fredag, maj 24, 2013

Bara regn hos mig

Ja så har det varit här de senaste dagarna. Regn, regn, regn. Igår häftiga åskskurar. Värme och fukt fukt fukt. Idag har värmen försvunnit. Otroligt egentligen hur snabbt temperaturerna kan förändras. Och idag är den absolut kallaste dagen jag någonsin känt här i slutet av maj. Under eftermiddagen var det bara runt 12 grader eller så. Och nu är det 9! Jämför det med gårdagen då det säkert var runt 30 grader på dagen och kanske 26 eller så på kvällen. Fördelen är iallafall att man slipper ha ACn igång.

Nu på fredagskvällen har vi haft Filmmys här hemma. På begäran av Lill-Skruttan. En Familje-Filmmyskväll. Hon fick välja film och så poppade vi popcorn. Det blev gamla filmen "Micke och Molle". På svenska! Det passade ju himla fint med filmkväll till vädret också.

Helgen ser tyvärr inte sådär strålande ut rent vädermässigt. Imorgon ska regnet fortsätta. På söndag blir det förhoppningsvis uppehåll men inte så varmt. Måndagen som vi faktiskt också har ledigt eftersom det då är Memorial Day ser iallafall lovande ut vädermässigt. Och det känns bra för nu har jag börjat sakna solen. Tur vi har roliga saker att se fram emot ändå i helgen även om vädret inte blir det bästa. Imorgon lördag, ska vi träffa Familjen Brooklyn på MoMa. På söndag ska vi få hälsa på den senaste familjemedlemmen hos våra vänner på Roosevelt Island. Och måndagen har vi fri och oplanerad. En perfekt helg med andra ord.

7 kommentarer:

Lotta i USA sa...

Ja, vilket väder - inte alls typiskt för maj! Tisdag högsommar och bad, idag är det filt i soffan och verkligen kallt!!

Er helg låter härlig och skön. Hoppas solen tittar fram också!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Lotta,
men visst är det lite galet hur snabbt det växlar ändå. Både väder och temperatur. Idag fick jag höstkänslor...!!!
Ni verkar ändå haft det helt underbart! :-)
KRAM!!

Miss Marie sa...

Regn har ocksa. Runt 7 grader... Yippie!

Mallis in real life sa...

Det är helt sjukt hur det kan ändra sig så mycket och så fort. Jag minns när vi var i NY för ett år sedan då det var en bit över 30 grader i slutet på maj. Det var ju inte helt ovarmt när vi satt på en filt i Central Park tillsammans.

Idag har vi ungefär samma temperatur som ni. 13 grader, mulet och lite blåsigt. Det väntas dock bli varmare fram på dagen och det hoppas jag verkligen det blir.

Kram och ha en bra dag.

Annika sa...

Svinkallt här också. Igår tio grader.
I torsdags 27 och i onsdags 33.
Idag sol, blåst och bara 8 grader då jag skriver detta.
Vi ska ha en bbq på decket ikväll är det tänkt. Får se om det går att genomföra.
Tvivlar.
Men i nästa vecka blir det hett igen.
Regnet hade vi torsdags, till och från.
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Vi fros hela vagen hem igar! Jatteroligt att traffas! Hoppas ni far en harlig helg! Trots vader sa har det varit en toppenresa och den har stan ar ju helt fantastisk!
Kram!!

Johanna | Tillvaron.se sa...

oj jösses vilke temperaturskillnad. Det är bara att hoppas att det vänder lika fort :) Och så länge låter ju disney-filmer som ett utmärkt tidsfördriv :)

Ha en underbar lördagskväll!