lördag, maj 25, 2013

Biblioteksbesök och bloggträff

Igår, fredag var det som sagt en regnig och kylslagen dag. Grå regntunga moln på morgonen och förmiddagen. Och blåsigt. Sådan där riktig snålblåst som verkligen kändes kylig. Som tur började det inte regna förrän på eftermiddagen. Det kändes skönt för Lill-Skruttans klass på dagis skulle på sitt månatliga besök på biblioteket på förmiddagen och det är ju alltid skönt att slippa gå med tretton barn i ösregn. Jag kunde följa med på den här biblioteksturen vilket kändes roligt. Jag har kunnat vara med på två av de tidigare besöken också. Lärarna brukar alltid säga till lite i förväg eftersom de gärna vill att en eller ett par föräldrar följer med då de gör den här utflykten. Det är inte alltid några föräldrar kan komma, men oftast har det nog ändå varit minst en förälder som haft möjlighet att följa med. Den här gången var vi hela fyra föräldrar som kunde komma.

På väg till dagis på morgonen. Kaninen Hoppla skulle med idag.

Bibliotekarien Peggy hälsar alla välkomna tillsammans med handdockan Will-Bill (tror jag det var han hette). Peggy brukar sedan läsa två eller tre böcker och efter detta får barnen själva botanisera bland hyllorna. En bok var får de låna med sig till dagis.

Läsning pågår

På eftermiddagen hade jag bestämt träff med en bloggerska. Nämligen rara P vars blogg jag följt ett tag. Även P är utlandssvensk, numera boende i Dubai efter ett par år i Singapore. Hon var nu här tillsammans med en av sina svenska vänner och gjorde staden osäker. Vi har aldrig förut träffats eller ens pratat med varandra, men återigen kan jag säga att det blev en både rolig och intressant bloggträff! Både P och hennes vän M var hur gulliga och härliga som helst. Vi lyckades prata bort drygt en och en halv timme tillsammans utan några som helst problem, snarare hade jag gärna haft mer tid tillsammans om det varit möjligt.

TACK P för en otroligt mysig Bloggträff!!!
Och för kaffet! Jag glömde helt bort att tacka för det när vi skildes åt....!

Idag lördag, har vi varit utflyktat i staden. Träffat Familjen Brooklyn, trängts med hur många som helst på MoMa, ätit burgare på Bill's och sedan varit på Time's Square för att se den stora X-Wing som stod uppställd där. Helt byggd i Lego. Men mer om detta kommer i ett senare inlägg.

9 kommentarer:

Lotta i USA sa...

Vilken fin dag, och toppenkul med bloggfika!! Vad fint att ni hann ses.

Vi fryser i CT...burr! Regnat i tre dagar nu...yikes.

Kram!!

Anne-Marie sa...

Låter som en perfekt dag i det litet svala och regniga vädret.
Tänk att det är så ostadigt hos er. Och förra året var det väl rekordvarmt. Kul med bloggträff! :)
Kram!!

Annelie sa...

Åh, så mysigt och vilket sammanträffande eftersom jag följer er båda på respektive blogg.
Kram från Singapore!

Desiree sa...

Kul med dessa bloggträffar. Roligt för dig att få träffa P i verkligheten på det här sättet. Här har det också varit regntunga skyar och kyla. Åkte iväg på en lite road trip igår och temperaturen pendlade mellan + 4 och 8 grader endast. Mycket regn på det också. En sådan där dag då man mår bäst av att köra lite bilsightseeing.
Kram och hoppas ni får lite sol snart.

My everyday life sa...

Kul att träffas så där. Förstår att det var kul att träffas efter att man följt varandras bloggar ett tag. Ha en fin kväll. Kram Nina

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var superkul att ses!!!
Och ja det var riktigt ruggigt väder här i fredags!
Brrr!
Kram!


Anne-Marie,
ja det är extremt ostadigt väder här nu. och som sagt det har varit ett par riktigt kyliga (för årstiden) dagar.
Bloggträffen var superkul!
Kram!


Annelie,
Vad roligt att du följer både min och P's bloggar!! :-) Och eftersom jag inte minns att du kommenterat tidigare så vill jag även säga att det gör mig väldigt glad att se dig här nu!
Kram!


Desiree,
ja det var verkligen roligt att få träffa P! Och som tidigare var träffen otroligt lyckad trots att man aldrig träffats tidigare.
Temperturmässigt har ni faktiskt ännu kyligare än vi då. Hoppas verkligen att sommaren kommer tillbaka snart. Även om jag inte längtar efter de där superheta och fuktiga veckorna här som alltid kommer....
Kramar!


My everyday life,
hej vet inte om jag sett dig kommentera här tidigare! Jätteroligt iallafall att se dig nu. Och ja, det var en riktigt kul träff. Det är alltid lika spännande och faktiskt lika kul, att träffa bloggare IRL.
Kram!

Annika sa...

Trevligt med bloggträff. En sådan var jag på i fredags-TOPP!!!
Så himla roligt.
Vi har haft en sval, men solig, helg.
Vädret bryr jag mig inte så mkt om. Jag vet ju att värmen iaf kommer med en smäll och stannar hela sommaren.
Men soligt väder är alltid trevligt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var så otroligt roligt att träffa Pia och även hennes svenska kompis som var med! Här har vi haft en blandad helg vädermässigt. igår var det ljuvligt! I veckan ska hettan komma tillbaka så jag passar på och njuter nu av att slippa AC haha!
Kramar!

Marie sa...

Hej, det var roligt att träffas och höra om ditt liv med barn och arbete! Det visar sig att vi har en annan gemensam bekant ("Ö" som bor i samma kvarter som jag)- världen är rätt liten ibland ;-)