man lockar ju dit kunder och håller intresset för läsning uppe. Jättebra tycker jag! Det önskar jag att även svenska bokhandlar skulle anamma lite mer.
Kram!!

Anonym sa...

Måste bara undra: Hur är amerikanska bibliotek? Får en känsla av att de inte är mycket att hänga i julgranen eftersom man väljer att gå till bokhandeln istället (har sett det på fler bloggar än din) I Sverige kan ni ju i alla fall gå till biblioteket :-) Barnes & Noble ser ju jättemysigt ut - men jag skulle ha haft svårt att sitta och läsa det som någon annan ska köpa - och inte velat handla där heller....

Saltistjejen sa...

Anonym,
jag tror att biblioteken är väldigt olika. Vi har faktiskt ett bibliotek alldeles i närheten här men jag har inte varit där än. Dock har dottern varit där mycket. Dels med dagis och dels med vänner och med maken. Hon älskar biblioteket också och jag förstår att det är bra. Vi har pratat om att skaffa lånekort där också för det har vi inte gjort än. Fråga mig inte varför för det är ngt vi pratat om i flera år men det har bara inte blivit av. Här känns det faktiskt inte alls konstigt att läsa i bokhandeln dock eftersom det är något alla gör. Lite samma känsla som att vara på biblioteket faktiskt. Jag gillar det mycket! Och trots att folk läser både böcker och tidningar där så är i stort sett alla ex väldigt fina. Jag tror att man generellt är väldigt rädd om dem och jag har faktiskt aldrig (trots otaliga besök under våra år är) sett ett ex som varit fläckigt, trasigt eller vältummat. Alla böcker och tidningar jag sett där ser väldigt fina ut. Men visst kan jag förstå om man tycker det känns underligt. Det är ju så annorlunda mot i Sverige. Personligen är detta dock något jag verkligen tycker om och som jag skulle önska spred sig till Sverige också! Särskilt nu i elektronikens tidsålder då man verkligen skulle behöva öka intresset för böcker i alla former hos både barn och vuxna. :-)

Marianne sa...

Men stackars liten, då är hon som jag! Jag fick också äta antihistamin dagligen under myggsäsongerna i Bulgarien-Turkiet-Egypten. Här hemma går det bättre, här kliar det bara.

Har ni testat en penna som heter After Bite? http://www.tendercorp.com/products.php?category=INSECT%20BITE%20TREATMENTS&cat=58

Den funkar rätt bra, men man måste dutta ganska med en gång efter att man har blivit biten. Men duttar man direkt, och fortsätter dutta några gånger, kan man få bort ett bett till och med.

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja tyvärr har hon fått den här överkänsligheten från mig tror jag. För jag fick enorma myggbett som liten. Även i Sverige. För att inte tala om andra insektsbett. Men anti-histamin hjälper. OCH vi har faktiskt köpt en sådan där typ av penna men inte hunnit testa den än. Man måste ju ta MED den vilket nog är det svåra att minnas. I väska eller ficka. Men jag ska försöka komma ihåg att ta med den när vi går ut. Bara lite svårt att hinna med att dutta direkt kanske eftersom hon mest springer runt och leker ute och inte riktigt känner av betten förrän efter en stund. Men det är helt klart värt att testa! Särskilt om du tycker de var såpass bra att vissa bett t o m "försvinner".
Kram!