måndag, maj 20, 2013

Fuktigt

Just nu är det som en våtvarm yllefilt ligger runt vår stad. Fuktigt är bara förnamnet. Det regnade ju i stort sett hela helgen mer eller mindre. Och i morse duggade det då jag gick hemifrån. Men under dagen klarnade det upp så att till och med solen tittade fram. Fast fukten hängde sig ändå kvar. Det är helt klart åskluft. Senare i veckan spår vädergubbarna och gummorna åskoväder. Jag hoppas att det kommer och att det rensar luften lite.

Just nu pågår så mycket omkring mig igen. Trots att helgen var riktigt bra och gårdagen faktiskt riktigt vilsam känner jag mig trött nu idag. En stor bov i detta är såklart att vi går för högtryck på jobbet nu. Förberedelser inför den stora amerikanska diabeteskongressen om en månad. Plus allt annat "vanligt jobb" såklart. Imorgon ska jag t ex presentera igen. Nytt möte, men det sköna är att det är samma saker jag ska prata om. Som jag presenterade förra veckan. Inför nya personer. Men inget nytt. Det känns skönt. Och så har vi Lill-Skruttans 5-årsdag också och igår fick vi äntligen iväg inbjudan till kalaset. Som blir en vecka in i juni. Det ska ju förberedas en del till det också. Vi hoppas på lika fint väder som förra året men om det blir som i helgen får vi vara inomhus. Inte optimalt men det är som det är. Men det är ingen idé att oroa sig för sådant man ändå inte kan påverka. Lite rutinerade är vi ju vad gäller kalas nu ändå.

Men nu ska jag sluta gnälla. Egentligen mår jag toppen och trots att jag är vardagstrött så känns livet ovanligt härligt just nu!

2 kommentarer:

olgakatt sa...

...och litet märkligt är det att när man har som mest att göra hinner man ändå en massa annat! Glöm bara inte att andas djupt emellanåt!
Jag har haft stor nytta av ett tips från en amerikansk ridguru:
Använd "mjuka ögon". Hon menade det bokstavligt när man rider flera på samma ridbana för att man inte ska komma i vägen för varandra. Det fungerar jättebra där. Men jag har praktiserat det bildligt också när det snurrat som värst. Då ser man lättare vad som har högsta prioritet för stunden utan att man missar viktiga signaler från "sidan".

Saltistjejen sa...

olgakatt,
bra råd där. Att försöka ha koll på det mesta. Jag brukar ofta skriva listor. Det hjälper mig att inte glömma saker. Men visst, när det händer mycket omkring en an det ändå vara jobbigt och svårt att hålla alla bollarna i luften samtidigt. :-)