måndag, maj 06, 2013

Besöket på New York City Ballet - David Koch Theater

I morse fick jag följa med Lill-Skruttans dagisklass på ett studiebesök på NYC Ballet (NYCB). Jag har aldrig besökt NYCB förut så detta var jätteroligt. De flesta barnen tyckte det var roligt att få se och jag tycker det är helt otroligt att deras lärare lyckats få till ett sådant här studiebesök. Nu efter att ha fått en introduktion till NYCB är jag riktigt sugen på att se en föreställning här.  Nedan är bilder från besöket.

Först en liten introduktion i foajén

Sedan upp ett par våningar för att få se scenen uppifrån.

Brant brant brant, men otroligt vackert!
Sedan visades några av kostymerna upp

Har alla ballerinor såhär små fötter???

Vi fick lära oss att alla dansöser får sina balettskor helt efter sina egna fötter och att de själva syr i sina band på sina balettskor

Sähär ser det ut nerifrån parkett

Jag tycker taket är slående vackert

Här på den mörkgrå delen av golvet där barnen sitter var golvet mjukare och det är här alla dansöser och dansörer värmer upp innan de ska ut på scenen under föreställningarna

En detalj från en trappa (rekvisita)

På väg ut på scen!

En rätt mäktig känsla att stå på NYCB scenen och se ut över den delen där publiken ska sitta

Längs med väggen är strålkastare i olika färger

Efter att vi fått vår rundtur avslutades med en kort filmvisning från en balett

Efteråt samlades vi alla runt fontäntn på Lincoln Center och sedan promenerade vi till Central Park där alla åt en picknicklunch innan det var dags att åka tillbaka till dagis igen


Ett mycket lyckat besök! Och sådana här gånger känns det lite extra fantastiskt att bo i en stad som NYC. Lill-Skruttan fick följa med hem efter att vi kommit tillbaka eftersom vi planerat en tur på stan med Farmor G, Svägerskan & Loff.

9 kommentarer:

Martina sa...

Som sagt, de gör verkligen mycket roligt, spännande och intressant pa Es dagis. Och det här besöket var ju verkligen fantastiskt, vilket privilegium! Kul att du hade möjligheten att följa med. Jag förstar att du är sugen pa att se en föreställning där nu!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
Ja det är verkligen extra roligt med sådana här utflykter! NYCB var otroligt imponerande och jag skulle gärna se en föreställning där!
Kram!

Annika sa...

Jag hade dött lilla balettdöden!!
Du vet, här har du balettälskaren nummer 1.
VAD stor den är, teatern. Visst håller NYCB till på State Theatre i Lincoln? Eller heter den David Koch numera, kanske?
Precis vid The Met?
Jodå, allt det där med tåskor och annat vet jag ju, visst är det fascinerande!!!!
Vilket besök!!!
Klart du ska gå och se NYCB! Ett av världens främsta balettkompanier. I USA är det NYCB och American Ballet Theatre, ABT, som är i världsskiktet.
ABT har jag sett, (de har sin säsong på The Met). Men inte NYCB!!!
Japp, står på listan för mig också.
Jag är skitimpad av deras teater.
Vet du om den delar den med andra kompanier? Eller kör NYCB sin egen repertoar sgs varje kväll?
Top of the line, Saltis!
Jag är som sagt väääääldigt impad!!!

eastcoastmom sa...

Vilket studiebesök, jag hade jättegärna varit med!!!

Liz sa...

Vilka underbara foton och vad intressant att fa besoka detta. Aven om manga av de sma kanske inte direkt har sa mycket uppfattning om balett annu, men alla utflykter ar ju spannande!
Vilka minnen jag far nu fran nar Cassie var en liten ballerina, hon var sa fin och hade vi inte flyttat runt sa mycket hade hon nog fortsatt med just balett, som hon alskade. Nu blev det flera ar utan dansande da vi flyttat efter att alla kurser borjat och man maste borja ett ar senare igen da inskrivning bara sker i Augusti etc..Sen tappade hon intresset lite, men ah, jag har ju forhoppningar om att jag far en till liten ballerina har om nagot ar..:) Hon tycker redan att det ar sa roligt att prova och kika pa Cassie's gamla dansklader och balletskor.

Harligt, och vad roligt att du kunde vara med och att det inte intraffade nar du var pa kurs eller sa.
Stor kram och vad roligt att du tar dig tid med sa langa inlagg nar du har besok, har har jag haft flera dagar da jag knappt haft tid alls till datorn.

Desiree sa...

Vad coolt att få komma dit och se detta och få höra om Ballet akademin. Imponerande vacker foajé. Den moderna kristallkronan de har är ju så häftig och vacker! Förstår att du är sugen på att gå hit och se en föreställning nu. Kanske finns det någon som är lite barnvänlig så att lilla E också kan få gå med? Kan tänka mig att småtjejerna nu allihop vill leka eller bli ballerinor efter detta besök. Väldigt kul att deras lärare fixat detta studiebesök. Som du säger är ju detta verkligen beundransvärt.
Kram!

olgakatt sa...

Vilket fantastiskt studiebesök!
Hoppas bara att inte Ella funderar på balettyrket - alla ortopeders fasa....

Victoria sa...

Wow, vilket häftigt studiebesök och vilken vacker lokal! Bra att du tog bilder så vi också fick se! :o)

Kramar/Vic

Västmanländskan sa...

Oj, vilket härligt studiebesök!