fredag, maj 10, 2013

Bollkallen i familjen

Så fort en vecka kan passera. Swisch! Vart tog den vägen?!?! Och samtidigt: så mycket man kan hinna med. Otroligt egentligen! De här senaste sju dagarna har varit fyllda med aktiviteter, prat, skratt, mys, roligheter, mat, fika, bus, shopping, sevärdheter. Upper East Side, Chelsea, Downtown, Union Square, Meatpacking District, DUMBO i Brooklyn och så även en shoppingutflykt till Woodbury lite norr om staden. För nästan exakt en vecka sedan kom de alltså. Vårt Kära Sverigebesök. Skånefamiljen. Svägerskan och hennes Loff samt Svärmor. Vi hade sett fram emot detta länge och räknat ner dagarna. Det har verkligen känts fantastiskt att få rå om dem i en hel vecka nu. Vädret blev riktigt bra också, åtminstone de flesta dagarna. Det känns så bra att jag och M’s familj (som väl egentligen är min familj också nu...!) kommer så väl överens och att vi alltid har roligt ihop då vi träffas. Jag vet att detta inte alltid är så med släkt men att få ha den relationen med M’s familj känns verkligen härligt. Både M's mamma och hans syster. Men också Loff. Han som, liksom jag själv, kom in i den här familjen i ett lite senare skede.


Förresten kom Loff upp i ett samtal jag hade nu under den konferens jag var på för snart två veckor sedan. Vi diskuterade sport och hur sport är fantastiskt på det viset att det verkligen kan förena personer från helt olika bakgrund och med olika språk, kulturella erfarenheter och annat. I just detta fallet var det jag som berättade att min “brother-in-law” var otroligt sportintresserad och att han när han hälsade på oss här för första gången träffade en annan av mina mycket sportintresserade amerikanska vänner och de fann varandra genast över just Baseboll och Amerikansk Fotboll (sporter jag knappt ens har någon koll på än idag efter mer än sju år här i USA). Loff är som sagt otroligt intresserad av nästan all sport, även om fotboll är det som ligger honom varmast om hjärtat. 


Efter deras besök här hos oss har t ex Lill-Skruttan lärt sig att Everton's färg är blå! Och hon fick även spela lite fotboll tillsammans med Loff under vårt besök i DUMBO (ett eget inlägg om detta besök kommer senare). Men han kan som sagt det mesta om det mesta inom sportens värld. Sportfrågor i sällskapspel som t ex TP eller liknande är hans favoriter. Ett tag hade han även en fotbollsblogg men den vet jag faktiskt inte om den fortfarande är igång. Jag har heller ingen aning om ifall han använder sina sportkunskaper för spel och/eller vadslagning, men jag är helt säker på att han skulle kunna satsa och vinna en del på sådana spelsighter ifall han ville. Och det utan att gå back utan snarare kamma hem en del fickpengar....  Själv har jag i stort sett ingen som helst erfarenhet av någon form av vadslagning eller liknande. Det närmaste jag varit personer som spelat är nog att jag vet att min morfar regelbundet besökte Solvalla (långt innan jag fanns) och jag har även vänner som förr brukade spelade på V75 och även på Stryktipset. Fast just detta kanske inte ens finns längre...? Nu är ju Loff inte enbart intresserad av att se andra utöva sport utan han är riktigt aktiv själv också. Nyligen sprang han en halvmara (något jag själv aldrig skulle klara) och detta på strax över 2 timmar! Imponerad!För att återknyta till detta med sport som en förenande länk så kom självklart även det hemska dådet under Boston Maraton upp, och det faktum att hela Yankee Stadium här i New York stod upp och sjöng Red Sox’s Theme Song tillsammans innan Yankee’s match. För att visa sin medkänsla och sitt stöd med Boston. För er som inte vet något om Baseboll kan jag berätta att Yankees och Red Sox är “svurna fiender” sedan jag vet inte hur lång tid tillbaka i Basebollens historia. Men trots att många här tar sin sport på blodigt allvar så är det faktiskt endast “bara sport” och när sådana här fruktansvärda saker händer sätts allt i nya perspektiv och sporten kan bli en arena där folk faktiskt kan visa sitt stöd och sin medkänsla. Sport kan verkligen förena. 

Nu har då min sportintresserade och sportkunniga (sporttokiga kanske vissa skulle kalla honom?) svåger varit här -  spelat fotboll, sprungit i Central Park, Kinect-boxats & spelat Kinect- bordtennis och sedan åkt hem igen. Tillsammans med Svägerskan och M's mamma. Och jag kan bara konstatera att vi än en gång har haft en fantastisk vecka tillsammans!


*) Sista bilden i detta inlägget är lånad från: http://www.toptenz.net/top-10-reasons-to-end-the-war-between-the-yankees-and-the-red-sox.php


6 kommentarer:

Anne sa...

Ni verkar ha haft det helt fantastiskt. Ja, du har ju helt klart fått en till familj och det är fantastiskt när det blir på det sättet. Att alla trivs, kommer överens och bara har det så gott ihop. Jag hoppas att den glädjen, den gemenskapen du har med M´s familj inte är nåt som kan skapa avdunsjuka eller jobbiga känslor i din egen familj. Det behöver ju inte alltid vara så lätt sånt där, tyvärr... förhoppningsvis är det inget du erfarit, själv har jag dock erfarenheter av att diverse nya mixade konstellationer inte alltid behöver uppskattas av det andra lägret så att säga.

En helt annan sak, gänget ser alla så långa och ståtliga ut! Är din M, hans mamma och hans syster långa? De ser väldigt långa och ståtliga ut (ja Loff med förstås) :)

Men så är det ju, sport kan verkligen förena och det är väl det som är magiskt med sport att det skapar passion, känslor och samhörighet som gör vitt skilda människor ändå hittar nåt gemensamt.
Min M är också vääääldigt sportintresserad, han är ganska blyg och försynt i sin personlighet men han brukar ändå alltid hitta samtalsämnen att prata med främmande människor då just sport är nåt som de flesta, åtminstone män, är intresserade av...

kram

Mrs Clapper sa...

Vilket fint inlägg. Verkar som ni haft en toppenvecka!

ÄLSKAR sport, kan lite om många grenar men är ingen expert på långa vägar, MEN när det är OS eller VM eller till och med en Korp-match och "rätt" lag vinner? Ja då sprutar tårarna...

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det har verkligen varit en otroligt fin vecka tillsammans! Och det är härligt när man känner att man "fått" en ny familj! Jag är väldigt glad för detta. Det är inte direkt så att jag känt av någon direkt rivalitet men visst kan man uppleva att tiden inte riktigt räcker till för alla. Särskilt då man själv reser till Sverige. Därför tycker jag egentligen bättre om när vi får besök här eftersom man då får mycket mer tid tillsammans. Det blir kvalitetstid på ett helt annat vis eftersom man inte dras mellan olika personer och platser. Hemma i Sverige är det ju dels både min och M's familj, och dessutom vänner som vi gärna vill träffa och som vill träffa oss. De senare har vi numera "skurit ner på" otroligt mycket vad gäller träffar i Sverige eftersom det är ohållbart att se fler än ett par stycken då vi är i Sverige.
Sport är fantastiskt på så många vis tycker jag! Kul att din M också är så sportintresserad. Här i USA tycker jag att man stöter på väldigt sportintresserade personer oftare än hemma i Sverige. :-)
Kramar!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
Tack ja vi har haft en riktigt fin vecka tillsammans! Och sport ja, det är så himla roligt när man är engagerad och det går bra för "ens" lag. Oavsett vilken nivå det handlar om. Sitt eget lag som man kanske spelar i, eller landslaget man hejar på.
Kram!

Trillingnöten sa...

Underbart! Sånt där man kan tänka tillbaka på och komma ihåg i svåra stunder :) Tänk att han är Everton-fan, maken min är LIverpool-fan så jag antar att de är svurna fiender nu :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Hahahaaa! Jaså där ser man. Liverpool och Everton! Ja då är de ju verkligen fiender då. TUR de inte träffades...! ;-)
Kram!!